Een iets aangepaste versie van het recept uit Tana Ramsey’s familiekeuken II. De portabello en wijn geven de saus een ontzettend lekkere smaak. Wij stopten niet met eten voor de pan leeg was…. Het recept is voor 2 grote porties.
Pasta met paddenstoelen en spekjes
Ingrediënten
- 200 gram mager spek, in reepjes
- 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 2 portobello’s, in stukjes gesneden
- 100 ml witte wijn
- 250 gram verse spaghetti
- 200 ml slagroom
- geraspte Parmezaanse kaas
- knoflookpeper
Bak het spek op matig vuur uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Breng intussen een pan water aan de kook voor de spaghetti. Doe de paddenstoelen in de pan met spek en bak ze een paar minuten mee. Schenk de wijn erbij en zet het vuur hoog tot de wijn vrijwel is verdampt. Voeg de slagroom en een flinke snuf knoflookpeper aan het paddenstoelmengsel toe en laat alles 4 minuten zachtjes pruttelen. kook intussen de spaghetti gaar. Giet de spaghetti af en roer de saus erdoor. Serveer met de Parmezaanse kaas.
Geef een reactie