Wat een wind en regen vannacht zeg! Echt weer voor comfort food. Lekker onder een dekentje op de bank met een leuke serie en warme appeltaart met vanillesaus, goed gevulde kroketten, romige pasta carbonara en meer van dat soort calorierijk eten.
Niet zo handig als je af wilt vallen. Op rantsoen dus, maar dan wel met lekker eten. Vandaag maakte ik een heerlijke soep van pastinaak en zoete aardappel. Als tegenhanger van het zoetige van de soep deed ik er een lekkere schep geitenkaas in en dat bleek een gouden combi. Ook Maarten, die niet zo van geitenkaas houdt, was hier erg over te spreken.
Pastinaak-zoete aardappel soep
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 pastinaken (ongeveer 500 gram)
- 1 grote zoete aardappel (ongeveer 400 gram)
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 8oo ml bouillon naar keuze (bijv. groentebouillon of runderbouillon)
- 1 eetlepel olie
- 6 eetlepels verkruimelde geitenkaas (uit blik van de Turk of feta)
- 0,5 theelepel tabasco
- beetje peterselie om te garneren
Schil de pastinaak en de zoete aardappel en snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter. Grotere stukken kan ook, maar dan moeten ze iets langer koken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak daar de gesneden groenten een paar minuten in terwijl je ze af en toe omschept.
Doe er dan de bouillon bij en laat met het deksel op de pan een minuut of 15 koken tot de aardappel en pastinaak gaar zijn. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel en doe er de tabasco in. Proef of de soep goed op smaak is en voeg anders nog wat zout of tabasco toe. Als de smaak wel wat kruidiger kan kun je ook een maggiblokje toevoegen.
Schep in een soepkom en garneer met de geitenkaas en wat peterselie.
Geef een reactie