Pasteitjes met pompoen, kip en feta
Ingrediënten voor 10 pasteitjes
- 1 kleine pompoen
- 3 ontbeende kippendijen
- 2 (gerookte) knoflooktenen
- 1 ui
- 200 gram verse feta (of verse geitenkaas)
- scheut witte wijn
- bouillon
- 10 plakjes bladerdeeg
- salie, tijm, oregano, peper en zout
- zonnebloemolie om in te bakken
- evt een pasteitjesvorm
- 1 losgeklopt ei met een scheutje melk
Als je een pasteivorm gebruikt
Steek met de achterkant van de pasteivorm een rondje uit. Leg het rondje met de kant waar het plastic zat naar boven op de pasteimaker en leg ere een schep vulling op. Dit is ongeveer een flinke eetlepel. Kijk bij de eerste even hoeveel je nodig hebt om het pasteitje dicht te kunnen vouwen zonder dat er vulling tussen de plaknaden komt. Anders kan het pasteitje leeglopen tijdens het bakken.
Zonder pasteivorm
Leg de vulling in een hoek van het deeg (laat ruimte over aan de zijkanten) en vouw je het plakje dubbel (net als bij een appelflap). Duw de zijkanten goed dicht met een vork.
Heerlijk, klinkt goed. En pasteitjes passen helemaal bij deze tijd van het jaar, lekker comfort food!
Zien er heerlijk uit! Ik heb ook nog zo'n apparaatje liggen, zal het eens voor dit recept gebruiken.
groetjes, Caroline