Alweer een recept met restverwerking. In de koelkast vond ik een nog net niet vergane broccoli en een paprika die zijn beste tijd ook wel gehad had. Ik verwerkte ze in deze plaattaart en dat bleek een goed idee. Omdat ik geen fan ben van broccoli maakte ik die klein in de keukenmachine. Zo wordt de smaak meer vermengd met de andere ingrediënten. Wij deden dat vroeger met scoutingkampen ook regelmatig. Als we bijv. pastasaus aten, maakten we de champignons en de paprika ook klein. Ook de kinderen die geen champignons en paprika lusten aten de saus dan probleemloos.
Je kunt deze taart koud eten, maar ik vind hem zelf warm het lekkerst.
Plaattaart met broccoli, brie en paprika
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg
- 6 eieren
- 1 struik broccoli
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 100 gram brie
- 6 eetlepels paneermeel
- beetje geraspte kaas
- peper en zout
Ans
Hey Martine, ik vroeg me af of het niet lekkerder is om het bladerdeeg eerst voor te bakken zodat ook de onderkant lekker krokant is! Leuk receptje met restjes uit de koelkast 🙂
Doordat je het bladerdeeg inprikt en paneermeel op de bodem doet is voorbakken niet nodig. Je zou het natuurlijk wel kunnen proberen 🙂