Als ik ergens blij van word is het wel van verse aardappels, doperwten en kapucijners uit eigen (werk)moestuin. De aardappels (Nicola) zijn dit jaar weer overheerlijk en at ik vorige week al 2 keer met kapucijners met een zelfgemaakt worstje of een door Maarten gevangen visje erbij. Dat voelt zo lekker zelfvoorzienend.
Met de doperwten had ik een ander plan. Ik had nog wat zeevruchten in de vriezer liggen en besloot die met de doperwten te combineren in een smeuïge risotto. Die risotto was zo lekker dat we ongemerkt de hele pan leeg aten zonder een foto te maken. Mmm, dan moest ik het gerecht nog maar een keer maken. De zeevruchten waren inmiddels op en die verving ik door Hollandse garnalen. Ook goed, maar gemengde zeevruchten of bijv. gepelde gamba’s vind ik nog beter door deze risotto.
Je kunt in plaats van zeevruchten of garnalen ook prima stukjes gebakken kip of gerookte zalm gebruiken. Ook noten doen het goed in risotto.
Rucolapesto maak je door rucola te malen met wat walnoten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Hoeveelheden naar smaak.
Risotto met doperwten en garnalen
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 gram risottorijst
- 500 gram ongedopte doperwten (of 200 gram gedopte erwten)
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- ongeveer 800 ml visbouillon
- 125 ml droge witte wijn
- 100 gram garnalen
- klontje boter
- scheutje olie
- handje geraspte Parmezaanse kaas
- versgemalen peper
- evt eetlepel rucolapesto*
Geef een reactie