• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Home Baked van Yvette van Boven

14 december 2014 By Martine Reageer

De boeken uit de Home Made serie zijn al heel inspirerend, maar dit in oktober verschenen Home Baked inspireert mij bijna nog meer. Yvette van boven verstaat de kunst recepten zo te presenteren dat je ze direct allemaal wilt maken. Ook in dit boek is het weer gelukt. Home Made staat vol met tips, uitleg en recepten; allemaal even watertandend lekker.

Tips

 
Het boek begint met baktips en uitleg over de verschillende bloem- en rijsmiddelensoorten en snelle en langzame suikers. Yvette vertelt ook over hoe je zelf kleurstoffen kunt maken en geeft Eerste Hulp tips voor als het niet gaat zoals je wil tijdens het bakken.
Een van de dingen die ik eindelijk eens heb gedaan nav de tips is het kopen van een oventhermometer. Zo weet je zeker dat de oventemperatuur klopt. Niet onbelangrijk als je van bakken houdt.

De recepten

 
Basics
Het boek begint met een aantal fijne basics als clotted cream, lemoncurd en vanille-extract.
Ontbijt
Recepten voor scones, brioches, cake, muffins en andere heerlijkheden, meestal in net een ander jasje dan je gewend bent.
Brood
In dit hoofdstuk word to.a. aandacht besteed aan desembroden. Yvette legt uit hoe je een starter maakt en geeft recepten voor bijv. desempizza en een prachtig opgerold brood met daslook-feta vulling. Verder in dit hoofdstuk: sodabrood, een heerlijk bierbrood (dat ik inmiddels gemaakt heb), diverse pides en tips voor het gebruik van oud brood.
Cakes
Een heel hoofdstuk cake waarvan vooral de dadel-rumcakejes met zoute caramel hoog op mijn lijstje staan.
Bars and slices
Plaatkoeken en repen vind ik enorm leuk om te maken. In dit hoofdstuk vind je volop ideeën. Wat denk je bijv. van rabarber-honingtaart met meringue en kokos? Maar ook de toffee-notenreep met chocolade en de bountybrownies moet ik zeker eens maken.
Cookies
Shortbread-kardemonmopjes, volkoren-amandelkoeken met kaneelsuiker, supersnelle banaanballetjes en kreukelkoekjes met citroen en venkelzaad zijn een greep uit de heerlijkheden van dit hoofdstuk.
Pie en taart
In deze hoofdstukken legt Yvette uit hoe je diverse deegsoorten als o.a. bladerdeeg, korstdeeg of pasteideeg maakt. Daarna volgen de taarten die er allemaal even lekker uitzien. Met name de chocolade-pralinetaart met zoutflakes en de beef and guinness handpies lijken me erg lekker,
Patisserie
Dit hoofdstuk bestaat vooral uit desserts. Crème brûlée  heb ik nog nooit gemaakt en de versie met sereh uit dit hoofdstuk lijkt me erg lekker.
Do not forget the dog
Recepten voor hondenkoekjes.Tja, ik heb geen hond en weet ook niet of ik voor de hond zou bakken, maar ik kan me voorstellen dat je hier als hondenliefhebber blij van wordt.
De tips en recepten worden allemaal duidelijk beschreven en zijn voorzien van foto’s (van Oof Verschuren) en illustraties van Yvette. De recepten zijn allemaal erg toegankelijk, zodat ook beginners met dit boek iets lekkers op tafel kunnen zetten.
Het is dus wel duidelijk dat ik erg enthousiast ben over Home baked. Een perfect kado voor iedere bakliefhebber.

Ik heb dit boek (als epub) toegestuurd gekregen van de uitgeverij.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Spanakopita
Volgend bericht: Pasteitjes met pompoen, kip en feta »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in