In de foodybox herfst zat een potje Thaise currypasta van Sutharos. Die combineerde ik met wat ik nog in de koelkast had liggen, kip en sugar snaps. Het werd een makkelijke en snelle maaltijd die erg lekker was. Je zou er nog wat gehakte pinda’s of cashewnoten over kunnen doen of wat koriander kunnen toevoegen, maar dat had ik allemaal niet in huis en heb ik dus laten zitten.
In plaats van de rijstnoedels zou je ook eiermie of een ander soort noedels kunnen gebruiken.
Rijstnoedels met Thaise gele curry
Ingrediënten voor 2 à 3 personen
- 250 gram rijstnoedels
- 1 eetlepel Thaise gele currypasta
- 350 gram kippendij
- 250 gram sugarsnaps
- 1 gehakte knoflookteen
- 2 theelepels gehakte verse gember
- 2 eetlepels olie om in te wokken
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel suiker
- (evt handje koriander/cashewnoten/pinda’s)
Maak de rijstnoedels klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. De bereidingstijd verschilt nogal per soort dus kijk even hoe lang het duurt voordat je de rest klaarmaakt.
Snijd de kippendij in blokjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de kip tot het bijna gaar is. Doe er dan de currypasta en de knoflook bij.
Voeg de sugarsnaps toe en roerbak een paar minuten.
Roer de oestersaus, vissaus en suiker door elkaar en doe et bij de kip en de groenten in de pan. Meng even goed en laat alles een paar minuten op laag vuur pruttelen.
Doe de rijstnoedels bij de kip en schep alles even goed door.
Garneer evt met noten/koriander.
Snijd de kippendij in blokjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de kip tot het bijna gaar is. Doe er dan de currypasta en de knoflook bij.
Voeg de sugarsnaps toe en roerbak een paar minuten.
Roer de oestersaus, vissaus en suiker door elkaar en doe et bij de kip en de groenten in de pan. Meng even goed en laat alles een paar minuten op laag vuur pruttelen.
Doe de rijstnoedels bij de kip en schep alles even goed door.
Garneer evt met noten/koriander.
Geef een reactie