• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Baked Louie’s en oma’s notencake

10 mei 2014 By Martine Reageer

In maart vorig jaar gaf ik de Liebster award aan Louis van het blog Baked Louie’s, omdat ik zijn blog zo origineel vind. Zijn manier van schrijven spreekt me aan en zijn baksels zien er altijd watertandend lekker uit.

En nu heeft hij dan zijn eigen bakboek gemaakt: Alles wat in de oven past.

Toen chef-kok Wim Ballieu het blog van Louis spotte en een twitterberichtje plaatste leverde dat veel belangstelling op voor het blog van Louis en zo kon het gebeuren dat hij op 17 jarige leeftijd al een prachtig bakboek publiceerde.

De vormgeving van het boek is niet al te strak. Er wordt gevarieerd met de grootte en de plaats van de foto’s en de foto’s zijn lekker speels. Bovendien zien de producten er stuk voor stuk smakelijk en uitnodigend uit. Als je ze ziet wil je het liefst direct beginnen met bakken.

Het boek is onderverdeeld in de volgende categorieën

  • taarten
  • cakes
  • cupcakes & muffins
  • hartig
  • koekjes
  • me time
  • smooth & sexy
  • all American style.

In het hoofdstuk Smooth & sexy vind je diverse smeersels voor op brood die ik zeker nog eens ga maken. Wat te denken van bijv. witte chocopasta met gecaramelliseerde bosbessen, homemade marshmellow fluff of cookie dough op de boterham?

De bangelijke halloweenvingers publiceerde hij eerder op zijn blog en vind ik echt fantastisch. Naar de mattentaart in het boek ben ik enorm nieuwsgierig, want die lijkt me heerlijk.
Verwacht over het algemeen geen enorm ingewikkelde bakrecepten in dit boek. De recepten zijn heel toegankelijk en je hoeft voor de meeste baksels niet heel lang in de keuken te staan. En als ze allemaal zo lekker zijn als deze notencake zit het met de smaak wel goed.

Oma’s notencake

Ingrediënten


Voor de cake

  • 4 eieren
  • 230 gram kristalsuiker
  • 250 gram gesmolten boter (afgekoeld)
  • paar druppels vanille-extract
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • een snufje zout
  • 100 gram fijngemalen gemengde noten (bijv. cashewnoten, hazelnoten, walnoten, amandelen)

Voor de chocoladeganache
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 theelepel boter
  • een snufje zout
  • wat noten om te garneren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
Klop de eieren met de suiker romig en licht. Voeg de boter en de vanille-extract toe en meng goed. Zeef  het zelfrijzend bakmeel met het zout boven de kom en meng tot een smeuïg beslag. Meng tenslotte de fijngemalen noten erdoor.
Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen in de vorm.
Maak dan de ganache. Breng de room op een zacht vuurtje aan de kook en snijd ondertussen de chocola in fijne stukjes. Zet het vuur uit en voeg de chocolade en het zout toe aan de warme room. Laat het geheel even staan om de chocolade te laten smelten en meng tot een gladde saus. Roer als laatste de boter erdoor, zodat de ganache bij het afkoelen mooi gaat glanzen.
Haal de cake uit de vorm, zet hem op een rooster en giet de ganache erover. Garneer met wat noten en zet de cake minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Tijdens een vergadering op het werk zette ik deze cake op tafel en na 2 uur was er niet veel meer van de cake over. Dat zegt genoeg. 
Ik gebruikte een scheut vanille-extract ipv een paar druppels en ik nam (per ongeluk) pure chocolade van 85 %. Dat is wel erg puur en daar moet je van houden. Ik gebruikte ik een ronde springvorm ipv een cakevorm, maar heb de cake wel in plakken geserveerd (bleek lekkerder). Een volgende keer zou ik dus een cakevorm gebruiken.
 
*Ik heb dit boek toegestuurd gekregen van Davidsfonds uitgeverij.

Categorie: kookboeken, taart, koek en zoet Tags: cake, review

Vorig bericht: « Broodpudding van kaneelbroodjes (of restjes paasbrood)
Volgend bericht: Worst maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in