• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pho Hanoi in Rotterdam

27 november 2016 By Martine 1 Reactie

Sinds ik in Haarlem woon kom ik niet zo heel vaak meer in het centrum van Rotterdam, maar als ik er ben vind ik het altijd leuk om bijzondere eetplekken te ontdekken. Afgelopen week vond ik er samen met mijn zus weer een pareltje: Pho Hanoi bij Blaak. We waren er voorbij gelopen onderweg naar Foodelicious; constateerden dat we nog nooit Vietnamees gegeten hadden en dat dat een alternatieve optie zou zijn voor het avondeten. We waren namelijk van plan om Italiaans te eten in een klein zaakje bij mijn zus om de hoek. Tegen zessen kregen we trek en veranderden de plannen. Het nieuwe plan was eten bij Jamie’s Italian eten. Wachtend in de rij stond het idee ons steeds minder aan om in een drukke zaak te zitten en eerst nog te moeten wachten.Ter plekke besloten we terug te lopen naar Pho Hanoi.

Pho Hanoi is een klein zaakje met een ingang aan zowel de Pannekoekstraat als de Botersloot. Er zijn denk ik zo’n 25 zitplaatsen en het heeft een eenvoudige inrichting. Je komt hier om lekker te eten, niet om een avond romantisch te tafelen. Prima, wat mij betreft.

We werden warm onthaald en bestelden 2 gerechten die we samen wilden delen. Als snel werd alles voor ons neus gezet en toen ik mijn telefoon tevoorschijn haalde om foto’s te maken werd dat met enthouasiasme ontvangen (“maak gerust wat reclame voor ons”).

Ik ben helaas nog nooit in Vietnam geweest en heb geen vergelijkingsmateriaal op Vietnamees eetgebied, maar man, wat was dit lekker!

We hadden Bún Thịt Nướng (Vietnamese vermicelli, varkens bbq vlees, salade en speciale saus) en kregen daarbij een kommetje waarvan we een beetje van de inhoud over de vermicelli konden doen om die extra smaak te geven. Ik ben vergeten te vragen wat het was, maar het smaakte heerlijk. Het vlees was mals en sappig, het gerecht was kruidig, maar niet pittig en de ingredienten waren vers.
Bij de borden kregen we kommetjes zodat we de maaltijden eenvoudig konden delen.

Daarnaast bestelden we Cơm thịt bò xào cần tỏi (rijst met rundvlees, selderij, ui en Vietnamese kruiden). Dit gerecht was heel anders van smaak, maar minstens net zo lekker.

We moesten natuurlijk ook de loempia’s geproefd hebben en ook die waren uitstekend.

De gastvrijheid en het enthousiasme van deze mevrouw gecombineerd met het fantastische eten zorgt ervoor dat ik niet kan wachten om er nog eens te eten. Ik weet nu al dat ik dan de springrolls en een kom Noodlesoep ga bestellen.

Pho Hanoi
Botersloot 58 A
3011 HJ Rotterdam
Telefoon: 010-8469308
e-mail: pho.hanoi@hotmail.com

Categorie: uit eten Tags: Nederland, Rotterdam, Vietnam

Vorig bericht: « Appeltaart met speculaaskruiden en amandelen
Volgend bericht: Pittig stoofvlees »

Lees Interacties

Reacties

  1. Rory Blokzijl

    28 november 2016 om 09:13

    Ik was onlangs (VIVA400) voor het eerst in Rotterdam en helaas maar kort. Maar wat ik zag (ik logeerde er een nachtje) vond ik erg leuk! Dit ziet eruit als iets waar manlief en ik heel graag zouden eten. Het gerecht 'Cơm thịt bò xào cần tỏi ' ziet er echt heeeeeerlijk uit! Ik kies vaak voor kip of garnalen maar dit lijkt mij erg lekker.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerl Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerlijk om weer in het bos te zitten, bij te kletsen met vrienden en straks lekker te barbecuen. Jammer alleen van het stookverbod. #camping #kamperen #barbecue #weekend
Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en einde Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en eindelijk weer eens gezellig bijgekletst. #weekend #lunch #healthyfood #food #friends
Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo' Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo'n zin in social media. Maar deze lekkere spiesen moest ik toch wel even delen, want die wil je! Ik kan niet wachten tot we weer lekker op de camping naast de barbecue zitten. Gelukkig duurt het niet meer zo lang voor het zover is. Ik leg het vlees thuis al in de marinade en prik het vlees en de groente voor we op pad gaan al op de spiesen. Dan gaan ze in een stevige zak of tupper de koelbox in en hebben we op de camping binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd. 
Als je vindt dat de kolen nog wel erg zwart zijn; dat klopt. Ze waren erg groot en het duurde eindeloos. Omdat de barbecue loeiheet was zijn we maar gewoon begonnen. #barbecue #bbq #weekend #kamperen #camping #grill #food #shaslick #sjasliek
Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel geli Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel gelijk de lekkerste. Dit tahin-straciatella ijs en saffraan-rozenwater-pistache van @milad_ice_cream in de Kloosyerstraat in Antwerpen smaakte werkelijk fantastisch. #ijs #icecream #antwerpen #miladicecream #belgie #belgium #travel #travelisfun #reizen #solotrip #solotripping #vakantie
De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ert De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ertoe deze mergpijpjes met truffelvulling met rum te maken. Het maken van de mergpijpjes was minder moeilijk dan ik dacht, maar het kost wel vrij veel tijd. En ze netjes krijgen is nog best een uitdaging. Het basisrecept is van @laurasbakery en het initiatief van @simoneskitchen . Het recept van mijn versie staat inmiddels online.
#thedaringkitchen #mergpijpjes #zoet #uitdaging #challenge #bakken #koekjes #klassieker #food #foodblog #foodblogger #foodbloggernl
Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en ch Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en chocolade maakte ik voor de foodblogswap van februari. Het recept komt bij @byandreajanssen vandaan. #foodblogswap #cupcakes #zoutekaramel #karamel #chocolade #sweet #zoet
Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hote Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hotel in Nijmegen. Heerlijk om er weer eens even helemaal uit te zijn. We gingen naar het oorlogsmuseum in Overloon, deden boodschappen in Duitsland en aten heerlijke curry en pad thai bij Siam Thai Palace in Nijmegen. #thaifood #food #Nijmegen #instafood #foody #wegineigenland #eneenbeetjeinduitsland
Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net we Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net werken en het was heerlijk weer. Dus liepen we eind van de middag even naar de tuin om te zien dat daar de knoflook en de ui lekker aan het groeien is. Op de terugweg besloten we vanavond lekker uit eten te gaan bij Peper en Zout. We aten er de lekkerste sigaar boregi ever en daarna een prima mixed grill. We ronden het af met Künefe, een dessert met knapperig gebakken sliertjesdeeg, gevuld met kaas en overgoten met suikerstroop. Gelukkig hebben we het voor- en nagerecht gedeeld, want anders was het veel te veel geweest. #peperenzout #haarlem #uiteten #mixedgrill #Künefe #turks
Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een stiekem scheutje lekkers maakte ik naar aanleiding van de foodblogswap. De basis van recept vond ik bij @funkyfoodbyniki en ik maakte er een eigen versie van. Af en toe voel ik al een beetje lente in de lucht en daar past deze risotto erg goed bij. #risotto #hollandsegarnalen #garnalen #rijst #fbs #foodblogswap #lenteinaantocht #oven #dille #scheutjedrank #risottometeentic #instafood #food #foodblog #foodblognl #foodbloggernl #foodbloggernl
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in