• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pitabroodjes

11 januari 2014 By Martine 1 Reactie

Voorverpakte pitabroodjes uit de supermarkt zijn vaak wat droog. Dan eet ik liever een vers Turks broodje of een wrap. Ik heb ze ook wel eens zelfgemaakt, maar toen werden het keiharde schijven. Ook niet echt aanbevelenswaardig.
Dit recept levert een krakend vers, luchtig, mals broodje op dat ook een paar dagen later geroosterd met bijv. wat kaas nog een traktatie is.

Pitabroodjes

Ingrediënten

  • 375 gram patentbloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1,5 theelepel gedroogde gist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2,5 dl lauwwarm water

Met de broodbakmachine
Doe het water en de olie in het bakblik. Voeg de bloem toe. Leg de suiker en het zout in de hoekjes van het blik en maak dan een kuiltje in het midden van de bloem. Strooi daar de gist in. Zet het programma van de broodbakmachine op de deegstand.

Met de hand
Doe bloem, zout, suiker en gist in een kom. Roer even door en voeg dan de olie en het water toe.Kneed het deeg op een licht ingevet of bestoven werkblad tot het zacht en soepel is. Doe het deeg terug in de kom en dek het af met plasticfolie. Laat het in ongeveer 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

Als het deeg gerezen is verdeel je het in 8 gelijke stukken (ik weeg het af) en rol je de balletjes uit tot  ronde plakken van ongeveer 15 cm. Als je je werkblak en je handen licht invet met wat olie blijft het niet plakken. Bestuiven met bloem kan ook prima.
Leg de broodjes op een vel bakpapier of ingevet plasticfolie en dek af met bakpapier en een theedoek of wat ingevet plasticfolie. Laat ze ongeveer 15 minuten rijzen.
Bak de broodjes in een op 220 graden voorverwarmde oven. Dat kan op een pizzasteen, maar ook prima op een bakplaat.
Bak ze in 6-8 minuten tot ze beginnen te bruinen en wat opgebold zijn. Serveer ze direct of hou ze warm in een theedoek.
Je kunt ze later opwarmen in een broodrooster of even roosteren onder een hete grill.

Categorie: brood

Vorig bericht: « Pasta met geflambeerde Parmezaanse kaas
Volgend bericht: Flammkuchen en foodbloggers naar de Auchan »

Lees Interacties

Reacties

  1. Yvonne

    12 januari 2014 om 07:22

    Hoi Martine,
    Dit recept heb ik opgeslagen, nog nooit gedaan en zal vast veel lekkerder zijn dan voorverpakt! Goed idee voor bij de falafel!
    groetjes Yvonne

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in