Als ik risotto maak heb ik altijd nog zeker 2 porties over. Dat vind ik helemaal niet erg, want dan eten we het een dag later gewoon nog een keer. We warmen het op in de magnetron of ik bak er een koek van in de koekenpan. Natuurlijk is de structuur dan niet meer zoals die hoort te zijn, maar de smaak is prima en je zit binnen een paar minuten aan tafel zonder enige moeite te doen.
Op minder gemakzuchtige dagen maak ik er arancini (risottoballetjes) van. Ik schat dat je ongeveer per 8 balletjes 1 ei nodig hebt.
Inspiratie nodig? De volgende risottorecepten staan al op de blog: risotto caprese, risotto met paddenstoelen en bier, risotto met champignons, kip en paprika, truffelrisotto, risotto met garnalen, bier, kaas en koolrabi, risotto met doperwten en garnalen, risotto met venkel, courgette, koolrabi en zeevruchten en risotto met geroosterde paprika en sticky spek
Risottoballetjes
Ingrediënten
- koude risotto uit de koelkast
- bloem
- geklutst ei
- paneermeel
Maak balletjes van de koude risotto ter grootte van een pingpongbal. Als het erg plakt kun je je handen een beetje nat maken. Rol de balletjes achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel. Frituur ze op 175 graden in ongeveer 7 minuten goudbruin.
Geef een reactie