• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pasteitjes met pompoen, kip en feta

19 december 2014 By Martine 3 Reacties

Er lagen al een tijdje 2 pompoenen uit de moestuin in de fruitschaal. Een daarvan vertoonde een rotte plek. Dat vroeg om snelle actie.
Ik moest iets met die pompoen. Maar wat? Pompoenrisotto? Geen zin om te maken. Pompoensoep? Ik hou niet van pompoensoep. Pompoenstamppot? Geen aardappels in huis. 
Ineens dacht ik aan de pasteitjes in Covent Garden in Londen. Daar zat pompoen in. En geitenkaas. En ze waren lekker. Met dat idee ging ik aan de slag. Ik haalde snel wat kip en feta, trok bladerdeeg uit de vriezer en diepte zelfs mijn pasteivorm van de toko op uit het krat met “keukendingen die je niet zo vaak gebruikt”.
En dat resulteerde in overheerlijke pasteitjes. Ik kan wel zeggen dat het een van de lekkerste hapjes was die ik ooit maakte.
Je kunt deze pasteitjes na het bakken invriezen. De pompoen wordt dan wel wat minder stevig (eigenlijk wordt de pompoen wat papperig). Laat ze dan voor het bakken ontdooien.
Als je wat vulling over hebt kun je die bijv. gebruiken om door risotto of pasta te doen. Ook het vocht van de pompoen kun je hiervoor gebruiken.

Pasteitjes met pompoen, kip en feta

Ingrediënten voor 10 pasteitjes

  • 1 kleine pompoen
  • 3 ontbeende kippendijen
  • 2 (gerookte) knoflooktenen
  • 1 ui
  • 200 gram verse feta (of verse geitenkaas)
  • scheut witte wijn
  • bouillon
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • salie, tijm, oregano, peper en zout
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • evt een pasteitjesvorm
  • 1 losgeklopt ei met een scheutje melk
Maak de pompoen schoon (in stukken snijden, pitten en draden eruit en schil eraf) en snijd hem in kleine dobbelsteentjes. Snipper de ui en de knoflook.
Bak de ui en de knoflook in de olie tot ze zacht worden en doe er dan de blokjes pompoen bij. Schep een paar keer om. en doe er dan een scheut wijn bij. Voeg dan bouillon toe tot de pompoen tot een derde in het vocht zit. Laat zachtjes koken tot de pompoen net gaar is.
Snijd intussen de  kip in kleine stukjes en bestrooi ze met zout en flink wat (verse) peper. Bak de kip tot het gaar is.
Giet de pompoen af (het vocht kun je nog prima als basis voor een soep ofzo gebruiken) en laat goed uitlekken. Verkruimel de feta er boven, breng op smaak met de kruiden en voeg de kip toe. Roer goed door elkaar.
Leg de plakjes bladerdeeg uitgespreid neer zodat ze kunnen ontdooien. Laat ze niet te lang liggen want dan worden ze te zacht om makkelijk te bewerken.
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Als je een pasteivorm gebruikt

Steek met de achterkant van de pasteivorm een rondje uit. Leg het rondje met de kant waar het plastic zat naar boven op de pasteimaker en leg ere een schep vulling op. Dit is ongeveer een flinke eetlepel. Kijk bij de eerste even hoeveel je nodig hebt om het pasteitje dicht te kunnen vouwen zonder dat er vulling tussen de plaknaden komt. Anders kan het pasteitje leeglopen tijdens het bakken.

Vouw het pasteitje dicht.

Zonder pasteivorm

Leg de vulling in een hoek van het deeg (laat ruimte over aan de zijkanten) en vouw je het plakje dubbel (net als bij een appelflap). Duw de zijkanten goed dicht met een vork.

Bestrijk de flappen met het losgeklopte ei en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin.
 

Categorie: borrelhapje Tags: kip

Vorig bericht: « Review: Home Baked van Yvette van Boven
Volgend bericht: Borrelhapje voor oud en nieuw: kaasbroodjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Reny

    20 december 2014 om 11:19

    Heerlijk, klinkt goed. En pasteitjes passen helemaal bij deze tijd van het jaar, lekker comfort food!

    Beantwoorden
  2. Caroline Brouwer

    21 december 2014 om 08:04

    Zien er heerlijk uit! Ik heb ook nog zo'n apparaatje liggen, zal het eens voor dit recept gebruiken.
    groetjes, Caroline

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Pompoen in de hoofdrol Diy en recepten - Herfst – ElsaRblog schreef:
    19 april 2020 om 20:25

    […] Pasteitjes met pompoen kip en feta duizenden1dag.nl […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in