Dit is een beetje een raar gerecht geworden. Ik heb dan ook getwijfeld of ik het recept wel wilde posten. We moesten nl allebei erg aan de smaak wennen. De eerste happen vonden we lekker, daarna twijfelden we of we het wel echt lekker vonden, maar we bleven allebei intussen ook dooreten. De conclusie was dat de geroosterde paprika (uit pot) een wat te zure smaak gaf aan het geheel. Een volgende keer zou ik de paprika’s zelf roosteren of ze even afspoelen. En als je van een licht zuurtje houdt hoef je er niets aan te veranderen.
De gerookte feta was een vondst bij Mabrouk in Haarlem. Ik maakte er ook deze tosti mee die erg in de smaak viel. Het ontbijtspek had ik nog in de koelkast liggen en was een lekkere toevoeging. Als je de maaltijd vegetarisch wilt maken laat je het gewoon weg.
Pasta met gerookte feta, geroosterde paprika, tomaat en basilicum
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti (gedroogde)
- 3 gele paprika’s uit pot
- 2 tomaten
- 100 gram gerookte feta
- flinke hand verse basilicum
- 1 eetlepel olie om in te bakken
- 1 eetlepel walnootolie (of andere lekkere olie)
- 100 gram ontbijtspek
- versgemalen peper
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak het op laag vuur knapperig.
Verwarm de olie in een kleine braadpan en bak de tomaten en paprika op middelhoog vuur. Voeg de feta toe en schep om tot de feta zachter is geworden. Doe dan de spaghetti in de pan, bestrooi met peper en schep samen met de walnootolie om. Garneer met het spek en de basilicum.
Geef een reactie