• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Koken met karamel – Constan Heestermans en Marije Sietsma

19 december 2017 By Martine Reageer

Er zijn volgens mij maar weinig mensen die niet van karamel houden. Ik vind karamel zelf ook heerlijk en was vroeger bijv verzot op caramac, een reep met karamel die we volgens mij in Frankrijk kochten.
Tegenwoordig is er op het gebied van karamel natuurlijk veel meer te koop. We worden overspoeld met repen chocolade met karamel zeezout en ook in koekjes en taarten kom je steeds meer karamel tegen.

CaramelZ

Constan Heestermans maakte na een vakantie in Frankrijk een potje karamel toen het potje gezouten karamel dat hij daar kocht op was en hij het in Nederland niet kon vinden. Dat liep uit de hand toen vrienden het zo lekker vonden dat hij het voor hen ook ging maken. Het resulteerde in een eigen bedrijf CaramelZ waarmee hij zijn potjes karamel aan de man brengt. Bijzonder is ook dat het zout in de karamel uit Bali komt. Het zout wordt daar op traditionele wijze gewonnen. De boeren die dat (zware) werk doen verdienen niet genoeg om hun gemeenschap te onderhouden en Constan doneert per verkocht potje €1,- aan de zoutboeren. Extra reden dus om eens een potje te bestellen.
Marije Sietsma sloot zich op in haar keuken om daar al experimenterend emmers karamel te verbruiken om zo de perfecte combinaties te vinden. Wist jij dat je karamel ook goed in hartige gerechten kunt gebruiken? Ik had daar eigenlijk nog nooit aan gedacht.
De samenwerking resulteerde in het boek Koken met Karamel.

 

Koken met karamel

 

In het boek koken met karamel vind je zowel hartige als zoete gerechten. Wat denk je van inktvisringen met knoflook-karamelsaus of noedels met speklapjes en misokaramel? Of begin je liever wat voorzichtiger met sticky spareribs of camambert met noten?

Het boek is ingedeeld in 4 hoofdstukken:

De basis

Hierin wordt duidelijk en stap voor stap (met foto’s) uitgelegd hoe je karamel maakt en wat je er voor nodig hebt. Ook worden er tips voor variaties gegeven.

Hartig

Dan volgt een hoofdstuk met hartige recepten met naast eerder genoemde gerechten ook een recept met pittig-zoete garnalen waarvan ik verwacht dat dat erg lekker is.

Snoeperij

Ook in dit hoofdstuk geen standaardrecepten, maar wel lekkernijen waar je direct trek van krijgt. Zo ben ik benieuwd naar de zachte earlgreytoffees en lijkt me de popcorn met gezouten karamel en cashewnoten ook verrukkelijk.

Nagerechten

De panna cotta met sinaasappel en karamelsaus mocht ik al testen voor het boek uitkwam en is erg goed bevonden. Ik ga zeker de chocolade-tijmcake met geitenkaassaus eens maken en Maarten is vast wel te porren voor de ijskoffie met whiskykaramel.

De recepten staan allemaal duidelijk omschreven en de combinatie met de eetlust opwekkende foto’s maakt dat je direct zin krijgt om aan de slag te gaan met karamel.

Ik heb dit boek toegestuurd gekregen van de uitgeverij. De mening over over het boek is geheel van mijzelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Chocolade pavlova met granaatappelpitten en walnoot
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: december »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in