Romige gehakttaart
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 400 gram gehakt
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 125 ml demi creme fraiche
- 3 eetlepels peterselie
- 2 gesnipperde sjalotjes
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel olie
- peper en zout
- 2 kleine platte bakvormen (formaat ontbijtbordje) of 1 grote vorm
Bak de sjalotjes en de knoflook in wat olie. Voeg het gehakt toe met peper en zout en rul het tot het gaar is. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180). Bekleed de ingevette vormen met bladerdeeg, prik er wat gaatjes in met een vork en bestrooi de bodem met paneermeel. Kluts de eieren met de eidooier, creme fraiche, peper, zout en peterselie. Roer het gehakt erdoor en verdeel het mengsel over de 2 vormen. Bak de taartjes in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Zet de oven na 15 minuten 20 graden lager.De taart is goed als het eimengsel gestold is. Controleer dit met de punt van een mes. Als het mes er schoon uitkomt is de taart gaar. Laat de taart iets afkoelen en serveer hem in punten gesneden. Strooi er eventueel wat fijngesneden peterselie over.
Geef een reactie