• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Koken met karamel – Constan Heestermans en Marije Sietsma

19 december 2017 By Martine Reageer

Er zijn volgens mij maar weinig mensen die niet van karamel houden. Ik vind karamel zelf ook heerlijk en was vroeger bijv verzot op caramac, een reep met karamel die we volgens mij in Frankrijk kochten.
Tegenwoordig is er op het gebied van karamel natuurlijk veel meer te koop. We worden overspoeld met repen chocolade met karamel zeezout en ook in koekjes en taarten kom je steeds meer karamel tegen.

CaramelZ

Constan Heestermans maakte na een vakantie in Frankrijk een potje karamel toen het potje gezouten karamel dat hij daar kocht op was en hij het in Nederland niet kon vinden. Dat liep uit de hand toen vrienden het zo lekker vonden dat hij het voor hen ook ging maken. Het resulteerde in een eigen bedrijf CaramelZ waarmee hij zijn potjes karamel aan de man brengt. Bijzonder is ook dat het zout in de karamel uit Bali komt. Het zout wordt daar op traditionele wijze gewonnen. De boeren die dat (zware) werk doen verdienen niet genoeg om hun gemeenschap te onderhouden en Constan doneert per verkocht potje €1,- aan de zoutboeren. Extra reden dus om eens een potje te bestellen.
Marije Sietsma sloot zich op in haar keuken om daar al experimenterend emmers karamel te verbruiken om zo de perfecte combinaties te vinden. Wist jij dat je karamel ook goed in hartige gerechten kunt gebruiken? Ik had daar eigenlijk nog nooit aan gedacht.
De samenwerking resulteerde in het boek Koken met Karamel.

 

Koken met karamel

 

In het boek koken met karamel vind je zowel hartige als zoete gerechten. Wat denk je van inktvisringen met knoflook-karamelsaus of noedels met speklapjes en misokaramel? Of begin je liever wat voorzichtiger met sticky spareribs of camambert met noten?

Het boek is ingedeeld in 4 hoofdstukken:

De basis

Hierin wordt duidelijk en stap voor stap (met foto’s) uitgelegd hoe je karamel maakt en wat je er voor nodig hebt. Ook worden er tips voor variaties gegeven.

Hartig

Dan volgt een hoofdstuk met hartige recepten met naast eerder genoemde gerechten ook een recept met pittig-zoete garnalen waarvan ik verwacht dat dat erg lekker is.

Snoeperij

Ook in dit hoofdstuk geen standaardrecepten, maar wel lekkernijen waar je direct trek van krijgt. Zo ben ik benieuwd naar de zachte earlgreytoffees en lijkt me de popcorn met gezouten karamel en cashewnoten ook verrukkelijk.

Nagerechten

De panna cotta met sinaasappel en karamelsaus mocht ik al testen voor het boek uitkwam en is erg goed bevonden. Ik ga zeker de chocolade-tijmcake met geitenkaassaus eens maken en Maarten is vast wel te porren voor de ijskoffie met whiskykaramel.

De recepten staan allemaal duidelijk omschreven en de combinatie met de eetlust opwekkende foto’s maakt dat je direct zin krijgt om aan de slag te gaan met karamel.

Ik heb dit boek toegestuurd gekregen van de uitgeverij. De mening over over het boek is geheel van mijzelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Chocolade pavlova met granaatappelpitten en walnoot
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: december »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in