Al eerder maakte ik zelf kipnuggets , maar deze zijn toch net een beetje anders. Deze zijn gepaneerd in een heerlijk jasje van panko met Parmezaanse kaas. De combinatie van de malse kip en het krokante jasje maakt ze onweerstaanbaar. Lekker als borrelhapje, maar ook heerlijk in een maaltijdsalade. Hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel kip je gebruikt. Ik zorg altijd dat ik genoeg panko (met een zak red je het makkelijk) en een extra eitje in huis heb. Panko is Japans grof broodkruim en is wat luchtiger dan paneermeel. Je kunt ook paneermeel gebruiken of gestampte cornflakes ofzo, maar het resultaat is dan wel wat compacter.
Parmezaanse kipnuggets
Ingrediënten
- kippendij (of kipfilet)
- flinke hand Parmezaanse kaas (geraspt en goede kwaliteit)
- panko
- flink peper en beetje zout
- ei
- bloem
Ziet er lekker uit! Lijken mij heerlijk en ook makkelijk te combineren in een gerecht!
Ik eet niet veel vlees (en al helemaal geen kip) maar een diervriendelijk scharrel karbonaadje in een krokant jasje van panko met parmezaanse kaas is echt niet te versmaden. Recept van Nigella Lawson. Ik ben fan van dit soort gerechtjes.