• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Hollandse happen – Blond Amsterdam

26 september 2020 By Martine Reageer

Hollandse happen is een kookboek van BLOND Amsterdam. Het staat vol met Hollandse recepten en vrolijke illustraties zoals je die van BLOND gewend bent.

Hollandse happen BLOND Amsterdam

Indeling

Hollandse Happen is verdeeld in 3 categorieën: soepen & snacks; Hoofd- & bijgerechten en Desserts & taartjes.

In het hoofdstuk soepen & snacks staan recepten voor o.a. kroketten worstenbroodjes, haringsalade en diverse soepen. De hambroodjes uit dit hoofdstuk kende ik nog niet en die ga ik zeker (al dan niet in een variant) eens uitproberen.

In hoofd- & bijgerechten vind je diverse stamppotjes, een aantal aardappelvariaties en vlees-, vis- en groentegerechten. De recepten variëren van paling in ’t groen en hachee tot ossenhaas, hete bliksem en gestoofde prei of bleekselderij.

Als zoetekauw kom je in het laatste hoofdstuk Desserts en taartjes goed aan je trekken. Daarin vind je namelijk Haagse bluf, Griesmeelpudding, zandkoekjes, oma’s appeltaart, maar ook recepten voor pannenkoeken, wentelteefjes en drie-in-de-pan.

Bij veel Hollandse happen staat hoe moeilijk het gerecht te maken is en door het hele boek staan weetjes, tips, en variaties. Wist je bijvoorbeeld dat als je gehaktballen met natte handen draait dat je dan minder snel barstjes in de bal krijgt tijdens het braden?

Aanrader?

Het is een boek met toegankelijke recepten en vrolijke illustraties. Ook het oud-Hollandse randje langs de pagina’s vind ik goed passen. Een minpuntje vind ik dat er gekozen is voor het gebruik van hoofdletters. Ik vind dat zelf onrustig lezen. De kopjes boven de ingrediënten die aangeven hoe moeilijk een recept is hadden van mij consequenter doorgevoerd mogen worden.

Ik vind Hollandse Happen een leuk boek voor iemand die niet zo heel veel kookervaring heeft en graag een aantal basisrecepten wil leren maken.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Oorlogsmuseum Educatief WO11 Centrum in Medemblik
Volgend bericht: Chocoladebrood »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik d Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik deze bladerdeeg rolletjes met salami en kaas voor de Swiepswoepswap van @bakkenmetlisanne. Heerlijk als borrelhapje of als onderdeel van een buffet.

#swiepswoepswap #bladerdeeg #kaas #salami #borrelhapje #buffet #food #foodblogger
Nog meer fudge... #fudge #boroughmarket#whirld #uk Nog meer fudge...
#fudge #boroughmarket#whirld #uk #ennatuurlijkookweergekocht #boroughmarketlondon #londen #london #travel
Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was n Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was niet echt een lekkere hot chocolate.
#hotchocolate #structuurnietlekkerenmetwater #beetjejammer #hetzagerwelmooiuit
Instagram bericht 17866221207032541 Instagram bericht 17866221207032541
Fudge! 😍 Fudge! 😍
Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar v Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar van alles over de geschiedenis van de post. Superleuk dat je met een postkarretje door de oude posttunnels rijdt en intussen via beelden op de muren ziet hoe het vroeger ging. #postalmuseumlondon #postalmuseum #post #londen #london #uk #stedentrip #solotrip #museum #travel
Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe lucht alleen was natuurlijk al fantastisch. Camden market was fijn en werd pas druk toen ik weer weg ging. Borough market was zo afgeladen dat ik er weer weg ging. Dat doe ik een van de volgende dagen nog wel een keer. Daarna een heerlijke wandeling langs de theems om via de South Bank Wintermarket de metro richting hotel te pakken en mijn voeten even rust te gunnen. Vandaag weer proberen om wat minder stappen te zetten 😬.
#london #londen #southbank #camden #amywinehouse #veelteveelstappen #stedentrip #travel #stedentrip #lovelondon #uk #reizenisfijn #boroughmarketlondon #boroughmarket
Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten met een lekkere bah mi bij @vietntea. Uiteraard moest daar ook een loempia bij 😀

@lunch @vietnamesefood @bahnmi @loempia #hoofddorp @weekend
Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in