• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Risotto met venkel en Hollandse garnalen

31 januari 2022 By Martine Reageer

Ook deze maand gaf ik me weer op voor de foodblogswap. Je krijgt een ander blog toebedeeld, zoekt een recept uit waar je je eigen slinger aan geeft en publiceert dat op je eigen blog. Deze maand mocht ik iets maken van Funkyfood. Keus genoeg op dit blog en hoewel hoewel dat het kiezen vaak lastig maakt koos ik al snel voor de venkelrisotto met Hollandse garnalen en dragon. Ik ben namelijk gek op risotto en grijp dus elke kans aan een nieuwe variant te proberen. Hier vind je nog veel meer risottorecepten.

Als je deze risotto liever alcoholvrij maakt vervang je de wijn door extra bouillon. De ouzo laat je gewoon weg. Evt kun je die vervangen door een klein scheutje citroensap waardoor de risotto een frissere smaak krijgt.

risotto met venkel en hollandse garnalen 2

Risotto met venkel en Hollandse garnalen

Ingrediënten voor 3 personen

  • 2 eetlepels olie
  • 1 sjalotje
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram risottorijst
  • 1 venkel
  • 600 ml vis- of groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • flinke hand dille
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • peper en zout
  • scheutje ouzo
  • 50 gram roomboter

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper het sjalotje en de knoflook. Snijd de venkel in kleine stukjes. Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem. Fruit het sjalotje even en doe er dan de knoflook en de venkel bij. Voeg na een paar minuten de risottorijst toe en fruit die even mee terwijl je blijft roeren.

In de oven

Doe in 1 keer de bouillon en de wijn in de pan en roer nog even door. Zet de pan (met of zonder deksel) daarna op een rooster in het midden van de oven. Laat de rijst in ongeveer 45 minuten gaar worden. Test aan het eind van de kooktijd of de rijst gaar is en of er nog wat bouillon bij moet om een mooie romige massa te krijgen. De rijst mag niet droog zijn, maar de bouillon moet wel bijna volledig in de rijst getrokken zijn.

Als de rijst gaar is roer je het een keer goed door en voeg je de boter, ouzo, dille, geraspte kaas en garnalen toe. Houd een beetje dille en garnalen achter om mee te garneren. Laat een paar minuten staan met het deksel op de pan, roer nog een keertje door en serveer direct.

Op het fornuis

Blus de rijst af met de wijn (of met een lepel bouillon). Voeg daarna steeds een soeplepel bouillon toe terwijl je blijft roeren. Als de bouillon door de rijst is opgenomen voeg je een nieuwe lepel toe. Dit doe je tot de bouillon op is. Als de rijst dan nog niet gaar is voeg je een beetje meer bouillon toe. Zet daarna de warmtebron uit en roer de boter, kaas, garnalen, ouzo en dille door de risotto. Houd een beetje dille en garnalen achter om mee te garneren. Laat een paar minuten staan met het deksel op de pan, roer nog een keertje door en serveer direct.

Categorie: rijst Tags: eenpansgerecht, foodblogswap, garnalen, oven, recept, risotto

Vorig bericht: « Culiperslunch
Volgend bericht: Cupcakes met karamel en chocolade »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in