• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Risotto caprese uit de oven

18 september 2018 By Martine Reageer

Zorg ervoor dat je deze risotto met eersteklas ingrediënten maakt. Haal de allerlekkerste tomaten in huis, zorg voor een goede kwaliteit pesto en bezuinig niet op de mozzarella en de Parmezaanse kaas. Dan is het verder weer een fluitje van een cent. Je schuift de pan de oven in en klaar. Waar ik vroeger risotto altijd een klus vond eten we het tegenwoordig vaak als ik weinig tijd of zin heb om te koken.

Risotto caprese

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram risottorijst
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml witte wijn
  • 800 ml bouillon
  • Scheutje olijfolie
  • 3 tomaten (de lekkerste die je kunt vinden)
  • 3 eetlepels pesto
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram buffelmozzarella (minibolletjes)
  • Peper en zout
  • 25 gram boter
  • flinke hand geraspte Parmezaanse kaas (en een beetje extra)
  • Handje verse basilicum

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de olie in een ovenbestendige (braad)pan. Snipper het sjalotje en de knoflook en bak even zachtjes in de olie.
Zet het vuur iets hoger en doe de rijst erbij. Bak zachtjes tot de rijst er glazig uitziet.
Snijd de tomaat in stukken (zo groot als je lekker vindt) en bak ze even mee. Blus met de wijn en doe daarna de bouillon erbij.Roer door.

Zet de pan zonder deksel in de oven en laat de risotto in ongeveer 40 minuten gaar en romig worden. Kijk af en toe of het niet te hard gaat. Als het nog niet gaar of te nat is laat je de pan gewoon nog even in de oven staan. Wordt het te droog voeg je nog wat bouillon toe.


Hak de gewassen spinazie grof. Als de risotto bijna klaar is bak je de spinazie kort in een beetje olijfolie. Roer dan de spinazie, de pesto en een klontje boter door de risotto en bestrooi naar smaak met peper en zout. Laat een paar minuten staan en roer dan de mozzarellabolletjes erdoor. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en wat gehakte verse basilicum.

Categorie: rijst Tags: eenpansgerecht, oven, risotto, vegetarisch

Vorig bericht: « Tosti met kipnuggets
Volgend bericht: Koeken met chocolade en koeken met minismarties »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in