• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Baked Louie’s en oma’s notencake

10 mei 2014 By Martine Reageer

In maart vorig jaar gaf ik de Liebster award aan Louis van het blog Baked Louie’s, omdat ik zijn blog zo origineel vind. Zijn manier van schrijven spreekt me aan en zijn baksels zien er altijd watertandend lekker uit.

En nu heeft hij dan zijn eigen bakboek gemaakt: Alles wat in de oven past.

Toen chef-kok Wim Ballieu het blog van Louis spotte en een twitterberichtje plaatste leverde dat veel belangstelling op voor het blog van Louis en zo kon het gebeuren dat hij op 17 jarige leeftijd al een prachtig bakboek publiceerde.

De vormgeving van het boek is niet al te strak. Er wordt gevarieerd met de grootte en de plaats van de foto’s en de foto’s zijn lekker speels. Bovendien zien de producten er stuk voor stuk smakelijk en uitnodigend uit. Als je ze ziet wil je het liefst direct beginnen met bakken.

Het boek is onderverdeeld in de volgende categorieën

  • taarten
  • cakes
  • cupcakes & muffins
  • hartig
  • koekjes
  • me time
  • smooth & sexy
  • all American style.

In het hoofdstuk Smooth & sexy vind je diverse smeersels voor op brood die ik zeker nog eens ga maken. Wat te denken van bijv. witte chocopasta met gecaramelliseerde bosbessen, homemade marshmellow fluff of cookie dough op de boterham?

De bangelijke halloweenvingers publiceerde hij eerder op zijn blog en vind ik echt fantastisch. Naar de mattentaart in het boek ben ik enorm nieuwsgierig, want die lijkt me heerlijk.
Verwacht over het algemeen geen enorm ingewikkelde bakrecepten in dit boek. De recepten zijn heel toegankelijk en je hoeft voor de meeste baksels niet heel lang in de keuken te staan. En als ze allemaal zo lekker zijn als deze notencake zit het met de smaak wel goed.

Oma’s notencake

Ingrediënten


Voor de cake

  • 4 eieren
  • 230 gram kristalsuiker
  • 250 gram gesmolten boter (afgekoeld)
  • paar druppels vanille-extract
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • een snufje zout
  • 100 gram fijngemalen gemengde noten (bijv. cashewnoten, hazelnoten, walnoten, amandelen)

Voor de chocoladeganache
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 theelepel boter
  • een snufje zout
  • wat noten om te garneren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
Klop de eieren met de suiker romig en licht. Voeg de boter en de vanille-extract toe en meng goed. Zeef  het zelfrijzend bakmeel met het zout boven de kom en meng tot een smeuïg beslag. Meng tenslotte de fijngemalen noten erdoor.
Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen in de vorm.
Maak dan de ganache. Breng de room op een zacht vuurtje aan de kook en snijd ondertussen de chocola in fijne stukjes. Zet het vuur uit en voeg de chocolade en het zout toe aan de warme room. Laat het geheel even staan om de chocolade te laten smelten en meng tot een gladde saus. Roer als laatste de boter erdoor, zodat de ganache bij het afkoelen mooi gaat glanzen.
Haal de cake uit de vorm, zet hem op een rooster en giet de ganache erover. Garneer met wat noten en zet de cake minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Tijdens een vergadering op het werk zette ik deze cake op tafel en na 2 uur was er niet veel meer van de cake over. Dat zegt genoeg. 
Ik gebruikte een scheut vanille-extract ipv een paar druppels en ik nam (per ongeluk) pure chocolade van 85 %. Dat is wel erg puur en daar moet je van houden. Ik gebruikte ik een ronde springvorm ipv een cakevorm, maar heb de cake wel in plakken geserveerd (bleek lekkerder). Een volgende keer zou ik dus een cakevorm gebruiken.
 
*Ik heb dit boek toegestuurd gekregen van Davidsfonds uitgeverij.

Categorie: kookboeken, taart, koek en zoet Tags: cake, review

Vorig bericht: « Broodpudding van kaneelbroodjes (of restjes paasbrood)
Volgend bericht: Worst maken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in