Nadat ik voor de cliënten van mijn werk een flinke pan ouderwetse macaroni met extra groenten maakte, hield ik 3 courgettes over. De eerste courgette gebruikte ik in deze risotto. Ik gebruikte er de kruidenmix van Rabda in die ik volgens mij al een jaar of 2 geleden gekregen heb en die (nog) erg goed van smaak bleek.
De kruiden maken de smaak in dit gerecht en je zou de kruidenmix die ik gebruikte kunnen vervangen door een andere kruidenmix , bijv ras el hanout. Maar als je een beetje sterke bouillon gebruikt en er met de kip ook Parmezaanse kaas of een half bakje kruidenkaas doorheen roert wordt de risotto met alleen peper en zout ook erg lekker.
Risotto met courgette en gekruide kip
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram risottorijst
- 1 sjalotje
- 500 gram kippendijfilet
- 4 eetlepels kruidenmix voor couscous met kip (Rabda)
- 2 theelepels gerookte paprika
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 2 dl witte wijn
- 6 dl bouillon
- 1 eetlepel olie
- klontje boter
- evt een handje Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snipper het sjalotje en snijd de paprika en courgette in kleine stukjes. Verhit de olie in een ovenbestendige braadpan en fruit het sjalotje. Doe er na een paar minuten de rijst bij en roer om tot de korrels glazig (wat lichter van kleur) worden. Voeg de courgette en paprika toe en bak even mee.
Roer de wijn en de bouillon door de rijst en zet de pan zonder deksel in de oven.
Snijd intussen de kip in stukjes en bak ze in een koekenpan tot ze gaar zijn. Strooi halverwege de kruidenmix over de kip en schep goed om.
Als na ongeveer 40 minuten de rijst gaar is schep je de kip en het klontje boter door de risotto. Voeg peper en zout naar smaak toe. Als de rijst nog niet gaar is en de bouillon al opgenomen is doe je er een beetje bouillon bij en zet je de pan nog even terug in de oven.
Bestrooi de risotto bij het opdienen evt met de geraspte Parmezaanse kaas.
Geef een reactie