• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Risotto met doperwten en garnalen

27 juni 2014 By Martine Reageer

Als ik ergens blij van word is het wel van verse aardappels, doperwten en kapucijners uit eigen (werk)moestuin. De aardappels (Nicola) zijn dit jaar weer overheerlijk en at ik vorige week al 2 keer met kapucijners met een zelfgemaakt worstje of een door Maarten gevangen visje erbij. Dat voelt zo lekker zelfvoorzienend.

Met de doperwten had ik een ander plan. Ik had nog wat zeevruchten in de vriezer liggen en besloot die met de doperwten te combineren in een smeuïge risotto. Die risotto was zo lekker dat we ongemerkt de hele pan leeg aten zonder een foto te maken. Mmm, dan moest ik het gerecht nog maar een keer maken. De zeevruchten waren inmiddels op en die verving ik door Hollandse garnalen. Ook goed, maar gemengde zeevruchten of bijv. gepelde gamba’s vind ik nog beter door deze risotto.

Je kunt in plaats van zeevruchten of garnalen ook prima stukjes gebakken kip of gerookte zalm gebruiken. Ook noten doen het goed in risotto.

Rucolapesto maak je door rucola te malen met wat walnoten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Hoeveelheden naar smaak.

Risotto met doperwten en garnalen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram risottorijst
  • 500 gram ongedopte doperwten (of 200 gram gedopte erwten)
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • ongeveer 800 ml visbouillon
  • 125 ml droge witte wijn
  • 100 gram garnalen
  • klontje boter
  • scheutje olie
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • evt eetlepel rucolapesto*
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de ui en knoflook een paar minuten. Doe er dan de rijst bij en roerbak tot de korrels er een beetje glazig (minder wit en wat doorzichtig) uitzien. Doe er dan de witte wijn bij en roer even door. Laat de rijst zachtjes koken en roer zeer regelmatig. Zodra de wijn bijna opgenomen is door de rijst ga je soeplepels bouillon toevoegen. Telkens als de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de rijst voeg je nieuwe bouillon toe. Hier ga je mee door tot de rijst gaar is. Let op, want het bakt snel aan. Blijf dus regelmatig roeren en ga niet bij de pan weg.
Dop intussen de erwten en kook ze in een minuut of 10 gaar. Als de risotto gaar is roer je er een klontje boter door en laat je de risotto met het deksel op de pan even staan (vuur uit). Roer dan de erwten en garnalen erdoor en breng op smaak met peper en evt rucolapesto*. Strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen.

Categorie: rijst Tags: eenpansgerecht, garnalen, risotto

Vorig bericht: « Glutenvrije brownies
Volgend bericht: Kardemomcake met Griekse yoghurt voor de swap zonder naam »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in