• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pindasaus met kokos

7 januari 2020 By Martine 2 Reacties

Deze pindasaus met kokos kun je natuurlijk overal bij eten, maar hij is extra lekker bij een eenvoudige kipsaté. Marineer daarvoor stukjes kippendij in wat light sojasaus met een klein scheutje ketjap en wat gehakte knoflook. Prik ze op een stokje en rooster ze op de barbecue of in de grill-/koekenpan. Je kunt de stukjes kip natuurlijk ook zonder stokje bakken om het nog simpeler te maken. Ze zijn dan ook heerlijk door de nasi of op een broodje met wat van deze pindasaus. Zowel de kip als de pindasaus zijn prima in te vriezen.

Deze pindasaus is ook erg lekker bij bami. De pindasaus die bij die bami hoort is prima te verwisselen met deze saus.

Pindasaus met kokos

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk 
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 2 gehakte teentjes knoflook
  • 1 spriet sereh (citroengras)
  • 300 gram pindakaas met nootjes (1/2 pot)
  • 1 eetlepel geraspte kokos 
  • 0,5 theelepel sambal badjak
  • 0,5 theelepel sambal manis
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • scheutje olie

Doe een scheutje olie in een steelpan en bak het sjalotje en de knoflook een paar minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur wat lager en doe de sambal, ketjap, sojasaus en pindakaas erbij en roer door. Als de pindakaas zacht genoeg is om goed door te kunnen roeren voeg je de kokosmelk toe. Als je niet het hele blik ineens toevoegt kun je nog wat variëren met de dikte. Dit wil nog wel eens verschillen per verschillende merken kokosmelk en pindakaas. Blijf roeren en laat de saus niet koken. Als het te dik wordt kun je nog wat kokosmelk toevoegen, maar water of melk is ook prima. Snijd de stengel citroengras in de lengte in, kneus de sprieten een beetje en doe de stengel in de saus. Verwarm het in elk geval een minuut of 10 mee in de saus, maar liever maak je de saus al een paar uur voor je hem gaat eten. Voor het serveren haal je die er weer uit. Doe de kokos in de pan, proef en voeg naar smaak eventueel nog wat sojasaus, ketjap, sambal toe.

Categorie: barbecue, saus Tags: barbecue, kip

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: december
Volgend bericht: Ragoutbroodjes met kip »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eva

    8 januari 2020 om 12:02

    Oh, ik zit echt te watertanden achter mijn laptop #nomnomnom

    Beantwoorden
    • Martine

      24 januari 2020 om 11:36

      Dit is ook wel echt heel erg lekker ja!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in