• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pavlova met advocaat en mini-paaseitjes

13 april 2017 By Martine 1 Reactie

Dit is zo’n toetje dat je grotendeels voor kunt bereiden als je gasten krijgt met Pasen. De pavlova maak je al een dag van te voren; de slagroom klop je op de dag zelf en als de gasten er zijn hoef je hem alleen nog maar even op te bouwen.
Je kunt variëren met de vorm en de smaak van de bodem; je kunt de slagroom een ander smaakje geven en je kunt er alles opleggen wat je lekker vindt of er mooi uitziet. Voor een Paaspavlova gebruikte ik deze mini paaseitjes. De chocolade combineert mooi met de advocaatslagroom.

Pavlova met advocaat en mini-paaseitjes

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 4 eiwitten
  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 1,5 eetlepel cacao
  • 0,5 theelepel maizena
  • 0,5 theelepel citroensap
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 4 eetlepels advocaat
  • 2 handen mini chocolade-eitjes (rond Pasen in de supermarkt)
Verwarm de oven voor op 140 graden (120 graden hetelucht).
Klop de eiwitten met de mixer tot het in pieken blijft staan. Zeef de cacao en de poedersuiker. Meng met de tafelsuiker. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe aan het geklopte eiwit terwijl je blijft mixen.  Doe er als laatste de maizena en het citroensap bij en klop nog even door. Lepel het mengsel op bakpapier op een bakplaat en verdeel het tot een ovaal of een cirkel (of net hoe het uitpakt). Je kunt dit ook met een spuitzak doen. Bak de pavlova 1,5 uur in het midden van de oven en zet dan de oven uit. Laat de pavlova nog , nog 1,5 uur in de oven afkoelen.
Klop de slagroom op en voeg dan de eetlepel suiker en de advocaat toe. Klop nog even door tot het goed gemengd is. Verdeel vlak voor het serveren de room over de pavlova en strooi de mini-eitjes erover.

De bodem is lekker chewy door het gebruik van maizena en citroensap. Als je die weglaat krijg je een merenguebodem. die veel brosser is.

Categorie: dessert Tags: pavlova

Vorig bericht: « Kokosbollen
Volgend bericht: Tosti met makreel (Mackerel melt) »

Lees Interacties

Reacties

  1. De Zoetekauw

    13 april 2017 om 08:00

    Ziet er lekker uit! Wat een schattige mini-paaseitjes. 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in