• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Plaattaart met broccoli, brie en paprika

13 maart 2017 By Martine 2 Reacties

Alweer een recept met restverwerking. In de koelkast vond ik een nog net niet vergane broccoli en een paprika die zijn beste tijd ook wel gehad had. Ik verwerkte ze in deze plaattaart en dat bleek een goed idee. Omdat ik geen fan ben van broccoli maakte ik die klein in de keukenmachine. Zo wordt de smaak meer vermengd met de andere ingrediënten. Wij deden dat vroeger met scoutingkampen ook regelmatig. Als we bijv. pastasaus aten, maakten we de champignons en de paprika ook klein. Ook de kinderen die geen champignons en paprika lusten aten de saus dan probleemloos.
Je kunt deze taart koud eten, maar ik vind hem zelf warm het lekkerst.

Plaattaart met broccoli, brie en paprika

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 1 struik broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s
  • 100 gram brie
  • 6 eetlepels paneermeel
  • beetje geraspte kaas
  • peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hetelucht).
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, maar laat ze niet te lang liggen (dan worden ze moeilijker te hanteren). Maak de broccoli met de knoflook fijn in de keukenmachine en meng de eieren erdoor. Voeg peper en zout toe.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en beleg die met bladerdeeg.Prik er met een vork gaatjes in en verdeel het paneermeel over het bladerdeeg.
Snijd de brie in plakjes en verdeel ze over het bladerdeeg. Giet het broccoli-eimengsel over de bodem. Verdeel het een beetje met een lepel. Snijd de paprika in repen en verdeel ze over de taart. Bestrooi tenslotte met geraspte kaas.
Bak in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Als het bladerdeeg mooi bruin is en het ei gestold is, is de taart klaar.
Als het te hard gaat kun je de taart afdekken met een stuk aluminiumfolie.
 

Categorie: hartige taart Tags: eenpansgerecht, oven, vegetarisch

Vorig bericht: « Tosti van Turks brood met kip en paprika
Volgend bericht: Bolognesesaus »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ans

    15 maart 2017 om 12:56

    Hey Martine, ik vroeg me af of het niet lekkerder is om het bladerdeeg eerst voor te bakken zodat ook de onderkant lekker krokant is! Leuk receptje met restjes uit de koelkast 🙂

    Beantwoorden
  2. Martine

    15 maart 2017 om 13:57

    Doordat je het bladerdeeg inprikt en paneermeel op de bodem doet is voorbakken niet nodig. Je zou het natuurlijk wel kunnen proberen 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in