• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Popcorn met gerookt paprikapoeder en selderijzout

11 maart 2016 By Martine 3 Reacties

Er zijn tegenwoordig veel smaken kant en klare popcorn te koop. Misschien zijn ze nog wel lekker ook? Maar waarom zou je je smaakjes popcorn niet gewoon zelf maken? Ik maakte deze popcorn met met een beetje pit door er gerookt paprikapoeder en selderijzout over te strooien. De hoeveelheden zijn een beetje naar smaak. Ik gebruik als regel dat ik de bodem van de pan grotendeels (dus niet helemaal, dan poffen ze niet meer allemaal) bedek met maiskorrels. De kruiden meng ik in een kommetje en ik gebruik dan de hoeveelheid die ik lekker vind. Uitproberen dus.

Als je geen (pittig) gerookt paprikapoeder hebt kun je ook gewoon paprikapoeder gebruiken.

Popcorn

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 50 gram pofmais
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel selderijzout
Verwarm de olie met 2 maiskorrels in een pan (liefst met dikke bodem) op middelhoog vuur. Doe de deksel op de pan en wacht tot de korrels poffen. Haal ze uit de pan en strooi de overige mais in de pan. Deksel erop en dan kan het poffen beginnen. Een glazen deksel is natuurlijk het leukst, want dan zie je wat er gebeurt in de pan. Meng intussen de paprikapoeder met het selderijzout. Schud de pan af en toe een beetje en wacht tot het poffen bijna stopt. De pan is dan ook meestal gewoon vol. Als je te lang wacht verbrandt de popcorn. Doe de popcorn in een kom en strooi het kruidenmengsel erover.

Categorie: borrelhapje Tags: popcorn

Vorig bericht: « Voorgerecht met zalm en avocado
Volgend bericht: Zalmrolletjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anke Morreel

    11 maart 2016 om 08:03

    http://donnacaramella.blogspot.be/2014/11/palomitas-con-pimenton-popcorn-met.html 🙂
    Verslavend!

    Beantwoorden
  2. Martine - Duizenden1dag

    11 maart 2016 om 08:10

    Zeker verslavend! Wat een prachtig blikje op jouw foto!

    Beantwoorden
  3. Anke Morreel

    12 maart 2016 om 09:04

    😉 er zijn heel veel mooie blikjes… in juni ga ik terug naar Extremadura, de regio van de Pimenton.
    Daar zie je echt alle soorten blikjes van alle producenten.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in