• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Rendang uit de multicooker (slowcooker) of braadpan

12 februari 2017 By Martine 7 Reacties

Deze rendang is de lekkerste ever! Ik moest me echt beheersen tijdens het proeven of het gaar was om niet de hele pan leeg te schranzen. Het vlees was perfect mals en de smaak was heerlijk gekruid. Ik denk dat dit veel te maken heeft met alle verse kruiden en specerijen die ik gebruikt heb. Je kunt ze best vervangen door de gedroogde versie, maar zorg ook dan dat je met zo vers mogelijke ingredienten werkt. De smaak gaat echt achteruit als een doosje ketoembar 3 jaar in een laatje ligt.

Je kunt de rendang natuurlijk ook gewoon in een braadpan maken. De werkwijze is hetzelfde alleen zet je dan de pan op heel laag vuur op een pitje of in de oven op 95 graden. Je hebt dan wel wat meer kokosmelk nodig. Als je wel een slowcooker hebt, maar geen braadfunctie kun je de boemboe en het vlees in een braadpan of koekenpan aanbraden en alles daarna in de slowcooker doen.

Wij aten er gebakken zilvervliesrijst met prei en paprika bij, maar rendang is ook heel lekker met sambalboontjes, nasi of als onderdeel van een rijsttafel.

Rendang

Ingrediënten

  • 1,5 kilo runderlappen
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 stengels citroengras
  • 4 salam blaadjes (daun salam)
  • 4 djeroek poeroet blaadjes (kafferlimoenblad)
  • 1 theelepel palmsuiker (gula djawa)
  • scheutje olie

boemboe
  • 8 Spaanse pepers/chilipepers
  • 5 kemirie noten
  • 9 teentjes knoflook
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepels zout
  • 2 kleine uien
  • 2 eetlepels verse kurkuma (koenjit) of 1 theelepel gedroogde kurkuma
  • 3 cm verse gember (djahé) of 1,5 theelepel gedroogde gember
  • 3 cm verse laos (galangal) of  1 theelepel gedroogde laos
  • 2 theelepels komijn (djinten)
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 theelepel olie
Maak de boemboe door alle ingredienten voor de boemboe in een foodprocessor fijn te malen.
Snijd het vlees in grove stukken.
Verhit de olie in een pan of in de slowcooker als je een braadfunctie hebt en bak de boemboe een paar minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het rondom aan.
Zet de slowcooker op de slowcookerstand op low. Doe de kokosmelk bij het vlees. Kneus de stengels citroengras en leg er evt een knoop in. Leg ze bij het vlees. Voeg de palmsuiker, de salam blaadjes en de djeroek poeroet blaadjes toe. Laat 8 uur garen. Als het vlees gaar is haal je het deksel van de pan en kook je de saus op de braadfunctie in tot hij lekker dik is.Of dunner als je dat lekkerder vindt.

Categorie: slowcooker Tags: vlees

Vorig bericht: « Kip met cashewnoten uit de slowcooker
Volgend bericht: Boterkoek »

Lees Interacties

Reacties

  1. J. Pietersma

    13 februari 2017 om 15:01

    Wat ziet het er heerlijk uit! Zou dit ook op de bbq kunnen? Dat je het vlees langzaam laat garen.. Ga dit eens proberen!

    Beantwoorden
  2. Demi | StudioKOOK

    15 februari 2017 om 16:12

    Heerlijk gerecht!

    Beantwoorden
  3. Martine

    18 februari 2017 om 11:12

    In de braadpan op het vuur of in de oven gaat ook prima. Wie weet op de bbq ook?

    Beantwoorden
  4. Maria Huisman

    18 januari 2020 om 13:27

    In plaats van echte rijst heb ik dit gemaakt met bloemkoolrijst. Was ook erg lekker

    Beantwoorden
    • Martine

      24 januari 2020 om 11:36

      Dat zal best! Leuk om te horen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in