• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Parmezaanse kipnuggets

11 november 2015 By Martine 2 Reacties

Al eerder maakte ik zelf kipnuggets , maar deze zijn toch net een beetje anders.  Deze zijn gepaneerd in een heerlijk jasje van panko met Parmezaanse kaas. De combinatie van de malse kip en het krokante jasje maakt ze onweerstaanbaar. Lekker als borrelhapje, maar ook heerlijk in een maaltijdsalade. Hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel kip je gebruikt. Ik zorg altijd dat ik genoeg panko (met een zak red je het makkelijk)  en een extra eitje in huis heb. Panko is Japans grof broodkruim en is wat luchtiger dan paneermeel. Je kunt ook paneermeel gebruiken of gestampte cornflakes ofzo, maar het resultaat is dan wel wat compacter.

Parmezaanse kipnuggets

Ingrediënten

  • kippendij (of kipfilet)
  • flinke hand Parmezaanse kaas (geraspt en goede kwaliteit)
  • panko
  • flink peper en beetje zout
  • ei
  • bloem
Snijd de kip in stukken, zo groot als je de nuggets wilt hebben. Kluts het ei in een diep bord. Meng de Parmezaanse kaas met de panko ook in een diep bord. Bestrooi de stukken kip met wat bloem,peper en zout en haal ze daarna een voor een door het geklutste ei en direct daarna door het panko-kaasmengsel. Frituur ze daarna in een minuut of 4 goudbruin of bak ze in de koekenpan.

Categorie: borrelhapje Tags: kip

Vorig bericht: « Review: Eten uit de volkstuin van Marleen van Es (en pompoentaart)
Volgend bericht: Fudge met kruidnoten en fudge met walnoten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Daniëlle

    11 november 2015 om 15:38

    Ziet er lekker uit! Lijken mij heerlijk en ook makkelijk te combineren in een gerecht!

    Beantwoorden
  2. Nell Nijssen

    18 november 2015 om 20:35

    Ik eet niet veel vlees (en al helemaal geen kip) maar een diervriendelijk scharrel karbonaadje in een krokant jasje van panko met parmezaanse kaas is echt niet te versmaden. Recept van Nigella Lawson. Ik ben fan van dit soort gerechtjes.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in