• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Hollandse happen – Blond Amsterdam

26 september 2020 By Martine Reageer

Hollandse happen is een kookboek van BLOND Amsterdam. Het staat vol met Hollandse recepten en vrolijke illustraties zoals je die van BLOND gewend bent.

Hollandse happen BLOND Amsterdam

Indeling

Hollandse Happen is verdeeld in 3 categorieën: soepen & snacks; Hoofd- & bijgerechten en Desserts & taartjes.

In het hoofdstuk soepen & snacks staan recepten voor o.a. kroketten worstenbroodjes, haringsalade en diverse soepen. De hambroodjes uit dit hoofdstuk kende ik nog niet en die ga ik zeker (al dan niet in een variant) eens uitproberen.

In hoofd- & bijgerechten vind je diverse stamppotjes, een aantal aardappelvariaties en vlees-, vis- en groentegerechten. De recepten variëren van paling in ’t groen en hachee tot ossenhaas, hete bliksem en gestoofde prei of bleekselderij.

Als zoetekauw kom je in het laatste hoofdstuk Desserts en taartjes goed aan je trekken. Daarin vind je namelijk Haagse bluf, Griesmeelpudding, zandkoekjes, oma’s appeltaart, maar ook recepten voor pannenkoeken, wentelteefjes en drie-in-de-pan.

Bij veel Hollandse happen staat hoe moeilijk het gerecht te maken is en door het hele boek staan weetjes, tips, en variaties. Wist je bijvoorbeeld dat als je gehaktballen met natte handen draait dat je dan minder snel barstjes in de bal krijgt tijdens het braden?

Aanrader?

Het is een boek met toegankelijke recepten en vrolijke illustraties. Ook het oud-Hollandse randje langs de pagina’s vind ik goed passen. Een minpuntje vind ik dat er gekozen is voor het gebruik van hoofdletters. Ik vind dat zelf onrustig lezen. De kopjes boven de ingrediënten die aangeven hoe moeilijk een recept is hadden van mij consequenter doorgevoerd mogen worden.

Ik vind Hollandse Happen een leuk boek voor iemand die niet zo heel veel kookervaring heeft en graag een aantal basisrecepten wil leren maken.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Oorlogsmuseum Educatief WO11 Centrum in Medemblik
Volgend bericht: Chocoladebrood »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in