Er zijn tegenwoordig veel smaken kant en klare popcorn te koop. Misschien zijn ze nog wel lekker ook? Maar waarom zou je je smaakjes popcorn niet gewoon zelf maken? Ik maakte deze popcorn met met een beetje pit door er gerookt paprikapoeder en selderijzout over te strooien. De hoeveelheden zijn een beetje naar smaak. Ik gebruik als regel dat ik de bodem van de pan grotendeels (dus niet helemaal, dan poffen ze niet meer allemaal) bedek met maiskorrels. De kruiden meng ik in een kommetje en ik gebruik dan de hoeveelheid die ik lekker vind. Uitproberen dus.
Als je geen (pittig) gerookt paprikapoeder hebt kun je ook gewoon paprikapoeder gebruiken.
Popcorn
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 50 gram pofmais
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel selderijzout
Anke Morreel
http://donnacaramella.blogspot.be/2014/11/palomitas-con-pimenton-popcorn-met.html 🙂
Verslavend!
Martine - Duizenden1dag
Zeker verslavend! Wat een prachtig blikje op jouw foto!
😉 er zijn heel veel mooie blikjes… in juni ga ik terug naar Extremadura, de regio van de Pimenton.
Daar zie je echt alle soorten blikjes van alle producenten.