DOE JE OOK MEE MET DE WINACTIE?
Hier lees je hoe je dit boek niet alleen voor jezelf, maar ook nog eens voor iemand anders kunt winnen. Het is namelijk een ontzettend leuk cadeautje met de naderende feestdagen.
My inner Victorian is een blog over de 19e eeuw. Sinds de serie Downton Abbey en onze bezoeken aan landhuizen (en dan met name de keukens) en diverse (openlucht)musea in Engeland is mijn interesse in geschiedenis behoorlijk aangewakkerd. Ik vind het vooral interessant hoe mensen in vroeger tijden leefden en aten. Toen ik My inner Victorian ontdekte was ik dus direct enthousiast. Je vindt er achtergronden over eten, mode, de samenleving, cultuur en nog veel meer. En dat alles is op een enorm leesbare manier geschreven. Je hoeft dus geen geschiedenisfreak te zijn om tijden op dit blog rond te dwalen.
Het boek
En nu is er ook een boek: Aan tafel met Charles Dickens! Een boek met 26 recepten uit de 19e eeuw met recepten uit de verhalen van Charles Dickens als uitgangspunt. Hoewel ik altijd veel gelezen heb, spraken de boeken van Charles Dickens me als kind niet zo aan. Ik heb er ooit wel een paar gelezen en door Josephine ben ik inmiddels helemaal geïnspireerd om Charles een hernieuwde kans te geven.
Het boek is ingedeeld in 5 hoofdstukken met recepten met daartussen steeds een pagina met achtergrondinformatie over 1 onderwerp.
De recepten
Aan ieder recept gaat een inleiding vooraf waarin verteld wordt waar het recept vandaan komt. Meestal komt het recept uit een van de verhalen van Dickens en zijn ze bedacht door zijn vrouw Catherine Dickens of een belangrijke Victoriaanse chef.
De recepten zijn allemaal te maken met de ingrediënten van nu en zijn aangepast aan de moderne tijd. In de 19e eeuw waren de moderne rijsmiddelen nog niet verkrijgbaar, gebruikte men koperen mengkommen en liet men baktijd en oventemperatuur achterwege in een recept. Dat kunnen we ons tegenwoordig bijna niet meer voorstellen.
Mijn mening
Aan tafel met Charles Dickens is een aanrader voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van eten en koken en een klein beetje ervaring heeft met koken en/of bakken. Het boek is op dezelfde toegankelijk en vlotte manier geschreven als My inner Victorian en ik vind het oprecht een erg leuk boek.
Recept en winactie
Hier vind je een recept uit dit boek en hier lees je hoe je dit boek niet alleen voor jezelf, maar ook nog eens voor iemand anders kunt winnen. Het is namelijk een ontzettend leuk cadeautje met de naderende feestdagen.
Dit boek heb ik opgestuurd gekregen van uitgeverij Het zwarte schaap. De mening over dit boek is van mijzelf.
Carola Meijer
Sint heeft het natuurlijk al lang geroken, ik ben stapelgek op koken!
Net als mijn zus hou ik van keukenexperimenten, met onalledaagse ingrediënten.
Een snufje van dat, een beetje van dit, extra peper voor de pit.
Dan begint het eetfestijn. Onze familieleden fungeren als proefkonijn.
Kijk ze toch eens heerlijk smullen, daar gaan je mondhoeken van krullen!
Het boek Aan tafel met Charles Dickens is dankzij de blog duizenden1dag bij ons al bekend, en wij hopen dan ook dat de Sint ons met dit boek verwent.
conniente
It’ll be just like old times.