• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pasta met geflambeerde Parmezaanse kaas

5 januari 2014 By Martine Reageer

Begin december aten we bij Taormina in Alkmaar waar ik heerlijke Pasta Parmigiano (lintpasta met champignons in een romige saus en geflambeerd in een grote Parmezaanse kaas) at. Dat wilde ik natuurlijk thuis ook maken. De eerste keer was ik te laat met het toevoegen van de Parmezaanse kaas en zat er te weinig smaak aan de saus. De tweede keer lukte het veel beter. De saus was beter op smaak en je proefde de whisky beter. Het grappige is dat de drank niet overheerst en dat je het waarschijnlijk dus ook lekker vindt als je niet van whisky houdt.

Pasta met geflambeerde Parmezaanse kaas

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 teentjes (gerookte) knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 100 ml  (slag)room
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas (evt beetje extra om te bestrooien)
  • 100 ml whisky (ik gebruikte Glenn Grant)
  • peper en zout
  • wat takjes verse tijm
  • evt 2 theelepels pistou
  • olijfolie
Zorg dat alle ingredienten klaar staan voor je daadwerkelijk met koken begint. Je moet nl vrij veel tegelijk doen.
Snipper de knoflook en de sjalotjes. Bak ze een paar minuten in wat olijfolie. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenrol en snijd ze in vieren. Doe ze bij de knoflook en sjalotjes en bak ze mee.
Kook de pasta volgens de beschrijving. Voeg intussen de room toe aan het champignonmengsel en breng op smaak met peper/zout en tijm. Je kunt nu ook de pistou erbij doen. Let op dat de pasta niet te sterk van smaak wordt anders voegt de whisky niet zoveel meer toe qua smaak.
Als de pasta klaar is giet je het af en doe je de pasta bij de champignons. Roer even goed door en houd warm op laag vuur.
Nu is het tijd om te flamberen. Zorg dat de afzuigkap uit is en houd voor de zekerheid een pannendeksel bij de hand. Zo kun je de pan gelijk afdekken als het vuur toch te hoog zou worden.
Verwarm de whisky in een koekenpan. Als de damp eraf komt steek je het aan. Ik gebruik daar een lange aansteker voor.
Laat het even branden en doe er dan voorzichtig de geraspte kaas bij. Roer even door zodat de kaas smelt. Het vuur zal nu uitgaan. Meng de pasta erdoor, roer even goed en dien direct op.
Bestrooi evt nog met wat extra geraspte kaas.

Categorie: Pasta en pizza Tags: alcohol, vegetarisch

Vorig bericht: « Appeltaart
Volgend bericht: Pitabroodjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in