• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Popcorn met zoute karamel

19 augustus 2016 By Martine 1 Reactie

Een paar jaar geleden kocht ik bij de Whole foods in Londen een maiskolf die je in de magnetron kon laten poffen. Die was ik een klein beetje vergeten en was flink over de datum toen ik hem weer vond. Ik ga nog wel proberen of hij het nog doet, maar toen ik bij Xenos deze maiskolf zag liggen heb ik die toch maar gekocht.
Popcorn maken met zoute karamelsmaak was de missie. Eigenlijk vind ik hartige popcorn het lekkerst, maar omdat ik ook een keer zoete popcorn gemaakt wilde hebben leek me salted karamel een lekkere keuze. Het bleek een gevaarlijk hapje. Zelfs Maarten, die in eerste instantie niet eens wilde proeven (“daar word ik misselijk van”), bleef (toen hij toch proefde) steeds teruglopen naar het schaaltje popcorn in de keuken.
Het is wel even een klusje. Waar je in een paar minuten een enorme bak gezouten popcorn voor je neus hebt, ben je hier wel ietsje langer bezig. Dit heeft te maken met de karamelsaus en het bakken in de oven. Dat duurt allemaal wat langer. Geen hapje wat je even snel tussendoor maakt dus, maar wel waard om een beetje moeite voor te doen. Je kunt deze popcorn ook prima maken met zelfgepofte popcorn uit de pan.

Popcorn

Normaal gesproken maak ik popcorn gewoon met mais in een pan met een beetje olie of in de popcornmaker boven een houtvuurtje. 
Deze keer gebruikte ik dus de gekochte maiskolf . Het werkt heel simpel. Je stopt de maiskolf in de lengte in de bijgeleverde papieren zak en maakt hem dicht met de tie rip. Dan doe je de zak in de magnetron en laat de mais in 2 minuten op 800 watt poffen. De hoogste stand van onze magnetron is 750 watt en na 2 minuten poffen ging het in de zak nog zo druk tekeer dat ik het proces nog met (uiteindelijk) een minuut verlengd heb. Dat was dus toch net te lang. Een klein gedeelte van de popcorn (vooral rondom de kolf) was verbrand. Gelukkig kon ik de rest nog goed gebruiken.
Voordeel van deze popcorn is dat de popcorn lekker droog en krokant is omdat je geen vet hoeft te gebruiken. Nadeel vind ik dat het op deze manier snel verbrandt. Dit zou ook kunnen komen doordat de zak geen ruimte had om rond te draaien in de magnetron. Ik zou een volgende keer de zak iets kleiner kunnen maken.
De karamelsaus wordt gloeiend heet! Pas dus op voor spetters…
De karamelsaus heeft nogal de neiging aan de pan te plakken. Je krijgt hem makkelijk schoon door hem met heet water te weken. De suiker lost dan op en je kunt de pan met wat sop afwassen.

Karamelsaus

Ingrediënten

  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 30 ml water
  • 80 ml slagroom
  • 40 gram roomboter
  • fleur de sel
Doe het water met de suiker in een pan met dikke bodem. Roer even door en verwarm dan zonder roeren tot het mengsel kookt. Laat koken tot het karamelkleurig is. Als het te donker wordt smaakt het bitter, dus laat het niet te lang koken. Verwarm de slagroom en doe die bij de karamel. Voorzichtig, want het gaat nogal bruisen. Roer goed door en laat nog een paar minuten koken. Laat het mengsel een beetje afkoelen en roer er dan de boter door. Je hebt nu caramelsaus die ook erg lekker is op een pannenkoek, door de yoghurt, over ijs enz.
Terwijl de saus afkoelt maak je de popcorn.

Popcorn met gezouten caramel

 

Ingrediënten

  • popcorn
  • karamelsaus
  • beetje olie om in te vetten
Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht op 130) Doe de popcorn in een met wat olie ingevette kom. Giet er langzaam de (evt nog een beetje warme) karamelsaus overheen terwijl je de popcorn omroert zodat de saus zich goed verdeelt. Kiep de popcorn met de saus dan op een bakplaat met bakpapier en zet het een kwartier in de oven. Schep af en toe om.
Laat de popcorn afkoelen terwijl je het af en toe omschept en probeer niet alles in een keer op te eten.

Sterkte!

Categorie: borrelhapje Tags: popcorn

Vorig bericht: « Kaasfondue met bier
Volgend bericht: Tortilla wraps »

Lees Interacties

Reacties

  1. Carolien - On a Healthy Adventure

    19 augustus 2016 om 11:43

    Oh met zoute caramel, dat kan alleen maar lekker zijn!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in