• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: De Eetkalender – Franceska kookt

15 december 2016 By Martine Reageer

Franceska kookt is een van de bekendste foodblogs van nederland. Ik lees het blog van Francesca graag omdat ze net als ik houdt van toegankelijke en lekkere recepten. Daarnaast weet ze zich altijd zeer treffend uit te drukken als ze zich ergens druk over maakt. Ook daar houd ik van.

De Eetkalender

Sinds vorig jaar is er de Eetkalender met daarin voor 52 weken uitgewerkte doordeweekse maaltijden. Zoals we van Francesca gewend zijn, zijn dat maaltijden met verse produkten die voor iedereen te maken zijn.

Ingrediënten

De kalender begint met een lijstje ingrediënten die je vaak standaard al in de voorraadkast hebt en die daarom niet opgenomen zijn in de boodschappenlijstjes die bij iedere week verstrekt worden.

Indeling

Iedere maand begint met een seizoenskalender op het gebied van groente, fruit en vis met daarnaast een opsomming van de gerechten van de betreffende maand.
Op de volgende pagina’s vind je per dag een recept met een foto van het betreffende gerecht en open ruimte om notities te maken. Als je de kalender openlegt kun je deze paginas tegelijk zien; als hij ophangt zie je alleen de week. Er had van mij een perforatiegaatje in de pagina’s mogen zitten zodat je hem open op kunt hangen en in 1 oogopslag het recept en de dag kunt zien. Vrijdag is iedere week kliekjesdag waarbij Francesca suggesties geeft voor maaltijden met overgebleven ingrediënten van de vorige dagen. Dit vind ik een erg goed idee. ik kook zelf ook graag met restjes en zo wordt er minder bruikbaar eten weggegooid.

Ik vind de kalender erg overzichtelijk en een leuk kado voor de feestdagen. De recepten met de foto’s zien er aantrekkelijk uit; je hebt genoeg ruimte om afspraken op te schrijven en je hebt gelijk voor het hele jaar inspiratie.

Eetkalender 2017
Auteur
Francesca van Berk 
Uitgeverij
Lev.
Prijs:
€ 19,99

Ik heb deze kalender toegestuurd gekregen van de uitgeverij. De mening over deze kalender is geheel van mijzelf.
 

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Groene dumplings met varkensgehakt
Volgend bericht: Toblerone dessert »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in