• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pittig stoofvlees

29 november 2016 By Martine 2 Reacties

Dit recept heb ik ooit eens op de achterkant van een kleurplaat geschreven in de tijd dat ik nog op een BSO werkte. Dat is inmiddels zo’n jaar of 25 geleden, dus dat recept lag er al eventjes. Ik weet niet eens of ik het wel eens gemaakt had. Het was dus de hoogste tijd om er mee aan de slag te gaan. De eerste versie heb ik in satékroketten verwerkt, maar het vlees was zo lekker dat ik het binnen een week nog een keer gemaakt heb. Deze keer aten we het in combinatie met rijst en paksoi. Maak dit liefst een dag van te voren, want de dag erna is de stoofpot nog lekkerder.

 

Pittige stoofpot

 

Ingrediënten

  • 500 gram in stukken gesneden runderlappen
  • zout en peper
  • 0,5 dl olie
  • 1 klein gesneden ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel trassie
  • 1 theelepel sambal
  • 0,5 theelepel laos
  • 1 tomaat in kleine stukjes
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2,5 dl water
  • 1 laurierblad
Bestrooi het vlees met peper en zout. Bak het vlees in de olie en bak dan de ui en knoflook mee tot het net kleurt. Roer trassie, laos, sambal en tomaat door het vlees en bak nog 2 minuten. Vermeng de pindakaas met het citroensap en het water tot glad geheel en voeg het vocht met het laurierblad aan het vlees toe. Zet het vuur dan zo laag dat je af en toe een klein borreltje ziet (met gas op sudderplaatje).Laat het ongeveer 3 uur stoven (met deksel). Het garen kost mij vaak veel langer dan 3 uur en ik zet de pan vaak in de oven op 100 graden. Het wordt dan heerlijk mals, maar staat bij mij gerust 6 of 7 uur op het vuur (en/of in de oven).

Het restant van deze stoofpot kun je ook heel goed gebruiken voor een broodje pulled beef. Laat dan de saus lekker inkoken tot er een smeuiige laag om het vlees zit. Leg dat op een broodje met wat komkommer, augurk en sla en je binnen een mum van tijd zit je zonder moeite te smullen van een fantastisch broodje. 

Categorie: hoofdgerecht Tags: vlees

Vorig bericht: « Pho Hanoi in Rotterdam
Volgend bericht: Slagroomtruffels met rum »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anoniem

    12 december 2016 om 06:13

    Dat was heerlijk, en na een uurtje of 6 zacht sudderen is de pindakaas smaak getransformeerd. Volle lekkere smaak! Dit was een eerste maar zeker niet de laatste keer.
    Anna

    Beantwoorden
  2. Martine (Duizenden1dag)

    13 december 2016 om 18:40

    Wat leuk dat je dat laat weten Anna! En fijn dat het zo goed gelukt is.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in