• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pasta met geflambeerde Parmezaanse kaas

5 januari 2014 By Martine Reageer

Begin december aten we bij Taormina in Alkmaar waar ik heerlijke Pasta Parmigiano (lintpasta met champignons in een romige saus en geflambeerd in een grote Parmezaanse kaas) at. Dat wilde ik natuurlijk thuis ook maken. De eerste keer was ik te laat met het toevoegen van de Parmezaanse kaas en zat er te weinig smaak aan de saus. De tweede keer lukte het veel beter. De saus was beter op smaak en je proefde de whisky beter. Het grappige is dat de drank niet overheerst en dat je het waarschijnlijk dus ook lekker vindt als je niet van whisky houdt.

Pasta met geflambeerde Parmezaanse kaas

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 teentjes (gerookte) knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 100 ml  (slag)room
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas (evt beetje extra om te bestrooien)
  • 100 ml whisky (ik gebruikte Glenn Grant)
  • peper en zout
  • wat takjes verse tijm
  • evt 2 theelepels pistou
  • olijfolie
Zorg dat alle ingredienten klaar staan voor je daadwerkelijk met koken begint. Je moet nl vrij veel tegelijk doen.
Snipper de knoflook en de sjalotjes. Bak ze een paar minuten in wat olijfolie. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenrol en snijd ze in vieren. Doe ze bij de knoflook en sjalotjes en bak ze mee.
Kook de pasta volgens de beschrijving. Voeg intussen de room toe aan het champignonmengsel en breng op smaak met peper/zout en tijm. Je kunt nu ook de pistou erbij doen. Let op dat de pasta niet te sterk van smaak wordt anders voegt de whisky niet zoveel meer toe qua smaak.
Als de pasta klaar is giet je het af en doe je de pasta bij de champignons. Roer even goed door en houd warm op laag vuur.
Nu is het tijd om te flamberen. Zorg dat de afzuigkap uit is en houd voor de zekerheid een pannendeksel bij de hand. Zo kun je de pan gelijk afdekken als het vuur toch te hoog zou worden.
Verwarm de whisky in een koekenpan. Als de damp eraf komt steek je het aan. Ik gebruik daar een lange aansteker voor.
Laat het even branden en doe er dan voorzichtig de geraspte kaas bij. Roer even door zodat de kaas smelt. Het vuur zal nu uitgaan. Meng de pasta erdoor, roer even goed en dien direct op.
Bestrooi evt nog met wat extra geraspte kaas.

Categorie: Pasta en pizza Tags: alcohol, vegetarisch

Vorig bericht: « Appeltaart
Volgend bericht: Pitabroodjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in