• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: streetfood & snacks van Stevan Paul en Daniela Haug

6 februari 2016 By Martine Reageer

Foodtrucks zijn inmiddels behoorlijk ingeburgerd in Nederland al zien we ze vooral op festivals. Het zou leuk zijn als we ze in het dagelijks leven wat meer in het straatbeeld tegen zouden komen. Maar je kunt de gerechten uit de foodtrucks natuurlijk ook gewoon zelf maken.

Het boek Streetfood en snacks is hierbij een bron van inspiratie. Het staat vol met recepten voor broodjes, burgers en andere heerlijkheden die je over het algemeen zo “uit het vuistje” kunt eten.

Ik word altijd blij van foto’s bij recepten en in dit boek is naast ieder recept een paginagrote, eetlust opwekkende foto geplaatst. Dat maakt dat ik het grootste gedeelte van de recepten het liefst direct uit zou willen proberen. Ook spreekt de binnenomslag met de inhoudsopgave me erg aan. Die ziet er op het eerste gezicht een beetje uit als een menukaart.

Hoofdstukken

Het boek begint met een hoofdstuk KLASSIEKERS. Hier vind je bruschetta’s, steak-baguette en andere belegde broodjes, maar ook quesadilla met chilibonen, cheddar en spinazie; lahmacun; pita gyros of een Engelse wrap met kip en kerriemayonaise.

Dan volgt er een hoofdstuk met BURGERS. Wat dacht je van een chili-burger of een gebakken garnalenburger met gebakken perzik en krokante bacon? Of heb je toch liever een Koreaanse runderburger met kimchi? Keuze genoeg uit dit gevarieerde burgeraanbod.

In het hoofdstuk TOAST & SANDWICHES staan klassiekers als BLT, croque-monsieur en wentelteefjes, maar als je meer avontuur wilt kun je ook gaan voor een peanutbutter & jelly sandwich, de meatball marinara of een Katsu sando uit Japan.

HOTDOGS & ROLLS staat vol met broodjes. Het bevat o.a. broodjes hot dog, een lobster roll waar je direct trek van krijgt en een Po’boy sandwich met gefrituurde garnalen die ik gelijk op mijn “nog eens te maken” lijstje heb gezet.

Het hoofdstuk BROODMAALTIJDEN & SNACKS vind ik persoonlijk minder inspirerend. Het broodje roerei, garnalensalade, gebakken camembert of raclettekaas kennen we wel. Wel leuk vind ik dat je bij het broodje braadworst ook het recept voor de worst krijgt.

Daarna volgt EROVER, ERONDER, EROP, ERBIJ. Recepten van sauzen als ketchup, barbecuesaus en teriyakisaus, maar ook mayonaise, pesto, sambal en piccalilly. Ingelegde chips, knapperige uienringen en diverse salades maken dit hoofdstuk tot een zeer interessant onderdeel van het boek. Het hoofdstuk sluit af met recepten voor diverse broodsoorten.

In mijn enthousiasme ben ik direct aan de slag gegaan met dit boek. Ik begon met het maken van bagels. Het recept klopte prima, maar ik vond de bagels niet luchtig genoeg.

Daarna maakte ik de rostiburger. Die was erg lekker (recept volgt later deze week), maar daarin stond de afkorting msp. Wat is toch een msp tijm en een msp baking soda? Ik heb er een theelepel van gemaakt, want dat leek me qua hoeveelheid goed, maar je zou je dit soort dingen niet moeten afvragen bij een recept. Overigens kan dit aan mij liggen, want toen ik in een facebookgroep vroeg wat msp kon betekenen kreeg ik direct antwoord dat het een mespunt was.

Ondanks de kleine kanttekeningen kan ik dit boek zeer aanbevelen. Ik kan er nog veel inspiratie uithalen en ga zeker met de recepten aan de slag.

Ik kreeg dit boek opgestuurd van Deltas Centrale uitgeverij, maar het enthousiasme is geheel van mezelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Aardappelschotel met prei en mettenworst
Volgend bericht: Röstiburger uit Streetfood & snacks »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in