Tijd voor de foodblogswap. Het is maar goed dat ik me daar steeds voor inschrijf, want tussendoor gebeurt er niet veel op bloggebied. Gelukkig is het nu weer langer licht en kan ik weer makkelijker foto’s maken van het eten zonder allerlei kunstgrepen toe te moeten passen waar ik dan weer geen zin in heb. Wie weet komen er dus weer snel meer posts aan.
Deze maand mocht ik iets maken van de blog Mariëlle kookt. Mariëlle heeft heel wat lekkere recepten op haar blog, maar omdat ik gek ben op gamba’s viel mijn oog al vrij snel op de knoflook spaghetti met garnalen. Ik gaf er mijn eigen draai aan door volkoren pasta te gebruiken, de rucula weg te laten en een klontje gezouten boter toe te voegen. We hebben er allebei van zitten smullen, dus dit gaan we vaker eten. Het is een mooie toevoeging aan de lijst met pastarecepten.
Penne met courgette en gamba’s
Ingrediënten
- 125 gram volkoren penne (of andere pasta)
- 1 courgette
- 300 gram gepelde rauwe gamba’s
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 3 eetlepels olie
- 50 gram gezouten boter
Snipper de rode peper (verwijder de pitjes en zaadlijsten als je niet zo van pittig houdt) en de knoflook. Doe ze samen met de olie bij de gamba’s in een kom, schep even door en laat staan tot je het gaat gebruiken.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd intussen het sjalotje fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak het gesnipperde sjalotje een paar minuten op laag vuur. Rasp de courgette met een grove rasp. Doe de courgette bij het sjalotje in de koekenpan en bak een paar minuten mee. Voeg de gamba’s toe en roerbak ze op middelhoog vuur in een paar minuten tot ze roze zijn. Breng op smaak met peper en zout en meng met de penne.
Geef een reactie