• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pasta maken

23 april 2013 By Martine Reageer

Jaren geleden kocht ik in Italie een pasta apparaat en sindsdien heb ik hem zeker wel een keer of 3 gebruikt. Ik kon hem nergens echt goed bevestigen en als hij steeds verschuift als je aan het draaien bent schiet het niet op natuurlijk. Hij stond dus in de doos te wachten tot hij weer gebruikt zou gaan worden. Deze week was het zover. Met een latje bleek de bevestiging aan het aanrecht beter te blijven zitten. dus niets hield mij nog tegen. Voor pasta kun je het beste bloem van harde tarwe gebruiken. Die bevat veel gluten en zorgt voor een mooi soepel deeg. De verhoudingen zijn een beetje afhankelijk van het soort bloem dat je gebruikt, de grootte van de eieren en temperatuur van de ingrediënten. 

Pasta

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 220 gram bloem (grano duro, durum meel , meel van harde tarwe)
  • 2 eieren
  • scheutje olijfolie
  • Evt. 2 eidooiers en wat extra bloem
  • snufje zout (en evt peper)

Ik heb alles in de Kitchen Aid gedaan en er vervolgens deeg van geprobeerd te maken met de deeghaak. Dat had ik nog niet eerder gedaan en het lukte niet zoals ik wilde. Eerst mengde het niet goed en daarna bleven het brokken deeg. Uiteindelijk heb ik het maar met de hand verder gekneed. Ik moet me toch nog eens iets meer in de mogelijkheden van het apparaat verdiepen. Eerst bleef het deeg wat te droog. Ik heb er toen 2 eidooiers bijgedaan. Waarom ik er gelijk 2 deed weet ik ook niet. Uiteraard werd het toen weer te nat en moest ik bloem toevoegen. Toen werd het met wat nakneden met de hand een mooi deeg.
Het deeg laat je minimaal 20 minuten op kamertemperatuur rusten voordat je het verwerkt. Ik heb het in plastic verpakt want het droogt snel uit. Je kunt het tot maximaal 24 uur in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook prima. Helemaal handig, want zo heb je altijd snel verse pasta gemaakt.
Verdeel het deeg een paar stukken zodat je de stukken om de beurt kunt verwerken en het niet uitdroogt. Doe een beetje bloem op de pastamachine zodat het deeg er niet snel aan plakt. Maak het eerste stuk deeg een beetje plat met je handen en draai het door de wijdste stand van de pastamachine.Vouw het dan dubbel en draai het er nog een keer door. Dit schijn je een aantal keren te moeten doen voor echt soepele pasta. Ik las dat pas toen ik klaar was dus ik heb ieder stuk deeg er steeds 2 keer doorgedraaid. Zet steeds het apparaat een standje krapper zodat de pastavellen steeds een beetje dunner worden. Dek de vellen af met een theedoek als je ze niet direct verwerkt.

Ik heb tagliatelle gemaakt met het opzetstuk dat bij mijn pasta apparaat hoort.Je kan het ook gewoon uitrollen en dan snijden, maar dat is natuurlijk wel meer werk.

Tot gebruik heb ik de pasta over een latje gehangen zodat ze niet tegen elkaar zouden plakken. Dan wordt het een kleffe bonk pasta in de pan en dat wil je niet.
Nadat ik alle pasta verwerkt had heb ik de tagliatelle zo’n 4 minuten gekookt in ruim water tot het beetgaar was.

Het smaakte al erg lekker, maar ik ga zeker nog verder met experimenteren om nog lekkerdere pasta te kunnen maken.

Eerder deze week probeerde ik ook pasta te maken, maar toen werd het veel te taai. Dit zal vooral gelegen hebben aan te snel werken. Ik heb het deeg maar 1 keer door het pasta apparaat gedaan en niet lang genoeg gekneed. Dit was goed te merken aan de struktuur van de pasta. Het was bovendien veel te veel aan elkaar geplakt doordat ik het op een bord met wat bloem had gelegd ipv de pasta uit te hangen. Je kunt op de foto met de tomatensaus ook goed zien dat de struktuur van de pasta niet goed is.

Categorie: Pasta en pizza

Vorig bericht: « Tosti met pesto, kaas en rivierkreeftjes
Volgend bericht: Bounty bonbons »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in