• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pindasaus met kokos

7 januari 2020 By Martine 3 Reacties

Deze pindasaus met kokos kun je natuurlijk overal bij eten, maar hij is extra lekker bij een eenvoudige kipsaté. Marineer daarvoor stukjes kippendij in wat light sojasaus met een klein scheutje ketjap en wat gehakte knoflook. Prik ze op een stokje en rooster ze op de barbecue of in de grill-/koekenpan. Je kunt de stukjes kip natuurlijk ook zonder stokje bakken om het nog simpeler te maken. Ze zijn dan ook heerlijk door de nasi of op een broodje met wat van deze pindasaus. Zowel de kip als de pindasaus zijn prima in te vriezen.

Deze pindasaus is ook erg lekker bij bami. De pindasaus die bij die bami hoort is prima te verwisselen met deze saus.

Pindasaus met kokos

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk 
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 2 gehakte teentjes knoflook
  • 1 spriet sereh (citroengras)
  • 300 gram pindakaas met nootjes (1/2 pot)
  • 1 eetlepel geraspte kokos 
  • 0,5 theelepel sambal badjak
  • 0,5 theelepel sambal manis
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • scheutje olie

Doe een scheutje olie in een steelpan en bak het sjalotje en de knoflook een paar minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur wat lager en doe de sambal, ketjap, sojasaus en pindakaas erbij en roer door. Als de pindakaas zacht genoeg is om goed door te kunnen roeren voeg je de kokosmelk toe. Als je niet het hele blik ineens toevoegt kun je nog wat variëren met de dikte. Dit wil nog wel eens verschillen per verschillende merken kokosmelk en pindakaas. Blijf roeren en laat de saus niet koken. Als het te dik wordt kun je nog wat kokosmelk toevoegen, maar water of melk is ook prima. Snijd de stengel citroengras in de lengte in, kneus de sprieten een beetje en doe de stengel in de saus. Verwarm het in elk geval een minuut of 10 mee in de saus, maar liever maak je de saus al een paar uur voor je hem gaat eten. Voor het serveren haal je die er weer uit. Doe de kokos in de pan, proef en voeg naar smaak eventueel nog wat sojasaus, ketjap, sambal toe.

Categorie: barbecue, saus Tags: barbecue, kip

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: december
Volgend bericht: Ragoutbroodjes met kip »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eva

    8 januari 2020 om 12:02

    Oh, ik zit echt te watertanden achter mijn laptop #nomnomnom

    Beantwoorden
    • Martine

      24 januari 2020 om 11:36

      Dit is ook wel echt heel erg lekker ja!

      Beantwoorden
  2. Elisabeth

    26 april 2023 om 09:56

    Dit ziet er zo lekker uit dat ik mijn variatie heb bedacht voor het foodblogevent. Dank voor je inspiratie. https://www.elisabethsmagazine.nl/gehaktballetjes-met-pindasaus

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in