• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Röstiburger uit Streetfood & snacks

9 februari 2016 By Martine Reageer

Hier plaatste ik de review van het boek Streetfood & snacks van Stevan Paul en vandaag krijgen jullie van mij een recept uit het boek. Ik maakte de röstiburger omdat ik erg benieuwd was hoe deze smaken bij elkaar uit zouden pakken. Appel en ui als topping, gecombineerd met kip, ham, aardappel en dan alles ook nog op een broodje kaas. Het resultaat was verrassend lekker. Niet heel uitgesproken, maar gewoon een fijne combi, waar je overigens wel wat werk aan hebt. Ik vind dit broodje een typisch voorbeeld van comfortfood; een stevige hap waar je enorm blij van wordt. Het was wel jammer dat ik niet genoeg geduld meer had om de kaas te laten smelten. Ik was bang dat het (afbak)broodje te veel uit zou drogen en de rookkaas wilde maar niet zacht worden. Het smaakte er niet minder om, maar voor het zicht was het leuker geweest als de kaas er lekker overheen droop.
In plaats van kipfilet gebruikte ik kippendij, de appel sneed ik in kleine plakjes voor het gemak, de raclettekaas heb ik vervangen door rookkaas en ik gebruikte afbakbroodjes.

Röstiburger

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 2 kipfilets
  • 4 dunne plakken luchtgedroogde ham
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 takje tijm (of 1 mespunt gedroogde tijm)
  • 1 grote vastkokende aardappel (ca 300 gram)
  • 1 mespunt baking soda
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 rustieke broodjes
  • 8 plakken raclettekaas
Verwarm de oven voor op 60 graden. Snijd elke kipfilet schuin in 4 plakken. Snijd de ham in de lengte doormidden en wikkel de repen om de plakken kip. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in hete olijfolie aan iedere kant 4-6 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Leg de kip op een schaal en houd afgedekt warm in de oven.
Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appel en snijd hem in plakken. Snijd de ui in ringen.
|Doe alles in de koekenpan met het braadvet van de kip en bak 8 minuten. Snijd het halve teentje knoflook fijn, trek de tijmblaadjes van het takje en bak ze de laatste 2 minuten mee. Leg het mengsel op de schaal bij de stukken kip.
Schil de aardappel en rasp hem fijn. Meng de baking soda erdoor en een beetje peper. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Knijp de aardappelmassa uit en leg hem in 8 porties in de koekenpan. Druk de rösti’s een beetje plat en bak ze op een gemiddelde temperatuur aan iedere kant in 4 minuten knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er zout over.
Snijd de broodjes horizontaal doormidden, leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat met bakpapier en beleg alle snijvlakken met raclettekaas. Schuif ze in de oven en laat de kaas smelten. leg rösti, stukken kip, appel en ui op de onderste helft van de broodjes. leg de bovenkant erop en geniet ervan.

Categorie: lunch Tags: aardappels, kip

Vorig bericht: « Review: streetfood & snacks van Stevan Paul en Daniela Haug
Volgend bericht: Appeltaart met whiskey-mascarpone room »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in