• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Rocken met bokken op de geitenboerderij

30 mei 2019 By Martine 2 Reacties

Misschien zagen jullie op mijn instagram al wat schattige lammetjes voorbij komen. Die lammetjes wonen in Brabant. Daar organiseerde Francine van Heerlijke Happen een ontzettend leuk event voor foodbloggers/-instagrammers op geitenboerderij Lekker gemekker. We kregen een presentatie van boer Johan, maakten ijs met medewerkster Els en aten een heerlijke lunch in de zonovergoten tuin met wraps van Jessica van Meat Jess en salades van Francine. Daarna bekeken we het geitengedeelte van het bedrijf en mochten we knuffelen met de veel te schattige lammetjes. Ik had diverse mensen verteld dat ik naar lekker gemekker zou gaan en de dag ervoor vroeg iemand: hoe heette dat nou ook alweer wat je morgen gaat doen? Rocken met bokken? Dat vond ik zo grappig dat ik deze post maar zo heb genoemd.

Presentatie

John vertelde hoe de geitenhouderij veranderd is in de loop van de jaren. De regels zijn enorm aangescherpt en er wordt tegenwoordig veel meer geitenmelk geproduceerd.

De geitenmelkconsumptie is enorm gestegen de laatste jaren. Omdat een vrouwtje moet lammeren om melk te kunnen geven worden er daardoor dus veel lammetjes geboren. Zeker de helft van die lammetjes bestaat uit bokjes. Die bokjes geven geen melk en zijn dus eigenlijk overbodig. Het geitenlamsvlees is erg lekker, maar minder bekend bij het grote publiek. En onbekend maakt onbemind. Daar moet verandering in komen volgens boer Johan en hij doet er dus van alles aan om het eten van geitenvlees te promoten. Hij vertelt gepassioneerd over zijn bedrijf en heeft veel rondleidingen op zijn bedrijf gegeven. Hij hoopt dat geitenboeren meer zullen gaan samenwerken om zo geitenvlees een positiever imago te geven en daardoor een grotere afzetmarkt in eigen land te creëren.

IJs van geitenmelk

We mochten ook meehelpen in het ijspaleis van Els. In een grote machine draaide daar een mengsel van geitenmelk, eidooier, suiker en geitenroom. Wij tapten om de beurt 4 liter uit de tank en goten het in de enorme ijsmachine ernaast.

Met een toevoeging in de vorm van de gewenste smaak leverde dat een heerlijk ijsje op. En zo vreemd als ijs van geitenmelk misschien klinkt smaakt het echt niet. Ik denk dat veel mensen niet eens zouden proeven dat het geen ijs van koemelk is. Het ijs van Lekker gemekker wordt onder andere in de volgende smaken gemaakt: aardbeien, vanille, chocolade, bokkenpootjes, karamel zeezout, kokos en cookies.

Lunch

We hadden inmiddels best trek gekregen, dus de uitnodiging om te komen lunchen werd enthousiast in ontvangst genomen. Wat werden we verwend! Jessica van Meat Jess maakte een wrap voor ons met lekker mals bokkenvlees en groenten uit de oven.

Francine had brood meegenomen met verse kruidenboter in 2 smaken en 2 grote salades die aangevuld werden met geitenkaas van de Bettinahoeve.

Er was verse geitenmelk en geitenkarnemelk en we sloten af met zo’n lekker ijsje van Lekker Gemekker.

Geiten

Na de lunch was het dan eindelijk tijd voor het knuffelen van de geitjes. Wat waren ze schattig! Ik ben helemaal niet zo’n dierenfan, maar van die kleine lammetjes zijn wel echt vrij onweerstaanbaar.

We keken ook nog even bij de grotere geiten en toen was het toch echt tijd om weer op huis aan te gaan.

Met een heerlijke goodiebag vol streekprodukten en een tevreden gevoel reed ik terug naar Haarlem. Wat een leuke dag!

Categorie: evenement Tags: event

Vorig bericht: « Worstenbroodjes
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: mei »

Lees Interacties

Reacties

  1. Johan van 't Sant

    30 mei 2019 om 16:51

    Super leuk stuk

    Beantwoorden
    • Martine

      30 mei 2019 om 17:31

      Dankjewel Johan! Het was ook een heel leuke boerderij met een bevlogen eigenaar 😉

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Straks even naar een jarige cliënt die een tijd g Straks even naar een jarige cliënt die een tijd geleden zo blij werd van mijn rendang. Hoeft hij gelijk weer 3 keer niet te koken. En het restant eten we vanavond lekker zelf😀. Wat eten jullie vanavond? #eten #food #rendang #dinner #gift
Kokosmakronen voor de door @mandyandmore georgani Kokosmakronen voor de door @mandyandmore  georganiseerde #swiepswoepswap van september. Ik maakte deze heerlijke hazelnootmakronen van @cookies_and_carrotsticks. Een perfect recept voor als je een paar eiwitten over hebt. Ze zijn supersnel gemaakt en ik vind ze echt heel lekker! Wil je meer weten over de makronnen of de swiepswoepswap? Kijk dan snel op de blog. #swiepswoepswap #makronen #noten #hazelnoten #hazelnootmeel #amandelen #amandelmeel #overgebleveneiwitten #bakken #zoet #food #foodblog #foodblogger #instafood #hazelnootmakronen
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in