Deze eieren zijn onderdeel van de rijsttafel deze kerst. Die rijsttafel bestaat uit nasi, witte rijst, kerrie van Midden-Java, babi ketjap, pittig zoete ketjap kip (van kippendij ipv borrelhapjes),pindasaus en Oosterse salade, aangevuld met augurkjes, komkommer, sambal, gebakken uitjes, kroepoek, emping en seroendeng.
Rendang van eieren (Padang)
Ingrediënten voor 10 eieren
- 10 hardgekookte eieren
- 1/4 blok santen met 2 dl water
- 1/2 liter water of bouillon (ik vond dat erg veel en heb 2,5 dl genomen)
- 2 eetlepels gesnipperde ui
- 1 gesnipperd teentje knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 spriet sereh
Kook de santen met water, ui, knoflook, sambal, laos, koenjit, gemberpoeder en sereh op tot er olie uitkomt. Dat moment heb ik niet gevonden; ik heb de eieren erbij gedaan toen ik vond dat het mengsel de goede dikte had.
Prik de gepelde eieren met een satéprikker in zodat de kruiderijen er goed in kunnen doordringen. Stoof de eieren in het sausje van santen en kruiden net zo lang onder nu en dan voorzichtig omscheppen tot een groot deel van de saus verdampt is en zich een dikke brij heeft gevormd.
Geef een reactie