• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Sirocco van Sabrina Ghayour

6 november 2016 By Martine 1 Reactie

De Brits-Iraanse Sabrina Ghayour is bekend geworden door haar eerste boek Persiana, dat vol staat met gerechten uit het Midden-Oosten. In Sirocco is dit niet anders, maar nu heeft Sabrina de gerechten gecombineerd met de producten, technieken en kookstijlen van het Westen (Sirocco: hete, droge wind die waait van oost naar west, soms omschreven als warm, kruidig en zwoel). Ze benadrukt daarbij dat je je niet aan het recept hoeft te houden, maar dat je gerust een ingrediënt kunt vervangen of weglaten als dat beter uitkomt.

Anders dan mijn blognaam doet vermoeden heb ik niet zo’n ervaring met de keuken van het Midden-Oosten. Toch liep het water me direct in de mond toen ik het boek doorbladerde met mijn indexmarkerblokje binnen handbereik. Binnen een mum van tijd staken er allemaal groene briefjes boven de bladzijden uit en was mijn “ooit nog eens te maken” lijstje een flink stuk langer geworden.

Een greep uit de gerechten

Voor ieder moment van de dag vind je in Sirocco een passend recept. Wat denk je bijvoorbeeld van rostirondjes van flespompoen met een gepocheerd eitje als ontbijt? Of ricottapannenkoekjes met zure kersen, clotted cream en honing?
Voor de lunch kies je uit gerechten als pitabroodjes met spek, wentelteefjes met briochebrood met kardemom of pantosti’s met flespompoen, salie en tulum (zoute, Turkse kaas).
Tussendoor wellicht een handje zoete, kruidige noten uit de oven of gebakken vijgen met een eetclubcocktail.
Na de borrel schuif je aan het diner met Georgische kipstoofpot, geroosterde eend, een lamsstoofpot met kweepeer &saffraan of een salade van garnalen, bimi, feta & amandel. Langzaam gegaard buikspek is natuurlijk altijd goed en de slawraps met lamsvlees en pindasaus komen hier ook zeker een keer op tafel.
Het boek sluit af met gebak en zoete traktaties waarbij je o.a. kunt kiezen uit: kruidige cake met pastinaak, walnoot en honing, dadelscones met sinaasappel en kaneel, limoen-basilicumroom, bramentaart en koekjes met pure chocolade en pistache.

Sirocco heeft 240 pagina’s en een harde kaft. De foto’s zien er aantrekkelijk uit en het boek heeft een handzaam formaat met 2 paginalinten. Ik denk dat dit boek al snel onder de vlekken zit, want hier gaat vaak uit gekookt worden.

Ik kreeg dit boek opgestuurd van uitgeverij Good Cook, maar het enthousiasme is geheel van mezelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Omelette aux escargots
Volgend bericht: Appeltaart met speculaaskruiden en amandelen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nell Nijssen

    13 november 2016 om 19:39

    Nu er zoveel belangstelling voor de keuken uit het Midden-Oosten is, begin ik zelf ook steeds meer de smaken te waarderen. Alleen die pompoen …. dat blijft een struikelblok. Boek komt op de verlanglijst!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in