• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: streetfood & snacks van Stevan Paul en Daniela Haug

6 februari 2016 By Martine Reageer

Foodtrucks zijn inmiddels behoorlijk ingeburgerd in Nederland al zien we ze vooral op festivals. Het zou leuk zijn als we ze in het dagelijks leven wat meer in het straatbeeld tegen zouden komen. Maar je kunt de gerechten uit de foodtrucks natuurlijk ook gewoon zelf maken.

Het boek Streetfood en snacks is hierbij een bron van inspiratie. Het staat vol met recepten voor broodjes, burgers en andere heerlijkheden die je over het algemeen zo “uit het vuistje” kunt eten.

Ik word altijd blij van foto’s bij recepten en in dit boek is naast ieder recept een paginagrote, eetlust opwekkende foto geplaatst. Dat maakt dat ik het grootste gedeelte van de recepten het liefst direct uit zou willen proberen. Ook spreekt de binnenomslag met de inhoudsopgave me erg aan. Die ziet er op het eerste gezicht een beetje uit als een menukaart.

Hoofdstukken

Het boek begint met een hoofdstuk KLASSIEKERS. Hier vind je bruschetta’s, steak-baguette en andere belegde broodjes, maar ook quesadilla met chilibonen, cheddar en spinazie; lahmacun; pita gyros of een Engelse wrap met kip en kerriemayonaise.

Dan volgt er een hoofdstuk met BURGERS. Wat dacht je van een chili-burger of een gebakken garnalenburger met gebakken perzik en krokante bacon? Of heb je toch liever een Koreaanse runderburger met kimchi? Keuze genoeg uit dit gevarieerde burgeraanbod.

In het hoofdstuk TOAST & SANDWICHES staan klassiekers als BLT, croque-monsieur en wentelteefjes, maar als je meer avontuur wilt kun je ook gaan voor een peanutbutter & jelly sandwich, de meatball marinara of een Katsu sando uit Japan.

HOTDOGS & ROLLS staat vol met broodjes. Het bevat o.a. broodjes hot dog, een lobster roll waar je direct trek van krijgt en een Po’boy sandwich met gefrituurde garnalen die ik gelijk op mijn “nog eens te maken” lijstje heb gezet.

Het hoofdstuk BROODMAALTIJDEN & SNACKS vind ik persoonlijk minder inspirerend. Het broodje roerei, garnalensalade, gebakken camembert of raclettekaas kennen we wel. Wel leuk vind ik dat je bij het broodje braadworst ook het recept voor de worst krijgt.

Daarna volgt EROVER, ERONDER, EROP, ERBIJ. Recepten van sauzen als ketchup, barbecuesaus en teriyakisaus, maar ook mayonaise, pesto, sambal en piccalilly. Ingelegde chips, knapperige uienringen en diverse salades maken dit hoofdstuk tot een zeer interessant onderdeel van het boek. Het hoofdstuk sluit af met recepten voor diverse broodsoorten.

In mijn enthousiasme ben ik direct aan de slag gegaan met dit boek. Ik begon met het maken van bagels. Het recept klopte prima, maar ik vond de bagels niet luchtig genoeg.

Daarna maakte ik de rostiburger. Die was erg lekker (recept volgt later deze week), maar daarin stond de afkorting msp. Wat is toch een msp tijm en een msp baking soda? Ik heb er een theelepel van gemaakt, want dat leek me qua hoeveelheid goed, maar je zou je dit soort dingen niet moeten afvragen bij een recept. Overigens kan dit aan mij liggen, want toen ik in een facebookgroep vroeg wat msp kon betekenen kreeg ik direct antwoord dat het een mespunt was.

Ondanks de kleine kanttekeningen kan ik dit boek zeer aanbevelen. Ik kan er nog veel inspiratie uithalen en ga zeker met de recepten aan de slag.

Ik kreeg dit boek opgestuurd van Deltas Centrale uitgeverij, maar het enthousiasme is geheel van mezelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Aardappelschotel met prei en mettenworst
Volgend bericht: Röstiburger uit Streetfood & snacks »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in