Dit recept heb ik ooit eens op de achterkant van een kleurplaat geschreven in de tijd dat ik nog op een BSO werkte. Dat is inmiddels zo’n jaar of 25 geleden, dus dat recept lag er al eventjes. Ik weet niet eens of ik het wel eens gemaakt had. Het was dus de hoogste tijd om er mee aan de slag te gaan. De eerste versie heb ik in satékroketten verwerkt, maar het vlees was zo lekker dat ik het binnen een week nog een keer gemaakt heb. Deze keer aten we het in combinatie met rijst en paksoi. Maak dit liefst een dag van te voren, want de dag erna is de stoofpot nog lekkerder.
Pittige stoofpot
Ingrediënten
- 500 gram in stukken gesneden runderlappen
- zout en peper
- 0,5 dl olie
- 1 klein gesneden ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassie
- 1 theelepel sambal
- 0,5 theelepel laos
- 1 tomaat in kleine stukjes
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels citroensap
- 2,5 dl water
- 1 laurierblad
Het restant van deze stoofpot kun je ook heel goed gebruiken voor een broodje pulled beef. Laat dan de saus lekker inkoken tot er een smeuiige laag om het vlees zit. Leg dat op een broodje met wat komkommer, augurk en sla en je binnen een mum van tijd zit je zonder moeite te smullen van een fantastisch broodje.
Anoniem
Dat was heerlijk, en na een uurtje of 6 zacht sudderen is de pindakaas smaak getransformeerd. Volle lekkere smaak! Dit was een eerste maar zeker niet de laatste keer.
Anna
Martine (Duizenden1dag)
Wat leuk dat je dat laat weten Anna! En fijn dat het zo goed gelukt is.