• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Aan tafel met Charles Dickens – Josephine van My inner Victorian

19 november 2019 By Martine 2 Reacties

DOE JE OOK MEE MET DE WINACTIE?

Hier lees je hoe je dit boek niet alleen voor jezelf, maar ook nog eens voor iemand anders kunt winnen. Het is namelijk een ontzettend leuk cadeautje met de naderende feestdagen.

My inner Victorian is een blog over de 19e eeuw. Sinds de serie Downton Abbey en onze bezoeken aan landhuizen (en dan met name de keukens) en diverse (openlucht)musea in Engeland is mijn interesse in geschiedenis behoorlijk aangewakkerd. Ik vind het vooral interessant hoe mensen in vroeger tijden leefden en aten. Toen ik My inner Victorian ontdekte was ik dus direct enthousiast. Je vindt er achtergronden over eten, mode, de samenleving, cultuur en nog veel meer. En dat alles is op een enorm leesbare manier geschreven. Je hoeft dus geen geschiedenisfreak te zijn om tijden op dit blog rond te dwalen.

Het boek

En nu is er ook een boek: Aan tafel met Charles Dickens! Een boek met 26 recepten uit de 19e eeuw met recepten uit de verhalen van Charles Dickens als uitgangspunt. Hoewel ik altijd veel gelezen heb, spraken de boeken van Charles Dickens me als kind niet zo aan. Ik heb er ooit wel een paar gelezen en door Josephine ben ik inmiddels helemaal geïnspireerd om Charles een hernieuwde kans te geven.

Het boek is ingedeeld in 5 hoofdstukken met recepten met daartussen steeds een pagina met achtergrondinformatie over 1 onderwerp.

De recepten

Aan ieder recept gaat een inleiding vooraf waarin verteld wordt waar het recept vandaan komt. Meestal komt het recept uit een van de verhalen van Dickens en zijn ze bedacht door zijn vrouw Catherine Dickens of een belangrijke Victoriaanse chef.

De recepten zijn allemaal te maken met de ingrediënten van nu en zijn aangepast aan de moderne tijd. In de 19e eeuw waren de moderne rijsmiddelen nog niet verkrijgbaar, gebruikte men koperen mengkommen en liet men baktijd en oventemperatuur achterwege in een recept. Dat kunnen we ons tegenwoordig bijna niet meer voorstellen.

Mijn mening

Aan tafel met Charles Dickens is een aanrader voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van eten en koken en een klein beetje ervaring heeft met koken en/of bakken. Het boek is op dezelfde toegankelijk en vlotte manier geschreven als My inner Victorian en ik vind het oprecht een erg leuk boek.

Recept en winactie

Hier vind je een recept uit dit boek en hier lees je hoe je dit boek niet alleen voor jezelf, maar ook nog eens voor iemand anders kunt winnen. Het is namelijk een ontzettend leuk cadeautje met de naderende feestdagen.

Dit boek heb ik opgestuurd gekregen van uitgeverij Het zwarte schaap. De mening over dit boek is van mijzelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Millionaire’s shortbread
Volgend bericht: Engelse aardappelballetjes uit Aan tafel met Charles Dickens »

Lees Interacties

Reacties

  1. Carola Meijer

    28 november 2019 om 09:46

    Sint heeft het natuurlijk al lang geroken, ik ben stapelgek op koken!
    Net als mijn zus hou ik van keukenexperimenten, met onalledaagse ingrediënten.
    Een snufje van dat, een beetje van dit, extra peper voor de pit.
    Dan begint het eetfestijn. Onze familieleden fungeren als proefkonijn.
    Kijk ze toch eens heerlijk smullen, daar gaan je mondhoeken van krullen!
    Het boek Aan tafel met Charles Dickens is dankzij de blog duizenden1dag bij ons al bekend, en wij hopen dan ook dat de Sint ons met dit boek verwent.

    Beantwoorden
  2. conniente

    16 december 2019 om 19:18

    It’ll be just like old times.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in