• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Risotto met eikhaas, koraalzwam en Leffe Bruin (oftewel paddenstoelen en bier)

24 april 2018 By Martine Reageer

In de foodybox die ik 4 keer per jaar van kroon op het werk (persburo) krijg zaten deze keer zeer bijzondere paddenstoelen: eikhaas en koraalzwam. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ze leken me goed te passen bij de Leffe Bruin die ook in de box zat. 
Leffe bruin is een donker abdijbier en ik dacht dat de combinatie met de paddenstoelen wel eens een erg lekkere risotto op zou kunnen leveren. En dat klopte!
 
Bijna ging het hele feest niet door. Op de dag dat de foodybox geleverd werd had ik ’s avonds een workshop vis fileren en kwam ik laat thuis. Maarten zat lekker te netflixen en meldde bij mijn thuiskomst dat hij het erg lief vond dat ik Leffe voor hem mee had genomen. Ik zei dat die uit de foodybox kwamen en dat ik daar nog iets mee ging maken, waarna hij zijn halflege glas omhoog hield en droog meldde: ” oh, eh, dit is de tweede”. Maar ze waren wel erg lekker. De volgende dag heb ik dus maar nieuwe Leffe Bruin gehaald.
 
Eikhaas en koraalzwam zijn niet zo makkelijk te krijgen. Je kunt het bij Hanos vinden en op sommige markten (Noordermarkt). De paddenstoelen zijn ook vrij duur. Je kunt als vervanging ook andere paddenstoelen gebruiken. Het abdijbier is ook te vervangen door ander bier. Uiteraard verandert de smaak dan wel iets, maar het zal best lekker blijven.

Risotto met eikhaas, koraalzwam en Leffe Bruin

 

Ingrediënten voor 3 personen

 
  • 150 gram eikhaas
  • 150 gram koraalzwam
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje (gerookte) knoflook
  • 300 gram risottorijst
  • 300 ml Leffe Bruin
  • 700 ml bouillon
  • 100 gram bacon
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • een flinke hand gehakte peterselie
  • scheutje olie
  • peper en zout
  • klontje boter
 
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht)
Verwarm de olie in een braadpan die ook in de oven kan. Hak de knoflook fijn en bak even op laag vuur in de braadpan. Snijd de bosui in ringetjes en doe ze bij de knoflook. Snijd dan de champignons in stukjes (zo groot je wilt, ik deed ongeveer 1 cm) en bak ze even mee. 
Voeg dan de rijst toe en roer even om tot de rijst glazig wordt. Doe er dan het bier en de bouillon bij en roer even goed door. Zet de pan dan zonder deksel in de oven en laat de rijst in ongeveer 25 minuten gaar worden.
Snijd intussen de bacon in reepjes en bak ze in de koekenpan tot ze een beetje knapperig worden. 
Als de rijst gaar is doe je er 2 eetlepels Parmezaanse kaas, het grootste deel van de peterselie (bewaar een beetje om te garneren) en het klontje boter in en laat je de pan nog een minuutje met de deksel erop staan. Roer er dan de bacon door en serveer met de overgebleven peterselie en Parmezaanse kaas. 
 

De foodybox heb ik gekregen. Ik had niet de verplichting over de produkten te schrijven en het enthousiasme is geheel van mezelf.

Categorie: rijst Tags: alcohol, eenpansgerecht, oven, risotto, vegetarisch

Vorig bericht: « Broodje zalmfilet (of hipper: pulled salmon sandwich)
Volgend bericht: Cookie dough ijs »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in