• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pasta met geflambeerde Parmezaanse kaas

5 januari 2014 By Martine Reageer

Begin december aten we bij Taormina in Alkmaar waar ik heerlijke Pasta Parmigiano (lintpasta met champignons in een romige saus en geflambeerd in een grote Parmezaanse kaas) at. Dat wilde ik natuurlijk thuis ook maken. De eerste keer was ik te laat met het toevoegen van de Parmezaanse kaas en zat er te weinig smaak aan de saus. De tweede keer lukte het veel beter. De saus was beter op smaak en je proefde de whisky beter. Het grappige is dat de drank niet overheerst en dat je het waarschijnlijk dus ook lekker vindt als je niet van whisky houdt.

Pasta met geflambeerde Parmezaanse kaas

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 teentjes (gerookte) knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 100 ml  (slag)room
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas (evt beetje extra om te bestrooien)
  • 100 ml whisky (ik gebruikte Glenn Grant)
  • peper en zout
  • wat takjes verse tijm
  • evt 2 theelepels pistou
  • olijfolie
Zorg dat alle ingredienten klaar staan voor je daadwerkelijk met koken begint. Je moet nl vrij veel tegelijk doen.
Snipper de knoflook en de sjalotjes. Bak ze een paar minuten in wat olijfolie. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenrol en snijd ze in vieren. Doe ze bij de knoflook en sjalotjes en bak ze mee.
Kook de pasta volgens de beschrijving. Voeg intussen de room toe aan het champignonmengsel en breng op smaak met peper/zout en tijm. Je kunt nu ook de pistou erbij doen. Let op dat de pasta niet te sterk van smaak wordt anders voegt de whisky niet zoveel meer toe qua smaak.
Als de pasta klaar is giet je het af en doe je de pasta bij de champignons. Roer even goed door en houd warm op laag vuur.
Nu is het tijd om te flamberen. Zorg dat de afzuigkap uit is en houd voor de zekerheid een pannendeksel bij de hand. Zo kun je de pan gelijk afdekken als het vuur toch te hoog zou worden.
Verwarm de whisky in een koekenpan. Als de damp eraf komt steek je het aan. Ik gebruik daar een lange aansteker voor.
Laat het even branden en doe er dan voorzichtig de geraspte kaas bij. Roer even door zodat de kaas smelt. Het vuur zal nu uitgaan. Meng de pasta erdoor, roer even goed en dien direct op.
Bestrooi evt nog met wat extra geraspte kaas.

Categorie: Pasta en pizza Tags: alcohol, vegetarisch

Vorig bericht: « Appeltaart
Volgend bericht: Pitabroodjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in