Deze maand maakte ik voor de foodblogswap van het blog van Lekker happen pasta met spek en doperwten. Ik had toevallig nog doperwten (uit de tuin van mijn werk) en spek in huis en er was ook nog een restje room. De hoeveelheden paste ik iets aan naar wat ik in de koelkast had en dit was precies genoeg voor 2 personen. Op het blog van Lekker happen vind je reviews van producten en restaurants en vooral veel lekkere recepten.
Pasta met spekjes en verse doperwten
Ingrediënten
- 250 gram tagliatelle
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 150 gram versgedopte erwten (diepvries is goed alternatief)
- 2 tenen fijngesneden knoflook
- 200 ml room
- 2 eierdooiers
- 1 eetlepel verse peterselie
- peper
- zout
- olijfolie
Kook de pasta volgens de verpakking. Giet af en roer er een beetje olijfolie door. Kook de doperwten in 10 minuten gaar en giet af.
Bak de spekblokjes bruin in een braadpan. Bak de knoflook even mee en voeg dan de erwten toe.
Klop de room en eierdooiers in een kommetje los. Doe er flink wat peper, een beetje zout en de peterselie bij. Roer dit mengsel door de erwten en het spek. Laat op laag vuur even zacht pruttelen om de saus iets te laten binden. Laat niet koken, want dan stolt het eigeel te hard. Meng de pasta door de saus en dien op.
Daisy
Leuk dat je dit recept geprobeerd hebt! Hopelijk heeft het ook gesmaakt!
Martine
Het heeft uitstekend gesmaakt!