• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: streetfood & snacks van Stevan Paul en Daniela Haug

6 februari 2016 By Martine Reageer

Foodtrucks zijn inmiddels behoorlijk ingeburgerd in Nederland al zien we ze vooral op festivals. Het zou leuk zijn als we ze in het dagelijks leven wat meer in het straatbeeld tegen zouden komen. Maar je kunt de gerechten uit de foodtrucks natuurlijk ook gewoon zelf maken.

Het boek Streetfood en snacks is hierbij een bron van inspiratie. Het staat vol met recepten voor broodjes, burgers en andere heerlijkheden die je over het algemeen zo “uit het vuistje” kunt eten.

Ik word altijd blij van foto’s bij recepten en in dit boek is naast ieder recept een paginagrote, eetlust opwekkende foto geplaatst. Dat maakt dat ik het grootste gedeelte van de recepten het liefst direct uit zou willen proberen. Ook spreekt de binnenomslag met de inhoudsopgave me erg aan. Die ziet er op het eerste gezicht een beetje uit als een menukaart.

Hoofdstukken

Het boek begint met een hoofdstuk KLASSIEKERS. Hier vind je bruschetta’s, steak-baguette en andere belegde broodjes, maar ook quesadilla met chilibonen, cheddar en spinazie; lahmacun; pita gyros of een Engelse wrap met kip en kerriemayonaise.

Dan volgt er een hoofdstuk met BURGERS. Wat dacht je van een chili-burger of een gebakken garnalenburger met gebakken perzik en krokante bacon? Of heb je toch liever een Koreaanse runderburger met kimchi? Keuze genoeg uit dit gevarieerde burgeraanbod.

In het hoofdstuk TOAST & SANDWICHES staan klassiekers als BLT, croque-monsieur en wentelteefjes, maar als je meer avontuur wilt kun je ook gaan voor een peanutbutter & jelly sandwich, de meatball marinara of een Katsu sando uit Japan.

HOTDOGS & ROLLS staat vol met broodjes. Het bevat o.a. broodjes hot dog, een lobster roll waar je direct trek van krijgt en een Po’boy sandwich met gefrituurde garnalen die ik gelijk op mijn “nog eens te maken” lijstje heb gezet.

Het hoofdstuk BROODMAALTIJDEN & SNACKS vind ik persoonlijk minder inspirerend. Het broodje roerei, garnalensalade, gebakken camembert of raclettekaas kennen we wel. Wel leuk vind ik dat je bij het broodje braadworst ook het recept voor de worst krijgt.

Daarna volgt EROVER, ERONDER, EROP, ERBIJ. Recepten van sauzen als ketchup, barbecuesaus en teriyakisaus, maar ook mayonaise, pesto, sambal en piccalilly. Ingelegde chips, knapperige uienringen en diverse salades maken dit hoofdstuk tot een zeer interessant onderdeel van het boek. Het hoofdstuk sluit af met recepten voor diverse broodsoorten.

In mijn enthousiasme ben ik direct aan de slag gegaan met dit boek. Ik begon met het maken van bagels. Het recept klopte prima, maar ik vond de bagels niet luchtig genoeg.

Daarna maakte ik de rostiburger. Die was erg lekker (recept volgt later deze week), maar daarin stond de afkorting msp. Wat is toch een msp tijm en een msp baking soda? Ik heb er een theelepel van gemaakt, want dat leek me qua hoeveelheid goed, maar je zou je dit soort dingen niet moeten afvragen bij een recept. Overigens kan dit aan mij liggen, want toen ik in een facebookgroep vroeg wat msp kon betekenen kreeg ik direct antwoord dat het een mespunt was.

Ondanks de kleine kanttekeningen kan ik dit boek zeer aanbevelen. Ik kan er nog veel inspiratie uithalen en ga zeker met de recepten aan de slag.

Ik kreeg dit boek opgestuurd van Deltas Centrale uitgeverij, maar het enthousiasme is geheel van mezelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Aardappelschotel met prei en mettenworst
Volgend bericht: Röstiburger uit Streetfood & snacks »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in