Het volgende recept vond ik op Rosa’s 365 eats van Rosa. Ze woont in Amerika en haar moeder is receptenschrijfster. Ze schrijft iedere dag enthousiast over wat ze gegeten hebben en vermeldt ook het recept. Het ziet er altijd lekker uit op de foto’s en dit gerecht met pasta, prei en zalm smaakte ook uitstekend. Dit recept is voor 4 personen en erg snel klaar.
Pasta met prei en gerookte zalm
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 300 g preiringen
- 350 g tagliatelle
- 125 ml crème fraîche
- sap en geraspte schil van 0,5 citroen
- 200 g gerookte zalm, in reepjes
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de knoflook en prei op matig vuur 5-6 minuten.
Kook intussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Meng in een kommetje de crème fraîche met het citroensap en de citroenrasp. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet de pasta af en meng direct met de prei, het crème-fraîche mengsel en de zalm. Verdeel over diepe borden en maal er verse peper uit de molen over.
Anoniem
Deze ga ik vanavond proberen 🙂
Martine
Leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt.
Hoi Martine,
Pasta was verrukkelijk!
Voor herhaling vatbaar 🙂
Dank je voor het lekkere recept en ik ga snel weer iets anders van je blog afplukken.
Groeten Saskia