• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pastinaak-zoete aardappel soep

12 november 2019 By Martine Reageer

Wat een wind en regen vannacht zeg! Echt weer voor comfort food. Lekker onder een dekentje op de bank met een leuke serie en warme appeltaart met vanillesaus, goed gevulde kroketten, romige pasta carbonara en meer van dat soort calorierijk eten.

Niet zo handig als je af wilt vallen. Op rantsoen dus, maar dan wel met lekker eten. Vandaag maakte ik een heerlijke soep van pastinaak en zoete aardappel. Als tegenhanger van het zoetige van de soep deed ik er een lekkere schep geitenkaas in en dat bleek een gouden combi. Ook Maarten, die niet zo van geitenkaas houdt, was hier erg over te spreken.

Pastinaak-zoete aardappel soep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 pastinaken (ongeveer 500 gram)
  • 1 grote zoete aardappel (ongeveer 400 gram)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 8oo ml bouillon naar keuze (bijv. groentebouillon of runderbouillon)
  • 1 eetlepel olie
  • 6 eetlepels verkruimelde geitenkaas (uit blik van de Turk of feta)
  • 0,5 theelepel tabasco
  • beetje peterselie om te garneren

Schil de pastinaak en de zoete aardappel en snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter. Grotere stukken kan ook, maar dan moeten ze iets langer koken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak daar de gesneden groenten een paar minuten in terwijl je ze af en toe omschept.

Doe er dan de bouillon bij en laat met het deksel op de pan een minuut of 15 koken tot de aardappel en pastinaak gaar zijn. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel en doe er de tabasco in. Proef of de soep goed op smaak is en voeg anders nog wat zout of tabasco toe. Als de smaak wel wat kruidiger kan kun je ook een maggiblokje toevoegen.

Schep in een soepkom en garneer met de geitenkaas en wat peterselie.

Categorie: soep Tags: groente, koolhydraatarm, zoeteaardappel

Vorig bericht: « Notenrepen
Volgend bericht: Millionaire’s shortbread »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in