• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Masterclass cakes van Rutger van den Broek

6 juli 2019 By Martine 2 Reacties

Eigenlijk was ik niet zo’n cake fan. Ik vind ze vaak wat niksig smaken. Dat kan aan de cakes liggen die ik tot nu toe onder mijn neus gekregen heb, want door dit boek heb ik mijn mening moeten herzien. De recepten en foto’s zagen er prima uit, maar ik dacht nog steeds dat ik er niet per se wild van zou worden. Nadat ik de citroencake en de appel-kruimelcake gemaakt had was ik om. Die waren zo lekker dat ik nu niet meer kan zeggen dat ik niet van cake houd. Het recept van de citroencake mag ik delen en verschijnt komende week online.

De opbouw

Het boek begint met wat achtergrond informatie. Waar moet je op letten als je een cake bakt, wat zijn de valkuilen en wat heb je nodig? Zoals we gewend zijn van Rutger is deze informatie heel erg duidelijk. Ook als je geen bak ervaring hebt krijg je er echt vertrouwen in dat ook jij best een goede cake zou kunnen bakken.

De recepten

De recepten zijn verdeeld over 3 hoofdstukken:

Tijdloos en traditioneel

In dit hoofdstuk vind je de wat meer algemene cakes als een basiscake, een marmercake, een carrotcake en een bitterkoekjescake. De appel-kruimelcake heb ik gemaakt en is heerlijk. De Battenberg cake kennen we inmiddels van de bakprogramma’s en de Surinaamse bojo cake maakt me nieuwsgierig naar de smaak.

Fris en fruitig

In dit hoofdstuk staan zoals de titel al zegt recepten met cakes met fruit. En dan niet alleen de frisse citroencake die ik al eerder noemde, maar ook meer bijzondere cakes als een kersencake met lavendel-mascarpone of een opgerolde cake met kersen en witte chocolade. De kokoscake met chocolade ganache moet ik ook echt eens maken en van de plaatcake met bosvruchten gaat Maarten heel blij worden.

Warm en winter

In warm en winter staan de lekker kruidige cakes met wat warmere smaken. Gembercake met honing, perencake met chocolade-kaneelsaus, appel-speculaascake, pistachecake met suikersiroop. Loopt het water je al in de mond?

Dit is een boek waar ik oprecht blij van wordt. Bij de recepten van Rutger weet je van te voren dat ze kloppen en dat ze lekker zijn. Ze zijn bovendien duidelijk beschreven. Ik vind de foto’s erg mooi en ik hou ervan als elk recept een foto heeft. Minpunten heb ik niet kunnen vinden. Kortom: een aanwinst in de boekenkast.

Dit recensie-exemplaar is me toegestuurd door de uitgeverij. De mening over over het boek is geheel van mijzelf.

Categorie: kookboeken

Vorig bericht: « Straciatella ijs van geitenmelk
Volgend bericht: Citroencake »

Lees Interacties

Reacties

  1. Rory

    7 juli 2019 om 09:00

    De Surinaamse bojo cake intrigeert mij enorm. Ik ben het met je eens. Een cake ken ik als … een cake. Niets meer en niets minder. De foto van de cover triggert mij wel om ook in het boek te willen kijken. En de foto’s te zien zoals jij ze beschrijft.

    Beantwoorden
    • Martine

      10 juli 2019 om 06:53

      Die bojo cake staat ook zeker op mijn lijstje om nog eens te maken.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in