• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Penne met courgette en gamba’s

31 maart 2021 By Martine Reageer

Tijd voor de foodblogswap. Het is maar goed dat ik me daar steeds voor inschrijf, want tussendoor gebeurt er niet veel op bloggebied. Gelukkig is het nu weer langer licht en kan ik weer makkelijker foto’s maken van het eten zonder allerlei kunstgrepen toe te moeten passen waar ik dan weer geen zin in heb. Wie weet komen er dus weer snel meer posts aan.

Deze maand mocht ik iets maken van de blog Mariëlle kookt. Mariëlle heeft heel wat lekkere recepten op haar blog, maar omdat ik gek ben op gamba’s viel mijn oog al vrij snel op de knoflook spaghetti met garnalen. Ik gaf er mijn eigen draai aan door volkoren pasta te gebruiken, de rucula weg te laten en een klontje gezouten boter toe te voegen. We hebben er allebei van zitten smullen, dus dit gaan we vaker eten. Het is een mooie toevoeging aan de lijst met pastarecepten.

pasta-met-gambas-en-courgette-2

Penne met courgette en gamba’s

Ingrediënten

  • 125 gram volkoren penne (of andere pasta)
  • 1 courgette
  • 300 gram gepelde rauwe gamba’s
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels olie
  • 50 gram gezouten boter

Snipper de rode peper (verwijder de pitjes en zaadlijsten als je niet zo van pittig houdt) en de knoflook. Doe ze samen met de olie bij de gamba’s in een kom, schep even door en laat staan tot je het gaat gebruiken.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd intussen het sjalotje fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak het gesnipperde sjalotje een paar minuten op laag vuur. Rasp de courgette met een grove rasp. Doe de courgette bij het sjalotje in de koekenpan en bak een paar minuten mee. Voeg de gamba’s toe en roerbak ze op middelhoog vuur in een paar minuten tot ze roze zijn. Breng op smaak met peper en zout en meng met de penne.

Categorie: Pasta en pizza Tags: courgette, zeevruchten

Vorig bericht: « Donuts
Volgend bericht: Challah (of challe) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik d Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik deze bladerdeeg rolletjes met salami en kaas voor de Swiepswoepswap van @bakkenmetlisanne. Heerlijk als borrelhapje of als onderdeel van een buffet.

#swiepswoepswap #bladerdeeg #kaas #salami #borrelhapje #buffet #food #foodblogger
Nog meer fudge... #fudge #boroughmarket#whirld #uk Nog meer fudge...
#fudge #boroughmarket#whirld #uk #ennatuurlijkookweergekocht #boroughmarketlondon #londen #london #travel
Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was n Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was niet echt een lekkere hot chocolate.
#hotchocolate #structuurnietlekkerenmetwater #beetjejammer #hetzagerwelmooiuit
Instagram bericht 17866221207032541 Instagram bericht 17866221207032541
Fudge! 😍 Fudge! 😍
Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar v Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar van alles over de geschiedenis van de post. Superleuk dat je met een postkarretje door de oude posttunnels rijdt en intussen via beelden op de muren ziet hoe het vroeger ging. #postalmuseumlondon #postalmuseum #post #londen #london #uk #stedentrip #solotrip #museum #travel
Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe lucht alleen was natuurlijk al fantastisch. Camden market was fijn en werd pas druk toen ik weer weg ging. Borough market was zo afgeladen dat ik er weer weg ging. Dat doe ik een van de volgende dagen nog wel een keer. Daarna een heerlijke wandeling langs de theems om via de South Bank Wintermarket de metro richting hotel te pakken en mijn voeten even rust te gunnen. Vandaag weer proberen om wat minder stappen te zetten 😬.
#london #londen #southbank #camden #amywinehouse #veelteveelstappen #stedentrip #travel #stedentrip #lovelondon #uk #reizenisfijn #boroughmarketlondon #boroughmarket
Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten met een lekkere bah mi bij @vietntea. Uiteraard moest daar ook een loempia bij 😀

@lunch @vietnamesefood @bahnmi @loempia #hoofddorp @weekend
Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in