• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Review: The Dumpling Sisters: Amy & Julie Zhang – meer dan 100 Chinese familierecepten

20 oktober 2015 By Martine Reageer

Een paar weken terug plaatste ik een post over dumplings met daarbij een filmpje van de Dumpling Sisters. Ik ontdekte de 2 zussen Amy en Julie Zhang tijdens mijn zoektocht naar een filmpje met de vouwtechniek van dumplings en was gelijk enthousiast over de vrolijke en vooral duidelijke filmpjes op hun website en You tube kanaal. Ik snuffelde nog even door, maar vergat de hele website weer omdat ik druk bezig was met dumplings vouwen. De herinneringen kwamen snel weer bovendrijven toen ik via twitter ontdekte dat de Amy en Julie binnen een paar weken een kookboek zouden uitbrengen. Ik was ontzettend nieuwsgierig of ze met dit boek aan mijn (inmiddels hooggespannen) verwachtingen zouden kunnen voldoen en ging bij ontvangst van het boek snel bladeren. Het ene gerecht zag er nog lekkerder uit dan het andere en al snel had ik een heel lijstje “te maken recepten”. Omdat zo’n lijstje bij mij de neiging heeft erg lang te blijven liggen besloot ik deze keer direct iets uit het boek te maken. Dat werd een heerlijk recept met rijst, kip en cashewnoten waarvan ik deze week het recept nog zal plaatsen.

 

The Dumpling Sisters – meer dan 100 Chinese familierecepten

 

Het boek is verdeeld in de volgende hoofdstukken


Yum cha: een Kantonese vorm van high tea of tapas
Diverse soorten dumplings, knapperige loempia’s, gebakken varkensbapao’s, gestoomde lotusbladpakketjes en meer kleine hapjes.

Chineasy: alternatief voor afhaalgerechten
Snelle maaltijden voor 2 personen: o.a. kip met cashewnoten, eieren met knoflook en broccoli, met varkensvlees gevulde aubergine en paprika, tofusteaks en rundvlees met zwarte bonen en chili.

Om te delen: recepten voor een samengestelde maaltijd van kleine gerechten met rijst.
Begin met een soepje (o.a. koriandersoep met vis, kippen-pastinaaksoep of waterkerssoep) en maak daarna rijst met diverse vlees-, groente-, vis- , gevogelte- en ei/tofu gerechten. Ik kan niet wachten tot ik de halvemaanvormige ei dumplings gemaakt heb. Of het buikspek met lente-ui en zoete sojasaus. Of heb je liever pittige pijlinktvis uit de wok of pittig geschroeide bonen. Of toch roergebakken eend met taugé en ingemaakte komkommer. Keus genoeg.

Noedels: verschillende soorten noedels op verschillende manieren klaargemaakt.
Chinezen beschouwen noedels als geluksbrengers omdat lange slierten noedels voor een lang leven symbool staan (nu durf ik ze nooit meer te snijden omdat ik dat makkelijker vind met mengen en eten) en je voor elk moment van de dag is er wel een noedelrecept. Ik zal zeker de rijstnoedels met rundvlees en rijstnoedels eens proberen, maar ook de andere gerechten lijken me de moeite waard.

Feestmaaltijden: knapperig, plakkerig en vaak wat zwaarder. Gerechten om indruk mee te maken.
Goudgele knoflookribbetjes, knapperig buikspek, steurgarnalen in een knoflookkorstje of zoetzuur varkensvlees. Als je de recepten leest ruik je de geuren al bijna.

Chinees gebak: donzige cake, smeuïg gebak en kruimelige koekjes

Zoetigheden: heerlijke zoete hapjes om de maaltijd mee af te sluiten.

Het boek sluit af met een ingrediëntenlijst, waarin precies wordt uitgelegd welke (soms onbekende) ingrediënten gebruikt worden en waar je ze kunt kopen. Ook worden er websites vermeld waar je informatie over ingrediënten kunt vinden of ze kunt bestellen.

Erg leuk vind ik  de 2 pagina’s over mondgevoel Hau gum voorin het boek. Cheow betekent bijv. knapperig en iets dat kruimelig is en uit elkaar valt als je erin bijt ervaar je als soung. Of lum bij vlees dat zo mals is dat het van het bot valt, maar ook bij een fluweelzachte chocoladecake.

Kortom; ik vind dit boek een aanrader! De recepten zijn volgens mij allemaal goed te maken en je hebt geen enorme hoeveelheid ingrediënten nodig. Misschien heb je niet alle ingrediënten (bijv.vijfkruidenpoeder of Shaoxing-rijstwijn) in huis, maar die komen wel weer in meerdere recepten terug. En voor mij was het de kans om weer eens minder gebruikte producten uit mijn voorraadkast te gebruiken (hoop dat die rijstwijn nog goed was; hoe lang kun je zoiets bewaren?)

Ik kreeg dit boek opgestuurd van uitgeverij Good Cook, maar het enthousiasme is geheel van mezelf.

Categorie: kookboeken Tags: review

Vorig bericht: « Boeuf Bourguignon (in pan of slowcooker)
Volgend bericht: Kip met cashewnoten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in