Tijdens mijn vakantie werd de foodybox van Kroon op het werk bezorgd. Dat is een box met produkten die 4 keer per jaar naar diverse foodbloggers wordt gestuurd. Wij kunnen de produkten dan uitproberen en het is altijd leuk om te zien hoeveel verschillende recepten er op de blogs verschijnen. (zie o.a. hier; hier en hier)
In de box zat deze keer o.a. een pot Belze majoneis. Het is een lekker romige mayonaise met een licht zuurtje. Ik deed er wat pesto door en gebruikte de pesto-mayo als smaakmaker voor deze pastasalade. Ik had er de volgende dag ook nog een prima lunch aan nadat we er met z’n tweeën van gegeten hadden.
Pastasalade met flageolets, kip en Belze pesto-majoneis
Ingrediënten voor 3 personen
- 300 gram vlinderpasta
- 2 eetlepels mayonaise (ik gebruikte Belze majoneis)
- 1 eetlepel pesto (hoe beter de pesto hoe lekkerder)
- 150 gram gare kip in stukjes (ik had een restje gegrilde kip)
- 2 bosuitjes
- 1 blikje flageolets (Franse boontjes)
- 1/2 fijn geraspte courgette
- 2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
- scheutje lekkere olijfolie
- peper en zout
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en roer er een scheutje olijfolie door. Roer de mayonaise en de pesto door elkaar. Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng met de kip, de courgette en de uitgelekte boontjes. Roer er de afgekoelde pasta door; voeg Parmezaanse kaas, zout en flink wat peper toe en proef of de salade genoeg op smaak is. Voeg anders nog wat meer peper, zout, kaas of pesto toe.
Geef een reactie