Een heerlijk pastagerecht met salsa tartufata, die we gekocht hebben omdat we een waardebon hadden die op moest. Afgelopen weekend gebruikte ik de salsa voor het eerst en het was erg lekker. De truffelsmaak was niet zo sterk, maar de salsa had toch zeker toegevoegde waarde. Ik heb er verder alleen nog een beetje peper en zout doorgedaan.
Pasta met truffelsalsa
Ingrediënten voor 2 personen (ruime portie)
- 250 gram verse tagliatelle
- 2 portobello’s
- 1 flinke eetlepel salsa tartufata
- 50 gram ontbijtspek
- 1 sjalotje
- 1 teentje gerookte knoflook
- 125 ml slagroom
- evt wat Parmezaanse kaas
- peper en zout
Snijd de knoflook en het sjalotje fijn en bak het met de in stukjes gesneden spek. Voeg de in stukken gesneden portobello toe en bak even mee. Kook de pasta. Giet de pasta af, doe de slagroom en de salsa tartufata erbij en laat het warm worden terwijl je af en toe roert. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Meng de saus door de pasta en serveer direct.
Je kunt er nog wat fijn geraspte Parmezaanse kaas bij serveren, maar dat is niet nodig.
Inmiddels weet ik dat een schepje salsa door de eieren voor een omelet of roerei ook heerlijk is.
Inmiddels weet ik dat een schepje salsa door de eieren voor een omelet of roerei ook heerlijk is.
Martine
Ik ook!
Nina
Lekker ik hou van truffel!