• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Baked Louie’s en oma’s notencake

10 mei 2014 By Martine Reageer

In maart vorig jaar gaf ik de Liebster award aan Louis van het blog Baked Louie’s, omdat ik zijn blog zo origineel vind. Zijn manier van schrijven spreekt me aan en zijn baksels zien er altijd watertandend lekker uit.

En nu heeft hij dan zijn eigen bakboek gemaakt: Alles wat in de oven past.

Toen chef-kok Wim Ballieu het blog van Louis spotte en een twitterberichtje plaatste leverde dat veel belangstelling op voor het blog van Louis en zo kon het gebeuren dat hij op 17 jarige leeftijd al een prachtig bakboek publiceerde.

De vormgeving van het boek is niet al te strak. Er wordt gevarieerd met de grootte en de plaats van de foto’s en de foto’s zijn lekker speels. Bovendien zien de producten er stuk voor stuk smakelijk en uitnodigend uit. Als je ze ziet wil je het liefst direct beginnen met bakken.

Het boek is onderverdeeld in de volgende categorieën

  • taarten
  • cakes
  • cupcakes & muffins
  • hartig
  • koekjes
  • me time
  • smooth & sexy
  • all American style.

In het hoofdstuk Smooth & sexy vind je diverse smeersels voor op brood die ik zeker nog eens ga maken. Wat te denken van bijv. witte chocopasta met gecaramelliseerde bosbessen, homemade marshmellow fluff of cookie dough op de boterham?

De bangelijke halloweenvingers publiceerde hij eerder op zijn blog en vind ik echt fantastisch. Naar de mattentaart in het boek ben ik enorm nieuwsgierig, want die lijkt me heerlijk.
Verwacht over het algemeen geen enorm ingewikkelde bakrecepten in dit boek. De recepten zijn heel toegankelijk en je hoeft voor de meeste baksels niet heel lang in de keuken te staan. En als ze allemaal zo lekker zijn als deze notencake zit het met de smaak wel goed.

Oma’s notencake

Ingrediënten


Voor de cake

  • 4 eieren
  • 230 gram kristalsuiker
  • 250 gram gesmolten boter (afgekoeld)
  • paar druppels vanille-extract
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • een snufje zout
  • 100 gram fijngemalen gemengde noten (bijv. cashewnoten, hazelnoten, walnoten, amandelen)

Voor de chocoladeganache
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 theelepel boter
  • een snufje zout
  • wat noten om te garneren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
Klop de eieren met de suiker romig en licht. Voeg de boter en de vanille-extract toe en meng goed. Zeef  het zelfrijzend bakmeel met het zout boven de kom en meng tot een smeuïg beslag. Meng tenslotte de fijngemalen noten erdoor.
Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen in de vorm.
Maak dan de ganache. Breng de room op een zacht vuurtje aan de kook en snijd ondertussen de chocola in fijne stukjes. Zet het vuur uit en voeg de chocolade en het zout toe aan de warme room. Laat het geheel even staan om de chocolade te laten smelten en meng tot een gladde saus. Roer als laatste de boter erdoor, zodat de ganache bij het afkoelen mooi gaat glanzen.
Haal de cake uit de vorm, zet hem op een rooster en giet de ganache erover. Garneer met wat noten en zet de cake minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Tijdens een vergadering op het werk zette ik deze cake op tafel en na 2 uur was er niet veel meer van de cake over. Dat zegt genoeg. 
Ik gebruikte een scheut vanille-extract ipv een paar druppels en ik nam (per ongeluk) pure chocolade van 85 %. Dat is wel erg puur en daar moet je van houden. Ik gebruikte ik een ronde springvorm ipv een cakevorm, maar heb de cake wel in plakken geserveerd (bleek lekkerder). Een volgende keer zou ik dus een cakevorm gebruiken.
 
*Ik heb dit boek toegestuurd gekregen van Davidsfonds uitgeverij.

Categorie: kookboeken, taart, koek en zoet Tags: cake, review

Vorig bericht: « Broodpudding van kaneelbroodjes (of restjes paasbrood)
Volgend bericht: Worst maken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in