• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Risotto met geroosterde paprika en sticky spek

28 september 2013 By Martine Reageer

Er stond nog een pot geroosterde paprika’s in de kast en ik wilde al een hele tijd een recept met sticky spek nog eens maken. Ik heb dat namelijk al een keer eerder geprobeerd, maar toen is het verbrand omdat ik even niet op stond te letten. Dat zou deze keer natuurlijk niet gebeuren.
Ik besloot het spek en de paprika’s te combineren in een risotto. Achteraf had ik ook prima overgebleven pompoen uit de koelkast kunnen gebruiken, maar dat bedacht ik pas toen we al aan tafel zaten.
Omdat de smaak van het spek al best uitgesproken is heb ik de risotto heel eenvoudig gehouden. Het spek smaakt ook erg goed in gebakken rijst.

Risotto met geroosterde paprika en sticky spek

Ingrediënten voor het spek

  • 2 speklappen
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel olie

 

Ingrediënten voor de risotto

  • risottorijst voor 2 personen (ik schud altijd op het oog rijst uit het pak, maar het zal zo’n 250 gram zijn)
  • 500 ml bouillon (ik nam een pot runderfond van 350 ml en nog wat water)
  • 1/2 pot geroosterde paprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • beetje geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper
  • Scheut olie om in te bakken
Snijd de speklappen in reepjes van ong 1 cm. Roer de ketjap, gembersiroop en olie door elkaar en doe ze samen met de reepjes speklap in een diepvrieszak (of in een kom). Laat de marinade even intrekken.

Bak de speklapjes in een koekenpan op middelmatig vuur lekker bruin en voeg een eetlepel water toe. Laat het even inkoken tot het spek lekker plakkerig is. Blijf goed roeren, want het bakt snel aan.

Doe de olie in de pan en bak de ui en knoflook op middelmatig voer tot ze zacht worden. Voeg dan de rijst toe en blijf goed roeren. Als de rijst glazig is (beetje doorschijnend) doe je er beetje bij beetje de bouillon bij. Blijf steeds roeren tot de bouillon opgenomen is door de rijst voor je er nieuwe bouillon bij doet. Dit hele proces duurt gerust een half uur tot 3 kwartier en je moet zeer regelmatig roeren om te voorkomen dat het aanbakt. Het is klaar als de rijst gaar is, je nog mooie korrels hebt en het een smeuïg geheel is.
Doe er dan de geroosterde paprika en het spek bij, voeg peper naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.
Serveer de risotto en geef de geraspte kaas er apart bij.

Categorie: rijst Tags: eenpansgerecht, risotto

Vorig bericht: « Zalmbonbon
Volgend bericht: ZiZo in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in