• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: Sirocco van Sabrina Ghayour

6 november 2016 By Martine 1 Reactie

De Brits-Iraanse Sabrina Ghayour is bekend geworden door haar eerste boek Persiana, dat vol staat met gerechten uit het Midden-Oosten. In Sirocco is dit niet anders, maar nu heeft Sabrina de gerechten gecombineerd met de producten, technieken en kookstijlen van het Westen (Sirocco: hete, droge wind die waait van oost naar west, soms omschreven als warm, kruidig en zwoel). Ze benadrukt daarbij dat je je niet aan het recept hoeft te houden, maar dat je gerust een ingrediënt kunt vervangen of weglaten als dat beter uitkomt.

Anders dan mijn blognaam doet vermoeden heb ik niet zo’n ervaring met de keuken van het Midden-Oosten. Toch liep het water me direct in de mond toen ik het boek doorbladerde met mijn indexmarkerblokje binnen handbereik. Binnen een mum van tijd staken er allemaal groene briefjes boven de bladzijden uit en was mijn “ooit nog eens te maken” lijstje een flink stuk langer geworden.

Een greep uit de gerechten

Voor ieder moment van de dag vind je in Sirocco een passend recept. Wat denk je bijvoorbeeld van rostirondjes van flespompoen met een gepocheerd eitje als ontbijt? Of ricottapannenkoekjes met zure kersen, clotted cream en honing?
Voor de lunch kies je uit gerechten als pitabroodjes met spek, wentelteefjes met briochebrood met kardemom of pantosti’s met flespompoen, salie en tulum (zoute, Turkse kaas).
Tussendoor wellicht een handje zoete, kruidige noten uit de oven of gebakken vijgen met een eetclubcocktail.
Na de borrel schuif je aan het diner met Georgische kipstoofpot, geroosterde eend, een lamsstoofpot met kweepeer &saffraan of een salade van garnalen, bimi, feta & amandel. Langzaam gegaard buikspek is natuurlijk altijd goed en de slawraps met lamsvlees en pindasaus komen hier ook zeker een keer op tafel.
Het boek sluit af met gebak en zoete traktaties waarbij je o.a. kunt kiezen uit: kruidige cake met pastinaak, walnoot en honing, dadelscones met sinaasappel en kaneel, limoen-basilicumroom, bramentaart en koekjes met pure chocolade en pistache.

Sirocco heeft 240 pagina’s en een harde kaft. De foto’s zien er aantrekkelijk uit en het boek heeft een handzaam formaat met 2 paginalinten. Ik denk dat dit boek al snel onder de vlekken zit, want hier gaat vaak uit gekookt worden.

Ik kreeg dit boek opgestuurd van uitgeverij Good Cook, maar het enthousiasme is geheel van mezelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Omelette aux escargots
Volgend bericht: Appeltaart met speculaaskruiden en amandelen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nell Nijssen

    13 november 2016 om 19:39

    Nu er zoveel belangstelling voor de keuken uit het Midden-Oosten is, begin ik zelf ook steeds meer de smaken te waarderen. Alleen die pompoen …. dat blijft een struikelblok. Boek komt op de verlanglijst!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in