• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Ragoutbroodjes met kip

11 januari 2020 By Martine 1 Reactie

Een ragoutbroodje is eigenlijk niets meer dan een gebakken stukje bladerdeeg met ragout. Je kunt de ragout in een pasteibakje doen, maar die moet je dan wel gelijk eten. Ragoutbroodjes kun je ook best een dag later eten of afgebakken invriezen en na ontdooien weer opwarmen. Als bonus blijft de ragout langer warm tijdens het eten en heb je geen bestek nodig.

Ik heb deze keer grote broodjes gemaakt, maar als je het plakje bladerdeeg in tweeën of in vieren snijd maak je er ook heel gemakkelijk borrelhapjes van. Voor de variatie zou je na het bestrijken met ei nog wat sesamzaadjes over de ragoutbroodjes kunnen strooien.

Opwarmen doe ik in een voorverwarmde oven op 200 graden. Een minuut of 10 zou genoeg moeten zijn. Als ze te donker worden leg je er een velletje aluminiumfolie overheen.

Ragoutbroodjes met kip

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 55 gram bloem
  • 400 ml bouillon
  • 250 gram gare kip
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 5 gram bieslook
  • 1 theelepel worcestershire sauce
  • peper en zout
  • 1 ei

Smelt de boter in een braadpan. Doe er daarna in een keer de bloem bij en roer met een houten spatel/pollepel tot de bloem is opgenomen door de boter. Laat een paar minuten garen terwijl je af en toe roert. Doe er dan in stapjes (bijv. 100 ml per keer) de bouillon bij en roer steeds tot de bouillon opgenomen is. Stop als je de gewenste dikte hebt bereikt. De bouillon moet net zo dik zijn als je hem straks in je bladerdeeg wilt hebben.

Voeg de kip toe en breng de ragout op smaak met worcestershire sauce, peper en zout. Hak de bieslook fijn en roer door de ragout.

Laat de ragout afkoelen.

Verwarm de oven voor op 210 graden. Ontdooi de bladerdeegplakjes. Beleg steeds 1 helft van het plakje met een “worstje” ragout. Maak de randen van het deeg aan een kant met je vinger een beetje vochtig met water en vouw het plakje over de ragout heen. Druk de randjes aan met een vork en prik met de vork een paar keer in het ragoutbroodje zodat je minder kans hebt dat het broodje openbarst tijdens het bakken. Leg de ragoutbroodjes op een bakpapier op de bakplaat.

Klop het ei los en bestrijk de ragoutbroodjes met ei. Bak de ragoutbroodjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Categorie: borrelhapje Tags: buffet, kip, snack

Vorig bericht: « Pindasaus met kokos
Volgend bericht: Pommes dauphine »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in