Dit pastagerecht ontstond doordat de vriezer een nacht op een kier had gestaan. De inhoud bleek nog te redden, maar de vriezer moest wel snel ontdooid. Op zo’n moment blijkt maar weer eens hoeveel er eigenlijk ongemerkt toch weer in de vriezer ligt waarvan je geen weet meer hebt en blijkt zo’n tegenslagje toch best nuttig. Bovendien is de vriezer nu weer lekker schoon en gesorteerd. In een van de lades vond ik een zakje met kippendij. Gecombineerd met het restje Danish Blue dat ik overhield na het maken van deze hartige taart en een restje rauwe ham werd dat onderdelen van deze pastaschotel. Gaat hier zeker vaker op tafel komen.
Pasta met paddenstoelen en kip
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram verse pasta (uit koelvak)
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 2 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- 50 gram Danish blue
- 25 gram gesnipperde rauwe ham (of ontbijtspek)
- 1 dl kippenbouillon
- 1 dl slagroom
- 200 gram kippendij
- handje geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie om in te bakken
- 1 eetlepel gehakte tijm (vers)
- 1 eetlepel gehakte rozemarijn (vers)
- (versgemalen) peper en zout
Anoniem
Misschien bij vermelden voor hoeveel personen dit betreft. Na correctie mag wat mij betreft deze comment verwijderd worden
Martine
Ik maak al mijn recepten voor 2 personen. Als er over is eten we het later nog een keer; ik vries een gedeelte in of ik deel het uit. Als een recept voor meer personen is vermeld ik dit over het algemeen.