• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pasteitjes met pompoen, kip en feta

19 december 2014 By Martine 3 Reacties

Er lagen al een tijdje 2 pompoenen uit de moestuin in de fruitschaal. Een daarvan vertoonde een rotte plek. Dat vroeg om snelle actie.
Ik moest iets met die pompoen. Maar wat? Pompoenrisotto? Geen zin om te maken. Pompoensoep? Ik hou niet van pompoensoep. Pompoenstamppot? Geen aardappels in huis. 
Ineens dacht ik aan de pasteitjes in Covent Garden in Londen. Daar zat pompoen in. En geitenkaas. En ze waren lekker. Met dat idee ging ik aan de slag. Ik haalde snel wat kip en feta, trok bladerdeeg uit de vriezer en diepte zelfs mijn pasteivorm van de toko op uit het krat met “keukendingen die je niet zo vaak gebruikt”.
En dat resulteerde in overheerlijke pasteitjes. Ik kan wel zeggen dat het een van de lekkerste hapjes was die ik ooit maakte.
Je kunt deze pasteitjes na het bakken invriezen. De pompoen wordt dan wel wat minder stevig (eigenlijk wordt de pompoen wat papperig). Laat ze dan voor het bakken ontdooien.
Als je wat vulling over hebt kun je die bijv. gebruiken om door risotto of pasta te doen. Ook het vocht van de pompoen kun je hiervoor gebruiken.

Pasteitjes met pompoen, kip en feta

Ingrediënten voor 10 pasteitjes

  • 1 kleine pompoen
  • 3 ontbeende kippendijen
  • 2 (gerookte) knoflooktenen
  • 1 ui
  • 200 gram verse feta (of verse geitenkaas)
  • scheut witte wijn
  • bouillon
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • salie, tijm, oregano, peper en zout
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • evt een pasteitjesvorm
  • 1 losgeklopt ei met een scheutje melk
Maak de pompoen schoon (in stukken snijden, pitten en draden eruit en schil eraf) en snijd hem in kleine dobbelsteentjes. Snipper de ui en de knoflook.
Bak de ui en de knoflook in de olie tot ze zacht worden en doe er dan de blokjes pompoen bij. Schep een paar keer om. en doe er dan een scheut wijn bij. Voeg dan bouillon toe tot de pompoen tot een derde in het vocht zit. Laat zachtjes koken tot de pompoen net gaar is.
Snijd intussen de  kip in kleine stukjes en bestrooi ze met zout en flink wat (verse) peper. Bak de kip tot het gaar is.
Giet de pompoen af (het vocht kun je nog prima als basis voor een soep ofzo gebruiken) en laat goed uitlekken. Verkruimel de feta er boven, breng op smaak met de kruiden en voeg de kip toe. Roer goed door elkaar.
Leg de plakjes bladerdeeg uitgespreid neer zodat ze kunnen ontdooien. Laat ze niet te lang liggen want dan worden ze te zacht om makkelijk te bewerken.
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Als je een pasteivorm gebruikt

Steek met de achterkant van de pasteivorm een rondje uit. Leg het rondje met de kant waar het plastic zat naar boven op de pasteimaker en leg ere een schep vulling op. Dit is ongeveer een flinke eetlepel. Kijk bij de eerste even hoeveel je nodig hebt om het pasteitje dicht te kunnen vouwen zonder dat er vulling tussen de plaknaden komt. Anders kan het pasteitje leeglopen tijdens het bakken.

Vouw het pasteitje dicht.

Zonder pasteivorm

Leg de vulling in een hoek van het deeg (laat ruimte over aan de zijkanten) en vouw je het plakje dubbel (net als bij een appelflap). Duw de zijkanten goed dicht met een vork.

Bestrijk de flappen met het losgeklopte ei en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin.
 

Categorie: borrelhapje Tags: kip

Vorig bericht: « Review: Home Baked van Yvette van Boven
Volgend bericht: Borrelhapje voor oud en nieuw: kaasbroodjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Reny

    20 december 2014 om 11:19

    Heerlijk, klinkt goed. En pasteitjes passen helemaal bij deze tijd van het jaar, lekker comfort food!

    Beantwoorden
  2. Caroline Brouwer

    21 december 2014 om 08:04

    Zien er heerlijk uit! Ik heb ook nog zo'n apparaatje liggen, zal het eens voor dit recept gebruiken.
    groetjes, Caroline

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Pompoen in de hoofdrol Diy en recepten - Herfst – ElsaRblog schreef:
    19 april 2020 om 20:25

    […] Pasteitjes met pompoen kip en feta duizenden1dag.nl […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in