• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: India kookboek – Pushpesh pant

31 augustus 2014 By Martine Reageer

Een tijdje geleden ontving ik het India kookboek van Pushpesh pant om te reviewen. Ik was daar erg blij mee, want de Indiase keuken fascineert me wel, maar ik was er nog nooit toe gekomen zelf eens iets uit te proberen. In het boek staan meer dan 1000 recepten, waarbij de volledige Indiase eetcultuur aandacht krijgt.

Het boek heeft een harde kaft en 816 heel dunne pagina’s. Niet te veel spetteren dus als het boek naast het fornuis in de keuken ligt. Er zitten 2 linten in om snel recepten terug te kunnen vinden. Erg handig omdat je vaak meerdere gerechten tegelijk zal willen maken. De hoofdstukken hebben verschillende kleuren papier wat maakt dat je snel het hoofdstuk kunt vinden dat je zoekt. Van een aantal gerechten zijn foto’s opgenomen en de pittigheid van een gerecht wordt met symbolen aangegeven.

Het boek begint met een uitleg over de diverse streken van India en hun eetgewoonten. Dan volgt een hoofdstuk over specerijenmengsels en pasta’s, Specerijenmengsels kun je goed een tijdje bewaren, maar de pasta’s die in heel veel recepten terugkomen zijn maar een paar dagen houdbaar in de koelkast. Als je zo af en toe eens Indiaas kookt is dat best onhandig. Het heeft mij er al een paar keer van weerhouden iets uit het boek te maken. Maar met een beetje planning kom je natuurlijk een heel eind.

Dan volgt een hoofdstuk over zuur, chutneys en raita’s en daarna gaan we door naar de snacks en kleine hapjes. Dat hoofdstuk is heel fijn onderverdeeld in groenten, vis en zeebanket en vlees. Ook hier is zoeken je dus weer gemakkelijk gemaakt.
De hoofdgerechten zijn verdeeld in dezelfde 3 categorieën. Uiteraard veel curry’s in dit hoofdstuk, maar ook heel veel andere gerechten, waarvan ik geen idee had dat die ook in de Indiase keuken te vinden zijn. Denk bijv. aan gevulde morilles of bamboescheuten-waterkastanjesaus.
De volgende hoofdstukken zijn gewijd aan peulvruchten, brood, rijst, desserts en drankjes.
Tenslotte volgt een verzameling recepten van Indiase topchefs en een ingrediëntenlijst. Naar sommige ingrediënten zul je best even moeten zoeken want niet alles is om de hoek verkrijgbaar, zelfs niet als je in een relatief grote stad woont. Voor de meeste linzensoorten moest ik toch echt al bij een Indiase winkel zijn. Maar op internet is natuurlijk ook heel veel te vinden en te bestellen en als je uit dit boek gaat koken ben je ook bereid om wat moeite te doen, want de recepten kosten over het algemeen ook best wat tijd om ze te maken.

 
Ik heb dit boek toegestuurd gekregen van de uitgeverij.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Gevulde champignons
Volgend bericht: Bosbessen-yoghurtijs »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in