• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Pittig stoofvlees

29 november 2016 By Martine 2 Reacties

Dit recept heb ik ooit eens op de achterkant van een kleurplaat geschreven in de tijd dat ik nog op een BSO werkte. Dat is inmiddels zo’n jaar of 25 geleden, dus dat recept lag er al eventjes. Ik weet niet eens of ik het wel eens gemaakt had. Het was dus de hoogste tijd om er mee aan de slag te gaan. De eerste versie heb ik in satékroketten verwerkt, maar het vlees was zo lekker dat ik het binnen een week nog een keer gemaakt heb. Deze keer aten we het in combinatie met rijst en paksoi. Maak dit liefst een dag van te voren, want de dag erna is de stoofpot nog lekkerder.

 

Pittige stoofpot

 

Ingrediënten

  • 500 gram in stukken gesneden runderlappen
  • zout en peper
  • 0,5 dl olie
  • 1 klein gesneden ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel trassie
  • 1 theelepel sambal
  • 0,5 theelepel laos
  • 1 tomaat in kleine stukjes
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2,5 dl water
  • 1 laurierblad
Bestrooi het vlees met peper en zout. Bak het vlees in de olie en bak dan de ui en knoflook mee tot het net kleurt. Roer trassie, laos, sambal en tomaat door het vlees en bak nog 2 minuten. Vermeng de pindakaas met het citroensap en het water tot glad geheel en voeg het vocht met het laurierblad aan het vlees toe. Zet het vuur dan zo laag dat je af en toe een klein borreltje ziet (met gas op sudderplaatje).Laat het ongeveer 3 uur stoven (met deksel). Het garen kost mij vaak veel langer dan 3 uur en ik zet de pan vaak in de oven op 100 graden. Het wordt dan heerlijk mals, maar staat bij mij gerust 6 of 7 uur op het vuur (en/of in de oven).

Het restant van deze stoofpot kun je ook heel goed gebruiken voor een broodje pulled beef. Laat dan de saus lekker inkoken tot er een smeuiige laag om het vlees zit. Leg dat op een broodje met wat komkommer, augurk en sla en je binnen een mum van tijd zit je zonder moeite te smullen van een fantastisch broodje. 

Categorie: hoofdgerecht Tags: vlees

Vorig bericht: « Pho Hanoi in Rotterdam
Volgend bericht: Slagroomtruffels met rum »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anoniem

    12 december 2016 om 06:13

    Dat was heerlijk, en na een uurtje of 6 zacht sudderen is de pindakaas smaak getransformeerd. Volle lekkere smaak! Dit was een eerste maar zeker niet de laatste keer.
    Anna

    Beantwoorden
  2. Martine (Duizenden1dag)

    13 december 2016 om 18:40

    Wat leuk dat je dat laat weten Anna! En fijn dat het zo goed gelukt is.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in