• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pastinaak-zoete aardappel soep

12 november 2019 By Martine Reageer

Wat een wind en regen vannacht zeg! Echt weer voor comfort food. Lekker onder een dekentje op de bank met een leuke serie en warme appeltaart met vanillesaus, goed gevulde kroketten, romige pasta carbonara en meer van dat soort calorierijk eten.

Niet zo handig als je af wilt vallen. Op rantsoen dus, maar dan wel met lekker eten. Vandaag maakte ik een heerlijke soep van pastinaak en zoete aardappel. Als tegenhanger van het zoetige van de soep deed ik er een lekkere schep geitenkaas in en dat bleek een gouden combi. Ook Maarten, die niet zo van geitenkaas houdt, was hier erg over te spreken.

Pastinaak-zoete aardappel soep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 pastinaken (ongeveer 500 gram)
  • 1 grote zoete aardappel (ongeveer 400 gram)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 8oo ml bouillon naar keuze (bijv. groentebouillon of runderbouillon)
  • 1 eetlepel olie
  • 6 eetlepels verkruimelde geitenkaas (uit blik van de Turk of feta)
  • 0,5 theelepel tabasco
  • beetje peterselie om te garneren

Schil de pastinaak en de zoete aardappel en snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter. Grotere stukken kan ook, maar dan moeten ze iets langer koken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak daar de gesneden groenten een paar minuten in terwijl je ze af en toe omschept.

Doe er dan de bouillon bij en laat met het deksel op de pan een minuut of 15 koken tot de aardappel en pastinaak gaar zijn. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel en doe er de tabasco in. Proef of de soep goed op smaak is en voeg anders nog wat zout of tabasco toe. Als de smaak wel wat kruidiger kan kun je ook een maggiblokje toevoegen.

Schep in een soepkom en garneer met de geitenkaas en wat peterselie.

Categorie: soep Tags: groente, koolhydraatarm, zoeteaardappel

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: oktober
Volgend bericht: Millionaire’s shortbread »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Instagram post 18118809364008477 Laatste ontbijt in Praag voor we naar het vliegveld moeten. Ik eet eigenlijk nooit zoet ontbijt, maar hier liet ik me verleiden tot pancakes met (erg neppe) slagroom, peer, nootjes en chocolade. Lang niet zo lekker als de wafel met avocado en ei die we hier van de week aten. Dat zoete ontbijt duurt dus weer even. Hoe ontbijten jullie het liefst?  #ontbijt #breakfast #praag #citytrip
Instagram post 17847282289785417 Puntzak met versgebakken gezouten chips op de kerstmarkt in Praag. Die konden we natuurlijk niet laten liggen😀. Ze waren erg lekker! #praag #chips #puntzak #kerstmarkt #prague #crisps #food #instafood #snack #snacks #snacken
Instagram post 18033633595234594 Een broodje varken met friet. De rest van de dag hoefden we niet meer te eten, maar we hebben er van genoten en kregen het niet eens allemaal op. We kwamen er terecht omdat we wilden eten op het moment dat onze voeten even niet meer wilden. Ik ben (heel handig) gelijk op mijn verse steunzolen naar Praag gegaan en dat kan ik goed voelen. Met mijn oude zolen had ik inmiddels ook pijn in mijn voeten en als het goed is, is de pijn in mijn voeten nu tijdelijk. Het heeft ook zo zijn voordelen, want nu ga ik een beetje gelijk op met mijn moeder die ook geen buitensporige afstanden meer aflegt. #lunch #food #instafood #praag #prague #Tsjechië #kozlovnaupaukerta #burgerwastochgeenburger
Instagram post 18047878276207785 Varkensvlees met cantharellensaus, peulen en aardappel gratin en buikspek met aardappelpuree met geitenkaas en romige spinazie. Alweer lekker gegeten in Praag. Het was wel tweede keus, want we hadden eigenlijk bij Kantyna willen eten. Een erg leuke plek om voornamelijk vlees te eten, maar daar was het zo druk dat we aan een stamtafel hadden moeten eten. Dat wilde ik mijn moeder van 75 niet aandoen na een dag lopen. ( en mezelf ook niet😂). Ik heb er wel snel foto’s van gemaakt, dus op mijn blog kun je er binnenkort meer over lezen. #tsjechie #praag #food #instafood #dinner #restauracetiskarna
Instagram post 18095145340107250 Zalmtartaar en steak tartaar als lunch. Met toast en heerlijk knoflookbrood. Opviel terrassen staan heaters waardoor we ook nog lekker buiten konden zitten. We houden het hier nog wel even vol😀. #praag #prague #food #instafood #lunch #malostranskabeerhouse #tsjechie #citytrip #stedentrip
Instagram post 18117299677020808 Tijdens een stedentrip vind ik het altijd leuk om buiten de deur te ontbijten. Vandaag deden we dat bij Waf-Waf met een lekkere wafel met avocado, ei, spinazie en tomaat. Omdat we het best veel vonden deelden we samen 1 portie. Het werd ook nog eens in 2 instagram vriendelijke porties geserveerd met allebei een eigen eitje. Superlief. Misschien komen we hier nog wel een keer terug voor een pannenkoek. #waf-waf #waffle #wafel #ontbijt #breakfast #praag #prague #tsjechie #hip #food #instafood
Instagram post 17844274789832289 Wat hebben wij lekker gegeten zeg! Na een paar uur struinen door Praag aten we bij COA. We bestelden Katsudon met rijst en lemongrass beef met jasmijnrijst. Wat kan ik er toch blij van worden als alles zo lekker is. Natuurlijk wilde ik ook loempia’s, want die zagen er heerlijk uit. Met mijn stomme kop bedacht ik pas nadat het eten gebracht was dat we dat ook nog wilden. Omdat het best grote porties waren hebben we het toen maar laten zitten. Kan ik die uitgespaarde kcal morgen weer omzetten in iets anders lekkers denk ik dan maar😆 #praag #aziatisch #uiteten #stedentrip #citytrip #coaprague #coa #food #instafood
Instagram post 18041409481220776 De komende paar dagen ben ik met mijn moeder in Praag. En daar is het volop kerstsfeer. Gelukkig ben ik al een paar jaar niet meer helemaal antikerst en kan ik het hebben 😂. Maar die overvolle kerstmarkten hebben we denk ik vrij snel gezien. Gelukkig is er nog veel meer leuks te ontdekken. #praag #kerst #kerstsfeer #Tsjechië #citytrip #stedentrip
Instagram post 18095091532116703 In januari ga ik weer een paar dagen naar Londen. De laatste keer dat ik daar was ontdekte ik Sky Garden, een soort kas bovenin een gebouw. Daarvandaan heb je een prachtig uitzicht over Londen en als je wat wilt eten of drinken kan dat bij een restaurant, bar en een brasserie. Die zijn uiteraard flink aan de prijs en je hebt ze niet nodig om van het uitzicht te genieten. Je leest nu alles over Sky Garden op Duizend en 1 dag. Link in bio. #londen #london #skygarden #view #uitzicht #stad #stedentrip #uitzichtoverlonden #reizen #travel #blog #travelblogger #travelphotography #cityview #gratis #free
Volgen op Instagram

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin
KokenKoken

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in