Risotto caprese
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram risottorijst
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 125 ml witte wijn
- 800 ml bouillon
- Scheutje olijfolie
- 3 tomaten (de lekkerste die je kunt vinden)
- 3 eetlepels pesto
- 200 gram verse spinazie
- 125 gram buffelmozzarella (minibolletjes)
- Peper en zout
- 25 gram boter
- flinke hand geraspte Parmezaanse kaas (en een beetje extra)
- Handje verse basilicum
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de olie in een ovenbestendige (braad)pan. Snipper het sjalotje en de knoflook en bak even zachtjes in de olie.
Zet het vuur iets hoger en doe de rijst erbij. Bak zachtjes tot de rijst er glazig uitziet.
Snijd de tomaat in stukken (zo groot als je lekker vindt) en bak ze even mee. Blus met de wijn en doe daarna de bouillon erbij.Roer door.
Zet de pan zonder deksel in de oven en laat de risotto in ongeveer 40 minuten gaar en romig worden. Kijk af en toe of het niet te hard gaat. Als het nog niet gaar of te nat is laat je de pan gewoon nog even in de oven staan. Wordt het te droog voeg je nog wat bouillon toe.
Hak de gewassen spinazie grof. Als de risotto bijna klaar is bak je de spinazie kort in een beetje olijfolie. Roer dan de spinazie, de pesto en een klontje boter door de risotto en bestrooi naar smaak met peper en zout. Laat een paar minuten staan en roer dan de mozzarellabolletjes erdoor. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en wat gehakte verse basilicum.
Geef een reactie