• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Aan tafel met Charles Dickens – Josephine van My inner Victorian

19 november 2019 By Martine 2 Reacties

DOE JE OOK MEE MET DE WINACTIE?

Hier lees je hoe je dit boek niet alleen voor jezelf, maar ook nog eens voor iemand anders kunt winnen. Het is namelijk een ontzettend leuk cadeautje met de naderende feestdagen.

My inner Victorian is een blog over de 19e eeuw. Sinds de serie Downton Abbey en onze bezoeken aan landhuizen (en dan met name de keukens) en diverse (openlucht)musea in Engeland is mijn interesse in geschiedenis behoorlijk aangewakkerd. Ik vind het vooral interessant hoe mensen in vroeger tijden leefden en aten. Toen ik My inner Victorian ontdekte was ik dus direct enthousiast. Je vindt er achtergronden over eten, mode, de samenleving, cultuur en nog veel meer. En dat alles is op een enorm leesbare manier geschreven. Je hoeft dus geen geschiedenisfreak te zijn om tijden op dit blog rond te dwalen.

Het boek

En nu is er ook een boek: Aan tafel met Charles Dickens! Een boek met 26 recepten uit de 19e eeuw met recepten uit de verhalen van Charles Dickens als uitgangspunt. Hoewel ik altijd veel gelezen heb, spraken de boeken van Charles Dickens me als kind niet zo aan. Ik heb er ooit wel een paar gelezen en door Josephine ben ik inmiddels helemaal geïnspireerd om Charles een hernieuwde kans te geven.

Het boek is ingedeeld in 5 hoofdstukken met recepten met daartussen steeds een pagina met achtergrondinformatie over 1 onderwerp.

De recepten

Aan ieder recept gaat een inleiding vooraf waarin verteld wordt waar het recept vandaan komt. Meestal komt het recept uit een van de verhalen van Dickens en zijn ze bedacht door zijn vrouw Catherine Dickens of een belangrijke Victoriaanse chef.

De recepten zijn allemaal te maken met de ingrediënten van nu en zijn aangepast aan de moderne tijd. In de 19e eeuw waren de moderne rijsmiddelen nog niet verkrijgbaar, gebruikte men koperen mengkommen en liet men baktijd en oventemperatuur achterwege in een recept. Dat kunnen we ons tegenwoordig bijna niet meer voorstellen.

Mijn mening

Aan tafel met Charles Dickens is een aanrader voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van eten en koken en een klein beetje ervaring heeft met koken en/of bakken. Het boek is op dezelfde toegankelijk en vlotte manier geschreven als My inner Victorian en ik vind het oprecht een erg leuk boek.

Recept en winactie

Hier vind je een recept uit dit boek en hier lees je hoe je dit boek niet alleen voor jezelf, maar ook nog eens voor iemand anders kunt winnen. Het is namelijk een ontzettend leuk cadeautje met de naderende feestdagen.

Dit boek heb ik opgestuurd gekregen van uitgeverij Het zwarte schaap. De mening over dit boek is van mijzelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Millionaire’s shortbread
Volgend bericht: Engelse aardappelballetjes uit Aan tafel met Charles Dickens »

Lees Interacties

Reacties

  1. Carola Meijer

    28 november 2019 om 09:46

    Sint heeft het natuurlijk al lang geroken, ik ben stapelgek op koken!
    Net als mijn zus hou ik van keukenexperimenten, met onalledaagse ingrediënten.
    Een snufje van dat, een beetje van dit, extra peper voor de pit.
    Dan begint het eetfestijn. Onze familieleden fungeren als proefkonijn.
    Kijk ze toch eens heerlijk smullen, daar gaan je mondhoeken van krullen!
    Het boek Aan tafel met Charles Dickens is dankzij de blog duizenden1dag bij ons al bekend, en wij hopen dan ook dat de Sint ons met dit boek verwent.

    Beantwoorden
  2. conniente

    16 december 2019 om 19:18

    It’ll be just like old times.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik d Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik deze bladerdeeg rolletjes met salami en kaas voor de Swiepswoepswap van @bakkenmetlisanne. Heerlijk als borrelhapje of als onderdeel van een buffet.

#swiepswoepswap #bladerdeeg #kaas #salami #borrelhapje #buffet #food #foodblogger
Nog meer fudge... #fudge #boroughmarket#whirld #uk Nog meer fudge...
#fudge #boroughmarket#whirld #uk #ennatuurlijkookweergekocht #boroughmarketlondon #londen #london #travel
Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was n Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was niet echt een lekkere hot chocolate.
#hotchocolate #structuurnietlekkerenmetwater #beetjejammer #hetzagerwelmooiuit
Instagram bericht 17866221207032541 Instagram bericht 17866221207032541
Fudge! 😍 Fudge! 😍
Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar v Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar van alles over de geschiedenis van de post. Superleuk dat je met een postkarretje door de oude posttunnels rijdt en intussen via beelden op de muren ziet hoe het vroeger ging. #postalmuseumlondon #postalmuseum #post #londen #london #uk #stedentrip #solotrip #museum #travel
Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe lucht alleen was natuurlijk al fantastisch. Camden market was fijn en werd pas druk toen ik weer weg ging. Borough market was zo afgeladen dat ik er weer weg ging. Dat doe ik een van de volgende dagen nog wel een keer. Daarna een heerlijke wandeling langs de theems om via de South Bank Wintermarket de metro richting hotel te pakken en mijn voeten even rust te gunnen. Vandaag weer proberen om wat minder stappen te zetten 😬.
#london #londen #southbank #camden #amywinehouse #veelteveelstappen #stedentrip #travel #stedentrip #lovelondon #uk #reizenisfijn #boroughmarketlondon #boroughmarket
Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten met een lekkere bah mi bij @vietntea. Uiteraard moest daar ook een loempia bij 😀

@lunch @vietnamesefood @bahnmi @loempia #hoofddorp @weekend
Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in