• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Miljuschka’s Street Food Vietnam van Miljuschka Witzenhausen

23 maart 2018 By Martine Reageer

Telkens als ik dit boek pakte om met de review te beginnen verdwaalde ik in te lang lezen, wegdromen en recepten verzinnen. Uiteindelijk zat ik boodschappenlijstjes te maken, Vietnamfoto’s te bekijken van mijn eigen reis of op internet te zoeken naar recepten van gerechten die ik zelf in Vietnam at. Zo schoot het natuurlijk niet op en de review liet dan ook langer op zich wachten dan ik van plan was.

Het laat wel zien dat dit een fijn boek is. Het is vrij groot met een dunne kaft en een veel mooie kleurenfoto’s. Wat mij erg aanspreekt is dat er naast de recepten ook achtergrondinformatie te vinden is over produkten en gerechten. Wist je bijvoorbeeld dat de bekende Vietnamese loempia in Vietnam een heel ander jasje heeft dan hier? Hier worden loempiavellen gebruikt en in Vietnam rijstpapier. Ook krijg je in Vietnam vaak kruiden en sla om de loempia’s in te wikkelen bij het eten. Het maakt ze wat minder vet en zwaar van smaak.

Reis

Miljuschka reisde van de Mekongdelta in het zuiden naar Hạ Long Bay, Tam Coc en Hanoi in het noorden van Vietnam. De reis die ze door Vietnam maakte is ook op 24 kitchen te zien geweest.

Vers

Onderweg maakte ze kennis met de gerechten van de diverse streken, die als overeenkomst hebben dat alle produkten die gebruikt worden krakend vers zijn. Kippen worden geslacht waar je naast staat en alle kruiden zijn prachtig groen en net geplukt. Een Vietnamees gaat liever 3 keer per dag naar de markt om verse waar te kopen dan met te oude ingrediënten aan de slag te moeten.

Indeling

Het boek is ingedeeld in 7 hoofdstukken:

  • Mekong Delta
  • Ho Chi Minh
  • Nha Trang & Da lat
  • Hoi An
  • Hue
  • Hanoi
  • Ha Long Bay & Tam Coc
Ieder hoofdstuk is verdeeld in een gedeelte Travel (waarin achtergrondinformatie over de streek en de gerechten en produkten gegeven wordt) en een gedeelte met de recepten uit de regio. De recepten zijn lekker divers. Zo vind je recepten voor snelle Vietnamese pizza’s, uiteraard loempia’s en noedelsoep, maar ook frisse zomerdrankjes, geitenschenkels, kokos-karamelijs, salades en gevulde inktvis.
Aan het eind van het boek vind je een verklarende woordenlijst; best handig als je niet zo thuis bent in de Aziatische keuken.
De recepten zien er toegankelijk uit en de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar in Nederland, al zul je voor sommig produkten naar de toko moeten.
Kortom; ik ben enthousiast over dit boek. Het haalt voor mij onze reis naar Vietnam een beetje terug en ik krijg er ontzettende zin van om Vietnamees eten te maken.

Ik heb dit boek toegestuurd gekregen van de uitgeverij. De mening over over het boek is geheel van mijzelf.
 

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Noedels met paksoi en garnalen
Volgend bericht: Tosti met gerookte feta, zalm en basilicum »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in