• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Sirocco van Sabrina Ghayour

6 november 2016 By Martine 1 Reactie

De Brits-Iraanse Sabrina Ghayour is bekend geworden door haar eerste boek Persiana, dat vol staat met gerechten uit het Midden-Oosten. In Sirocco is dit niet anders, maar nu heeft Sabrina de gerechten gecombineerd met de producten, technieken en kookstijlen van het Westen (Sirocco: hete, droge wind die waait van oost naar west, soms omschreven als warm, kruidig en zwoel). Ze benadrukt daarbij dat je je niet aan het recept hoeft te houden, maar dat je gerust een ingrediënt kunt vervangen of weglaten als dat beter uitkomt.

Anders dan mijn blognaam doet vermoeden heb ik niet zo’n ervaring met de keuken van het Midden-Oosten. Toch liep het water me direct in de mond toen ik het boek doorbladerde met mijn indexmarkerblokje binnen handbereik. Binnen een mum van tijd staken er allemaal groene briefjes boven de bladzijden uit en was mijn “ooit nog eens te maken” lijstje een flink stuk langer geworden.

Een greep uit de gerechten

Voor ieder moment van de dag vind je in Sirocco een passend recept. Wat denk je bijvoorbeeld van rostirondjes van flespompoen met een gepocheerd eitje als ontbijt? Of ricottapannenkoekjes met zure kersen, clotted cream en honing?
Voor de lunch kies je uit gerechten als pitabroodjes met spek, wentelteefjes met briochebrood met kardemom of pantosti’s met flespompoen, salie en tulum (zoute, Turkse kaas).
Tussendoor wellicht een handje zoete, kruidige noten uit de oven of gebakken vijgen met een eetclubcocktail.
Na de borrel schuif je aan het diner met Georgische kipstoofpot, geroosterde eend, een lamsstoofpot met kweepeer &saffraan of een salade van garnalen, bimi, feta & amandel. Langzaam gegaard buikspek is natuurlijk altijd goed en de slawraps met lamsvlees en pindasaus komen hier ook zeker een keer op tafel.
Het boek sluit af met gebak en zoete traktaties waarbij je o.a. kunt kiezen uit: kruidige cake met pastinaak, walnoot en honing, dadelscones met sinaasappel en kaneel, limoen-basilicumroom, bramentaart en koekjes met pure chocolade en pistache.

Sirocco heeft 240 pagina’s en een harde kaft. De foto’s zien er aantrekkelijk uit en het boek heeft een handzaam formaat met 2 paginalinten. Ik denk dat dit boek al snel onder de vlekken zit, want hier gaat vaak uit gekookt worden.

Ik kreeg dit boek opgestuurd van uitgeverij Good Cook, maar het enthousiasme is geheel van mezelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Omelette aux escargots
Volgend bericht: Appeltaart met speculaaskruiden en amandelen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nell Nijssen

    13 november 2016 om 19:39

    Nu er zoveel belangstelling voor de keuken uit het Midden-Oosten is, begin ik zelf ook steeds meer de smaken te waarderen. Alleen die pompoen …. dat blijft een struikelblok. Boek komt op de verlanglijst!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in