Afgelopen week bakte ik een rabarbertaart met rabarber uit de tuin van de zorgboerderij waar ik werk. Ik vond hem zelf niet lekker, maar dat komt vooral doordat ik niet van rabarber houd. Op het werk werd de taart met smaak verorberd en ook Maarten was erg enthousiast.
Ik denk dat deze taart ook heerlijk is met appel en noten. Ook lees ik steeds dat rabarber en appel of aardbei een goede combinatie is. Deze taart zal ik dus zeker nog eens in een andere versie maken.
Rabarbertaart
Ingrediënten
- 150 gram zachte boter
- 150 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 375 gram rabarber in stukjes
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels custard
Mix de boter met de kristalsuiker en vanillesuiker romig en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Mix een paar minuten op de hoogste stand. Spatel daarna het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor. Beboter de springvorm en verdeel het beslag over de vorm. Meng de rabarber met de basterdsuiker en de custard en verdeel het mengsel over het beslag. Druk de rabarber een beetje in het beslag en bak de taart in een op 150 graden voorverwarmde heteluchtoven in ongeveer 1,5 uur gaar en mooi bruin.
Geef een reactie