In maart vorig jaar gaf ik de Liebster award aan Louis van het blog Baked Louie’s, omdat ik zijn blog zo origineel vind. Zijn manier van schrijven spreekt me aan en zijn baksels zien er altijd watertandend lekker uit.
En nu heeft hij dan zijn eigen bakboek gemaakt: Alles wat in de oven past.
Toen chef-kok Wim Ballieu het blog van Louis spotte en een twitterberichtje plaatste leverde dat veel belangstelling op voor het blog van Louis en zo kon het gebeuren dat hij op 17 jarige leeftijd al een prachtig bakboek publiceerde.
De vormgeving van het boek is niet al te strak. Er wordt gevarieerd met de grootte en de plaats van de foto’s en de foto’s zijn lekker speels. Bovendien zien de producten er stuk voor stuk smakelijk en uitnodigend uit. Als je ze ziet wil je het liefst direct beginnen met bakken.
Het boek is onderverdeeld in de volgende categorieën
- taarten
- cakes
- cupcakes & muffins
- hartig
- koekjes
- me time
- smooth & sexy
- all American style.
In het hoofdstuk Smooth & sexy vind je diverse smeersels voor op brood die ik zeker nog eens ga maken. Wat te denken van bijv. witte chocopasta met gecaramelliseerde bosbessen, homemade marshmellow fluff of cookie dough op de boterham?
De bangelijke halloweenvingers publiceerde hij eerder op zijn blog en vind ik echt fantastisch. Naar de mattentaart in het boek ben ik enorm nieuwsgierig, want die lijkt me heerlijk.
Verwacht over het algemeen geen enorm ingewikkelde bakrecepten in dit boek. De recepten zijn heel toegankelijk en je hoeft voor de meeste baksels niet heel lang in de keuken te staan. En als ze allemaal zo lekker zijn als deze notencake zit het met de smaak wel goed.
Oma’s notencake
Ingrediënten
Voor de cake
- 4 eieren
- 230 gram kristalsuiker
- 250 gram gesmolten boter (afgekoeld)
- paar druppels vanille-extract
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- een snufje zout
- 100 gram fijngemalen gemengde noten (bijv. cashewnoten, hazelnoten, walnoten, amandelen)
Voor de chocoladeganache
- 100 gram slagroom
- 100 gram pure chocolade
- 1 theelepel boter
- een snufje zout
- wat noten om te garneren
Geef een reactie