Hier plaatste ik de review van het boek Streetfood & snacks van Stevan Paul en vandaag krijgen jullie van mij een recept uit het boek. Ik maakte de röstiburger omdat ik erg benieuwd was hoe deze smaken bij elkaar uit zouden pakken. Appel en ui als topping, gecombineerd met kip, ham, aardappel en dan alles ook nog op een broodje kaas. Het resultaat was verrassend lekker. Niet heel uitgesproken, maar gewoon een fijne combi, waar je overigens wel wat werk aan hebt. Ik vind dit broodje een typisch voorbeeld van comfortfood; een stevige hap waar je enorm blij van wordt. Het was wel jammer dat ik niet genoeg geduld meer had om de kaas te laten smelten. Ik was bang dat het (afbak)broodje te veel uit zou drogen en de rookkaas wilde maar niet zacht worden. Het smaakte er niet minder om, maar voor het zicht was het leuker geweest als de kaas er lekker overheen droop.
In plaats van kipfilet gebruikte ik kippendij, de appel sneed ik in kleine plakjes voor het gemak, de raclettekaas heb ik vervangen door rookkaas en ik gebruikte afbakbroodjes.
Röstiburger
Ingrediënten voor 4 burgers
- 2 kipfilets
- 4 dunne plakken luchtgedroogde ham
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- zwarte peper uit de molen
- 1 appel
- 1 rode ui
- 1/2 teentje knoflook
- 1 takje tijm (of 1 mespunt gedroogde tijm)
- 1 grote vastkokende aardappel (ca 300 gram)
- 1 mespunt baking soda
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 4 rustieke broodjes
- 8 plakken raclettekaas
Geef een reactie