• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pasta maken

23 april 2013 By Martine Reageer

Jaren geleden kocht ik in Italie een pasta apparaat en sindsdien heb ik hem zeker wel een keer of 3 gebruikt. Ik kon hem nergens echt goed bevestigen en als hij steeds verschuift als je aan het draaien bent schiet het niet op natuurlijk. Hij stond dus in de doos te wachten tot hij weer gebruikt zou gaan worden. Deze week was het zover. Met een latje bleek de bevestiging aan het aanrecht beter te blijven zitten. dus niets hield mij nog tegen. Voor pasta kun je het beste bloem van harde tarwe gebruiken. Die bevat veel gluten en zorgt voor een mooi soepel deeg. De verhoudingen zijn een beetje afhankelijk van het soort bloem dat je gebruikt, de grootte van de eieren en temperatuur van de ingrediënten. 

Pasta

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 220 gram bloem (grano duro, durum meel , meel van harde tarwe)
  • 2 eieren
  • scheutje olijfolie
  • Evt. 2 eidooiers en wat extra bloem
  • snufje zout (en evt peper)

Ik heb alles in de Kitchen Aid gedaan en er vervolgens deeg van geprobeerd te maken met de deeghaak. Dat had ik nog niet eerder gedaan en het lukte niet zoals ik wilde. Eerst mengde het niet goed en daarna bleven het brokken deeg. Uiteindelijk heb ik het maar met de hand verder gekneed. Ik moet me toch nog eens iets meer in de mogelijkheden van het apparaat verdiepen. Eerst bleef het deeg wat te droog. Ik heb er toen 2 eidooiers bijgedaan. Waarom ik er gelijk 2 deed weet ik ook niet. Uiteraard werd het toen weer te nat en moest ik bloem toevoegen. Toen werd het met wat nakneden met de hand een mooi deeg.
Het deeg laat je minimaal 20 minuten op kamertemperatuur rusten voordat je het verwerkt. Ik heb het in plastic verpakt want het droogt snel uit. Je kunt het tot maximaal 24 uur in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook prima. Helemaal handig, want zo heb je altijd snel verse pasta gemaakt.
Verdeel het deeg een paar stukken zodat je de stukken om de beurt kunt verwerken en het niet uitdroogt. Doe een beetje bloem op de pastamachine zodat het deeg er niet snel aan plakt. Maak het eerste stuk deeg een beetje plat met je handen en draai het door de wijdste stand van de pastamachine.Vouw het dan dubbel en draai het er nog een keer door. Dit schijn je een aantal keren te moeten doen voor echt soepele pasta. Ik las dat pas toen ik klaar was dus ik heb ieder stuk deeg er steeds 2 keer doorgedraaid. Zet steeds het apparaat een standje krapper zodat de pastavellen steeds een beetje dunner worden. Dek de vellen af met een theedoek als je ze niet direct verwerkt.

Ik heb tagliatelle gemaakt met het opzetstuk dat bij mijn pasta apparaat hoort.Je kan het ook gewoon uitrollen en dan snijden, maar dat is natuurlijk wel meer werk.

Tot gebruik heb ik de pasta over een latje gehangen zodat ze niet tegen elkaar zouden plakken. Dan wordt het een kleffe bonk pasta in de pan en dat wil je niet.
Nadat ik alle pasta verwerkt had heb ik de tagliatelle zo’n 4 minuten gekookt in ruim water tot het beetgaar was.

Het smaakte al erg lekker, maar ik ga zeker nog verder met experimenteren om nog lekkerdere pasta te kunnen maken.

Eerder deze week probeerde ik ook pasta te maken, maar toen werd het veel te taai. Dit zal vooral gelegen hebben aan te snel werken. Ik heb het deeg maar 1 keer door het pasta apparaat gedaan en niet lang genoeg gekneed. Dit was goed te merken aan de struktuur van de pasta. Het was bovendien veel te veel aan elkaar geplakt doordat ik het op een bord met wat bloem had gelegd ipv de pasta uit te hangen. Je kunt op de foto met de tomatensaus ook goed zien dat de struktuur van de pasta niet goed is.

Categorie: Pasta en pizza

Vorig bericht: « Tosti met pesto, kaas en rivierkreeftjes
Volgend bericht: Bounty bonbons »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in