• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Aan tafel met Charles Dickens – Josephine van My inner Victorian

19 november 2019 By Martine 2 Reacties

DOE JE OOK MEE MET DE WINACTIE?

Hier lees je hoe je dit boek niet alleen voor jezelf, maar ook nog eens voor iemand anders kunt winnen. Het is namelijk een ontzettend leuk cadeautje met de naderende feestdagen.

My inner Victorian is een blog over de 19e eeuw. Sinds de serie Downton Abbey en onze bezoeken aan landhuizen (en dan met name de keukens) en diverse (openlucht)musea in Engeland is mijn interesse in geschiedenis behoorlijk aangewakkerd. Ik vind het vooral interessant hoe mensen in vroeger tijden leefden en aten. Toen ik My inner Victorian ontdekte was ik dus direct enthousiast. Je vindt er achtergronden over eten, mode, de samenleving, cultuur en nog veel meer. En dat alles is op een enorm leesbare manier geschreven. Je hoeft dus geen geschiedenisfreak te zijn om tijden op dit blog rond te dwalen.

Het boek

En nu is er ook een boek: Aan tafel met Charles Dickens! Een boek met 26 recepten uit de 19e eeuw met recepten uit de verhalen van Charles Dickens als uitgangspunt. Hoewel ik altijd veel gelezen heb, spraken de boeken van Charles Dickens me als kind niet zo aan. Ik heb er ooit wel een paar gelezen en door Josephine ben ik inmiddels helemaal geïnspireerd om Charles een hernieuwde kans te geven.

Het boek is ingedeeld in 5 hoofdstukken met recepten met daartussen steeds een pagina met achtergrondinformatie over 1 onderwerp.

De recepten

Aan ieder recept gaat een inleiding vooraf waarin verteld wordt waar het recept vandaan komt. Meestal komt het recept uit een van de verhalen van Dickens en zijn ze bedacht door zijn vrouw Catherine Dickens of een belangrijke Victoriaanse chef.

De recepten zijn allemaal te maken met de ingrediënten van nu en zijn aangepast aan de moderne tijd. In de 19e eeuw waren de moderne rijsmiddelen nog niet verkrijgbaar, gebruikte men koperen mengkommen en liet men baktijd en oventemperatuur achterwege in een recept. Dat kunnen we ons tegenwoordig bijna niet meer voorstellen.

Mijn mening

Aan tafel met Charles Dickens is een aanrader voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van eten en koken en een klein beetje ervaring heeft met koken en/of bakken. Het boek is op dezelfde toegankelijk en vlotte manier geschreven als My inner Victorian en ik vind het oprecht een erg leuk boek.

Recept en winactie

Hier vind je een recept uit dit boek en hier lees je hoe je dit boek niet alleen voor jezelf, maar ook nog eens voor iemand anders kunt winnen. Het is namelijk een ontzettend leuk cadeautje met de naderende feestdagen.

Dit boek heb ik opgestuurd gekregen van uitgeverij Het zwarte schaap. De mening over dit boek is van mijzelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Millionaire’s shortbread
Volgend bericht: Engelse aardappelballetjes uit Aan tafel met Charles Dickens »

Lees Interacties

Reacties

  1. Carola Meijer

    28 november 2019 om 09:46

    Sint heeft het natuurlijk al lang geroken, ik ben stapelgek op koken!
    Net als mijn zus hou ik van keukenexperimenten, met onalledaagse ingrediënten.
    Een snufje van dat, een beetje van dit, extra peper voor de pit.
    Dan begint het eetfestijn. Onze familieleden fungeren als proefkonijn.
    Kijk ze toch eens heerlijk smullen, daar gaan je mondhoeken van krullen!
    Het boek Aan tafel met Charles Dickens is dankzij de blog duizenden1dag bij ons al bekend, en wij hopen dan ook dat de Sint ons met dit boek verwent.

    Beantwoorden
  2. conniente

    16 december 2019 om 19:18

    It’ll be just like old times.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in