• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Risotto met courgette en gekruide kip

21 april 2020 By Martine Reageer

Nadat ik voor de cliënten van mijn werk een flinke pan ouderwetse macaroni met extra groenten maakte, hield ik 3 courgettes over. De eerste courgette gebruikte ik in deze risotto. Ik gebruikte er de kruidenmix van Rabda in die ik volgens mij al een jaar of 2 geleden gekregen heb en die (nog) erg goed van smaak bleek.

kruidenmix voor couscous met kip

De kruiden maken de smaak in dit gerecht en je zou de kruidenmix die ik gebruikte kunnen vervangen door een andere kruidenmix , bijv ras el hanout. Maar als je een beetje sterke bouillon gebruikt en er met de kip ook Parmezaanse kaas of een half bakje kruidenkaas doorheen roert wordt de risotto met alleen peper en zout ook erg lekker.

risotto met courgette en gekruide kip

Risotto met courgette en gekruide kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram risottorijst
  • 1 sjalotje
  • 500 gram kippendijfilet
  • 4 eetlepels kruidenmix voor couscous met kip (Rabda)
  • 2 theelepels gerookte paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 dl witte wijn
  • 6 dl bouillon
  • 1 eetlepel olie
  • klontje boter
  • evt een handje Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snipper het sjalotje en snijd de paprika en courgette in kleine stukjes. Verhit de olie in een ovenbestendige braadpan en fruit het sjalotje. Doe er na een paar minuten de rijst bij en roer om tot de korrels glazig (wat lichter van kleur) worden. Voeg de courgette en paprika toe en bak even mee.

Roer de wijn en de bouillon door de rijst en zet de pan zonder deksel in de oven.

Snijd intussen de kip in stukjes en bak ze in een koekenpan tot ze gaar zijn. Strooi halverwege de kruidenmix over de kip en schep goed om.

Als na ongeveer 40 minuten de rijst gaar is schep je de kip en het klontje boter door de risotto. Voeg peper en zout naar smaak toe. Als de rijst nog niet gaar is en de bouillon al opgenomen is doe je er een beetje bouillon bij en zet je de pan nog even terug in de oven.

Bestrooi de risotto bij het opdienen evt met de geraspte Parmezaanse kaas.

Categorie: rijst Tags: kip, risotto

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: maart
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: april »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in