• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Ragoutbroodjes met kip

11 januari 2020 By Martine 1 Reactie

Een ragoutbroodje is eigenlijk niets meer dan een gebakken stukje bladerdeeg met ragout. Je kunt de ragout in een pasteibakje doen, maar die moet je dan wel gelijk eten. Ragoutbroodjes kun je ook best een dag later eten of afgebakken invriezen en na ontdooien weer opwarmen. Als bonus blijft de ragout langer warm tijdens het eten en heb je geen bestek nodig.

Ik heb deze keer grote broodjes gemaakt, maar als je het plakje bladerdeeg in tweeën of in vieren snijd maak je er ook heel gemakkelijk borrelhapjes van. Voor de variatie zou je na het bestrijken met ei nog wat sesamzaadjes over de ragoutbroodjes kunnen strooien.

Opwarmen doe ik in een voorverwarmde oven op 200 graden. Een minuut of 10 zou genoeg moeten zijn. Als ze te donker worden leg je er een velletje aluminiumfolie overheen.

Ragoutbroodjes met kip

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 55 gram bloem
  • 400 ml bouillon
  • 250 gram gare kip
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 5 gram bieslook
  • 1 theelepel worcestershire sauce
  • peper en zout
  • 1 ei

Smelt de boter in een braadpan. Doe er daarna in een keer de bloem bij en roer met een houten spatel/pollepel tot de bloem is opgenomen door de boter. Laat een paar minuten garen terwijl je af en toe roert. Doe er dan in stapjes (bijv. 100 ml per keer) de bouillon bij en roer steeds tot de bouillon opgenomen is. Stop als je de gewenste dikte hebt bereikt. De bouillon moet net zo dik zijn als je hem straks in je bladerdeeg wilt hebben.

Voeg de kip toe en breng de ragout op smaak met worcestershire sauce, peper en zout. Hak de bieslook fijn en roer door de ragout.

Laat de ragout afkoelen.

Verwarm de oven voor op 210 graden. Ontdooi de bladerdeegplakjes. Beleg steeds 1 helft van het plakje met een “worstje” ragout. Maak de randen van het deeg aan een kant met je vinger een beetje vochtig met water en vouw het plakje over de ragout heen. Druk de randjes aan met een vork en prik met de vork een paar keer in het ragoutbroodje zodat je minder kans hebt dat het broodje openbarst tijdens het bakken. Leg de ragoutbroodjes op een bakpapier op de bakplaat.

Klop het ei los en bestrijk de ragoutbroodjes met ei. Bak de ragoutbroodjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Categorie: borrelhapje Tags: buffet, kip, snack

Vorig bericht: « Pindasaus met kokos
Volgend bericht: Pommes dauphine »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in