• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Risotto met eikhaas, koraalzwam en Leffe Bruin (oftewel paddenstoelen en bier)

24 april 2018 By Martine Reageer

In de foodybox die ik 4 keer per jaar van kroon op het werk (persburo) krijg zaten deze keer zeer bijzondere paddenstoelen: eikhaas en koraalzwam. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ze leken me goed te passen bij de Leffe Bruin die ook in de box zat. 
Leffe bruin is een donker abdijbier en ik dacht dat de combinatie met de paddenstoelen wel eens een erg lekkere risotto op zou kunnen leveren. En dat klopte!
 
Bijna ging het hele feest niet door. Op de dag dat de foodybox geleverd werd had ik ’s avonds een workshop vis fileren en kwam ik laat thuis. Maarten zat lekker te netflixen en meldde bij mijn thuiskomst dat hij het erg lief vond dat ik Leffe voor hem mee had genomen. Ik zei dat die uit de foodybox kwamen en dat ik daar nog iets mee ging maken, waarna hij zijn halflege glas omhoog hield en droog meldde: ” oh, eh, dit is de tweede”. Maar ze waren wel erg lekker. De volgende dag heb ik dus maar nieuwe Leffe Bruin gehaald.
 
Eikhaas en koraalzwam zijn niet zo makkelijk te krijgen. Je kunt het bij Hanos vinden en op sommige markten (Noordermarkt). De paddenstoelen zijn ook vrij duur. Je kunt als vervanging ook andere paddenstoelen gebruiken. Het abdijbier is ook te vervangen door ander bier. Uiteraard verandert de smaak dan wel iets, maar het zal best lekker blijven.

Risotto met eikhaas, koraalzwam en Leffe Bruin

 

Ingrediënten voor 3 personen

 
  • 150 gram eikhaas
  • 150 gram koraalzwam
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje (gerookte) knoflook
  • 300 gram risottorijst
  • 300 ml Leffe Bruin
  • 700 ml bouillon
  • 100 gram bacon
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • een flinke hand gehakte peterselie
  • scheutje olie
  • peper en zout
  • klontje boter
 
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht)
Verwarm de olie in een braadpan die ook in de oven kan. Hak de knoflook fijn en bak even op laag vuur in de braadpan. Snijd de bosui in ringetjes en doe ze bij de knoflook. Snijd dan de champignons in stukjes (zo groot je wilt, ik deed ongeveer 1 cm) en bak ze even mee. 
Voeg dan de rijst toe en roer even om tot de rijst glazig wordt. Doe er dan het bier en de bouillon bij en roer even goed door. Zet de pan dan zonder deksel in de oven en laat de rijst in ongeveer 25 minuten gaar worden.
Snijd intussen de bacon in reepjes en bak ze in de koekenpan tot ze een beetje knapperig worden. 
Als de rijst gaar is doe je er 2 eetlepels Parmezaanse kaas, het grootste deel van de peterselie (bewaar een beetje om te garneren) en het klontje boter in en laat je de pan nog een minuutje met de deksel erop staan. Roer er dan de bacon door en serveer met de overgebleven peterselie en Parmezaanse kaas. 
 

De foodybox heb ik gekregen. Ik had niet de verplichting over de produkten te schrijven en het enthousiasme is geheel van mezelf.

Categorie: rijst Tags: alcohol, eenpansgerecht, oven, risotto, vegetarisch

Vorig bericht: « Broodje zalmfilet (of hipper: pulled salmon sandwich)
Volgend bericht: Cookie dough ijs »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in