• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Parmezaanse kipnuggets

11 november 2015 By Martine 2 Reacties

Al eerder maakte ik zelf kipnuggets , maar deze zijn toch net een beetje anders.  Deze zijn gepaneerd in een heerlijk jasje van panko met Parmezaanse kaas. De combinatie van de malse kip en het krokante jasje maakt ze onweerstaanbaar. Lekker als borrelhapje, maar ook heerlijk in een maaltijdsalade. Hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel kip je gebruikt. Ik zorg altijd dat ik genoeg panko (met een zak red je het makkelijk)  en een extra eitje in huis heb. Panko is Japans grof broodkruim en is wat luchtiger dan paneermeel. Je kunt ook paneermeel gebruiken of gestampte cornflakes ofzo, maar het resultaat is dan wel wat compacter.

Parmezaanse kipnuggets

Ingrediënten

  • kippendij (of kipfilet)
  • flinke hand Parmezaanse kaas (geraspt en goede kwaliteit)
  • panko
  • flink peper en beetje zout
  • ei
  • bloem
Snijd de kip in stukken, zo groot als je de nuggets wilt hebben. Kluts het ei in een diep bord. Meng de Parmezaanse kaas met de panko ook in een diep bord. Bestrooi de stukken kip met wat bloem,peper en zout en haal ze daarna een voor een door het geklutste ei en direct daarna door het panko-kaasmengsel. Frituur ze daarna in een minuut of 4 goudbruin of bak ze in de koekenpan.

Categorie: borrelhapje Tags: kip

Vorig bericht: « Review: Eten uit de volkstuin van Marleen van Es (en pompoentaart)
Volgend bericht: Fudge met kruidnoten en fudge met walnoten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Daniëlle

    11 november 2015 om 15:38

    Ziet er lekker uit! Lijken mij heerlijk en ook makkelijk te combineren in een gerecht!

    Beantwoorden
  2. Nell Nijssen

    18 november 2015 om 20:35

    Ik eet niet veel vlees (en al helemaal geen kip) maar een diervriendelijk scharrel karbonaadje in een krokant jasje van panko met parmezaanse kaas is echt niet te versmaden. Recept van Nigella Lawson. Ik ben fan van dit soort gerechtjes.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in