• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pissaladière

29 december 2016 By Martine Reageer

Het lijkt op een pizza, maar het is een soort uientaart uit Nice. Het woord pissaladière komt van pissala . Dat is een Provençaalse puree van tijm, laurier en ansjovis. 
Je kunt hem uitstekend koud eten en pissaladière is dus een uitstekend onderdeel van een hapjesbuffet zoals ze met Oud en nieuw vaak op tafel verschijnen. Maar je kunt het ook als borrelhapje presenteren. Snijd je gewoon iets kleinere stukjes. 
De pissaladière op de foto is gemaakt door vrienden, waar we hem aten tijdens een verjaardag. Het recept komt ook bij deze vrienden vandaan. Zij maken hem al jaren regelmatig en ik dacht dat het recept ook al jaren op mijn blog stond. Tot ik het weer eens zelf wilde maken en ik ontdekte dat dat niet zo was. 

​

foto: Klaas Cornelis

Pissaladière

Ingrediënten

 
Deeg (voor een bakplaat)

    • 300 gram bloem
    • 180 ml lauwwarm water
    • 7 gram gedroogde gist
    • klein snufje suiker
    • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
Los de gist op in het water. Zeef de bloem boven een kom. Meng zout en suiker losjes door de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het water met de gist toe. Kneed het bloem er vanuit de randen doorheen en kneed net zo lang op een werkblad tot er een soepele bal is ontstaan. Als het te droog is voeg je nog een scheutje water toe.
Leg na het kneden de bal in de kom en dek af met plasticfolie. Laat het een uurtje rijzen. Je kunt het deeg ook in een broodmachine maken. Het is dan een kwestie van de ingrediënten in de broodvorm doen en de machine het werk laten doen.
Rol het deeg uit in de grootte van de bakplaat en beleg met de topping.

Topping

  • 750 gr uien
  • olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • zout en peper
  • 2 of meer teentjes knoflook
  • 2 blikken gesneden tomaten
  • wat suiker
  • zwarte olijven
  • oregano
  • 2 blikjes ansjovis


Blikken tomaten met de knoflook en lepeltje suiker opzetten en laten inkoken (ongeveer een uur)
Uien in ringen snijden en smoren met wat olie, tijm, laurier, peper en zout. Ze mogen niet bruin worden alleen maar slap en zoetig.
Deeg uitrollen, tomatenprut er over, uien erover verspreiden. Bestrooien met wat oregano. Ansjovis in ruitpatroon uitleggen en in de ‘gaten’komt een olijf. Bakken in ongeveer een kwartier, in mijn oven op 180 graden. Warm of koud serveren, koud is natuurlijk veel handiger, en je weet al hoe lekker het is.

Categorie: hartige taart Tags: vis

Vorig bericht: « Kruidige kaasvlinders
Volgend bericht: Uiensoep »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in